Inspiraatiota etsimässä


Oletko koskaan ollut tilanteessa, jossa mielesi tekee skräpätä mutta et yhtään tiedä mitä skräppäisit? Minulle käy aika useinkin näin ja olen kehittänyt pienen työkalupakin inspiraation löytämiseen. Tässä muutama vinkki joita kannattaa kokeilla!

Tarina

Mieti, mikä olisi sellainen tarina jonka ehdottomasti haluaisit kertoa muille? Mitä ajatuksiasi haluaisit tallentaa jälkipolville? Jokin hauska tapahtuma tai kenties elämänohje, jonka toivoisit lastesi aina muistavan? Ehkä suvussa perintönä kulkenut pikkuleipäresepti? Voit kirjoittaa myös pelkästään itseäsi varten, joskus skräppäys toimii (halpana) terapiana. Tarinan ei tarvitse olla mikään merkkiteos, voit kirjoittaa vaikka listan ranskalaisilla viivoilla. Kyseessä on sinun sivusi, sinun ajatuksesi – voit tehdä juuri niin kuin sinusta tuntuu parhaimmalta.

Kuva

Inspiroiva valokuva voi olla ruma tai kaunis. Jos kuva herättää sinussa jotain tunteita, se on skräppäämisen arvoinen. Kun katsot kuvaa ja mietit mitä haluat siitä kertoa, inspiraatio on jo valmis. Kuvaa voi leikata, värittää, repiä, rajata... Käsittelemällä kuvaa valitset jo suurelta osin sivun tunnelman.

Tarvikkeet

Usein ihanat skräppäystarvikkeet laukaisevat skräppijumin – ne suorastaan huutavat päästä käyttöön! Tutki tarvikevarastojasi, etsi ne kaikista ihanimmat tarvikkeet ja ala leikkiä. Älä mieti liikaa: vaikka käyttäisit kaikista ihanimman paperisi ja se menisi pilalle, se on loppujen lopuksi vain paperia. Kaikki on korjattavissa ja peittämällä pikku virheitä voit päätyä entistä upeampaan lopputulokseen!

Haasteet

Netti on pullollaan erilaisia skräppäyshaasteita sekä perinteisille että digiskräppääjille (ja useat haasteet sopivat tietysti molemmille). Haasteena voi olla joko käyttää tiettyjä tarvikkeita, värejä tai skräpätä jostain tietystä aiheesta tai teemasta... Jokaiselle löytyy varmasti jotain! Tässä muutamia omia suosikkejani: The Digi Dares, TheLilypad, CSI: Color, Stories, Inspiration. Jos et halua töitäsi nettiin/muiden nähtäväksi, voit silti etsiä inspiraatiota haastesivuilta.

Skräpistäminen

Pinterest on ehtymätön inspiraation lähde, samoin galleriat ja toisten skräppääjien blogit. Sinun ei välttämättä tarvitse skräpistää koko sivun asettelua, vaan esimerkiksi jonkin kivan pikku jutun/yksityiskohdan jonka voit toteuttaa omalla tyylilläsi.

Näiden lisäksi inspiraationa voi toimia vaikka musiikki tai luonto - pitämällä aistit avoimena on luovuuskin suurimmillaan.


Toivottavasti näistä ajatuksista on sinulle jotain hyötyä skräppäysjumin iskiessä. Nyt kun ulkona on kaunis kesäsää skräppääminen ei ehkä ole ensimmäisenä mielessä, mutta vielä tähän kesään mahtuu sadepäiviäkin... Ole valmiina :)



Tässä vielä sivu, jonka skräppäsin etsimällä inspiraatiota tarvikkeista. Tarkempi kuvaus sivusta löytyy omasta blogistani, kuvasin sivun tekemisestä myös alusta loppuun -videon :)




Ei kommentteja

Kiitos viestistäsi!