Pocket Letter, mikä se on?

Hei ja oikein mukavaa keskiviikkoa sinulle!

Nyt tutustutaan sellaiseen aiheeseen kuin Pocket Letter. Pocket Letter on uusi tapa saada ystäviä ympäri maailmaa perinteisen etanapostin muodossa, tässä herätellään eloon vanhaa kunnon oikeaa kirjeenvaihtoa. Pocket Letter eli vapaasti suomennettuna 'taskukirje' tulee siitä, että kirje kasataan keräilykorttitaskuihin.

Hommahan lähtee sillä liikkeelle, että ensin etsitään kaveri, jonka kanssa vaihto tehdään. Suomessa on facebookissa ryhmä nimeltä Pocket Letter Pals Suomi, jonka kautta saa vaihtokavereita Suomesta. Jos haluat vaihtokaverin maailmalta, niin silloin suosittelen menemään Pocket Letter Pals -sivulle, josta aukeaakin sitten jo ihan uusi maailma. Sieltä löydät ryhmän jos toisenkin, ja kun joku ryhmä kiinnostaa, niin kirjoita sen ryhmän seinälle viestiä. Itse olen etsinyt vaihtokavereita lyhyesti vain kirjoittamalla, että olen Suomesta ja haluaisin saada kaverin vaihtamaan kirjeitä. Pocket Letter Pals sivusto vaatii rekisteröitymistä, mutta itse siihen rekisteröityneenä voin sanoa, että se on luotettava sivusto, eikä sitä kautta tule minkäänlaista roskapostia. Ainoastaan silloin tulee sähköpostia, kun joku ottaa sinuun yhteyttä.

Tässä artikkelissa näytän teille kuinka itse kasasin jouluteemalla Pocket Letterin. Vaihtokaveri löytyi tuolta Pocket Letter Pals Suomi -sivulta.Liikkeelle lähdin sillä, että valitsin ensin taustapaperin letteriin. Käyttämäni paperin koko oli 12" x 12", jonka leikkasin yhdeksään 6,4 cm x 9,2 cm -kokoiseen osaan.

Tässähän ei ole pakko käyttää kuviopaperia, pohjan voi tehdä itse ihan millä tyylilajilla haluaa. Kannattaa antaa mielikuvituksen lentää!


Letteri näyttää tältä, kun leikatut pohjat on aseteltu keräilykorttitaskuihin:Letterin takapuoli näyttää tältä (pahoittelut surkeasta kuvanlaadusta):Letteri myöskin koristellaan. Senkin voi tehdä aivan niin kuin itse haluaa. Itse laitoin koristeita taskun päälle sekä taskuissa oleviin kortteihin. Jännittävää tässä on myös se, että vastaanottajalle voi laittaa mukaan lahjoja. Ne ovat yleensä jotain pientä, jotta ne mahtuvat taskuihin. Pocket Letter Pals -sivulla on myös vinkkejä lahjoista ja siitä, miten kirje kasataan.

Minä koristelin kirjeen Tim Holtzin stanssatulla joulutähdellä sekä oksalla. Lumihiutale on myöskin Tim Holtzin stanssisetillä stanssattu. Joulukuusi on stanssattu Magnolian stanssilla jonka päälle sulatin kirjavaa kohojauhetta. Lisänä on valmiita jouluisia leikekuvia, nauhaa sekä timanttitähti.Tältä näyttää sitten kirjeen takapuoli lahjojen kera. Lahjat voit valita itse, ja itse valitsen ne usein niin, että vastaanottaja voi käyttää lahjoja omissa pocket lettereissään tai muissa askartelutöissä. Nyt valitsin lahjoiksi jouluaiheisia juttuja kuten minitageja, jouluisia nauhoja, stanssattuja tekstileikkeitä, nappeja ja jouluisia washiteipin pätkiä, jotka kieritin stanssatun kartonkipurkin ympärille. Laitoinhan minä vielä lahjaksi muumiteetä ja purkkaa. Tyhjään taskuun tuli sitten kirjoittamani kirje.

Kirjeessä voit kertoa itsestäsi, perheestäsi harrastuksistasi. Omaelämäkertaa ei kannata ensimmäisessä kirjeessä alkaa kirjoittelemaan.Halusin lopuksi vielä tehdä itse kirjekuoren, missä lähetän kirjeen vastaanottajalle. Kuori syntyi helposti 12"x12" paperista, apuna käytin nuuttauslautaa.Lopuksi kirje tietenkin postitetaan. Tässä kuori on liimattu valmiiksi, kirje taiteltu kuoren sisään ja osoite liimattu kuoren päälle. Kirje on jo matkalla saajalleen...

Jos sinulla heräsi kiinostus Pocket Letter -vaihtoon niin suosittelen rohkeasti vain menemään ja etsimään vaihtokaveria. Jos hirvittää mennä englanninkieliselle sivustolle, niin vaihdon voi hyvin aloittaa suomenkieliseltä sivustolta. Tämä harrastus on sellainen joka vie mukanaan ja nälkähän kasvaa syödessä, joten pian kirjeitä lähteekin jo ympäri maailmaa!

Mukavia askarteluhetkiä kirjeiden parissa,
toivottaa Jaana


4 kommenttia

 1. Hieno jouluinen Pocket Letter! :D
  Itse olen tehnyt vasta yhden, jonka vaihdoin Swap bot:n kautta. Teemana oli washi-teipit ja omani lähti USA:han

  VastaaPoista
 2. Lopultakaan en tajunnut, mikä tässä on perimmäisenä ideana. Keräilykorttitaskut ovat minulle ihan hämärän peitossa. Ihan tavallisetkin kirjeetkinhän voi myös koristella ja täyttää lahjoilla, kuten minä teen.

  VastaaPoista
 3. Joo, en ymmärtänyt minäkään! Siis paljon härpäkkeitä muovitaskuun ja mitä sitten?

  VastaaPoista
 4. En mäkään tajua tätä ollenkaan kaikki niin vaikeasti et ei siksi kiinnosta anteeksi kuva on kyllä ihana mutta ei kiitos. :)

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!