keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Aikakauslehdistä askarrellen

Hei!
Aikakaus- ja mainoslehdet ovat mukavaa askartelumateriaalia: Värikkäistä ja usein varsin kestävistä sivuista voi tehdä kollaaseja, mutta lehtisuikaleista voi myös pyöritellä erilaisia koruhelmiä, ja sivuja voi rullailla tai taitella vaikkapa paperisen korin punoksiksi. Suikaleita punomalla voi tehdä aivan huikeitakin juttuja, katso vaikka tänne!


Aikakauslehdet voivat pelastaa mökkisadepäivän tylsyydeltä, sillä lehtiä ja liimaa on usein helposti saatavilla, ja tekemisen alkuun pääsevät nopeasti niin isot kuin pienetkin askartelijat.

Paperillan tiimi ideoi tästä oivallisesta askartelumateriaalista tällaisia töitä:

En ole käyttänyt lehtiä hyödyksi hyvin pitkään aikaan, mutta nyt inspiroiduin tekemään art journal -sivun lehtien kuvista. En ole tehnyt kollaasia tooosi pitkään aikaan ja se oli tosi hauskaa! Mitä pienempiä kuvia leikkasin, sitä hauskemmat hahmot sain tehtyä. Kehon osiksi kelpaa mikä tahansa. :) Blogistani löytyy lisää.



Sanne

Tein reliefimäisen kortin pyörittelemällä paperisuikaleita pötköiksi ja liimaamalla niitä peräkkäin, Tällä tekniikalla syntyy myös vaikkapa tauluja. Paperisuikaleen korkeutta ja paksuutta vaihtelemalla kolmiuloitteisuutta voi muunnella erilaisiin kuvioihin sopiviksi.

Marikakk

Päätin kokeilla aikakausilehtien paloja tässä boheemissa tuolientuunausprojektissani. Onneksi innostuin, lehdistä revityillä palasilla sai helposti ja näppärästi lisää tekstuuria ja
pintaa värien lomaan. Projektiohjeet kuvineen löytyvät blogistani marikakk.

Jenni


Minulla aikakauslehti tuli osaksi Art Journalia mixed median keinoin. Puutarhelehden ihana jättikokoinen kukkanen pääsi tähän sivulle hieman tuunattuna.

Sanna-Kaisa

Näitä paperikukkasia on erittäin helppo tehdä! Tarvitset vain sakset, yhden aikakauslehden sivun, teippiä ja puutikun. Helpommaksi ei kukkien teko enää tästä muutu. :) Kurkkaa Santun Maja -blogistani tarkemmat ohjeet kukan tekemiseen.

Jaana
Tämän lokerikon kaavat löysin netin ihmeellisestä maalilmasta jonkin aikaa sitten. Kaavat piirsin vesivärilehtiön taustapahville ja leikkasin askarteluveitsellä. Sitten vain liimasin palat yhteen. Lokerikon päällystin sitten Aku Ankka lehden sivuilla kontaktimuovin avulla. Lokerikko on tarkoitettu 6x6 paperikoille.

keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Paperinukkeja!

Hei!
Wikipedia kertoo, että paperinukkeja on ollut olemassa niin kauan kuin paperia on ollut yleisesti saatavilla; Euroopassa jo 1600 luvulta lähtien ja Aasiassa jo vuosisatoja sitäkin aiemmin. Suomessa paperinukketuotanto alkoi 1920-luvun alussa.
Paperinuket ovat olleet edullisia lasten leikkivälineitä, ja ihmis- ja nukkehahmojen ohella paperista on leikattu leikkeihin erilaisia eläin- ja fantasiahahmoja. Tosin tietotekniikka on sähköistänyt myös paperinukkeleikit, ja virtuaalinukkeja puetaan paitsi internetyhteisöissä myös useissa erilaisissa tablettisovelluksissa. Toisaalta internetistä löytää nopealla haulla vaikka kuinka paljon tulostettavia paperinukkearkkeja, ja ehkäpä nyt olisi aika palata nuoruuden tunnelmiin ja tutustuttaa omat lapset näihin lapsuuden leikkeihin. Samalla voi itse muistella, kuinka hienolta tuntui nähdä juuri se oma julkkissuosikki aikakauslehden paperinukkesarjan jatkona!


Puettavien paperinukkien ohella paperista tehtiin myös sätkynukkeja, joiden raajat kiinnitettiin toisiinsa haaraniiteillä, ja joiden jalat ja kädet sai liikkumaan narusta vetämällä.
Hmm, onnistuisikohan sellaisen nuken tekeminen vielä?


Paperillan tiimi otti tämän hauskan kesähaasteen vastaan, ja tällaisia nukkeja taitavissa käsissä syntyi:




Minä innostuin tekemään Paperinukkea tuohon "sätkynukke"-malliin. Kiinnitin nuken heiluteltavaksi korttiin. Tuossa sen raajoja saa heilutella vapaasti oman mielen mukaiseksi :) Blogistani löytyy vaihe vaiheelta kuvia kuinka tällainen paperinukke valmistui. Tein itse paperinukkeen sabluunan, jonka saat sinäkin ottaa omaan käyttöösi KortteiluFlow- blogini kautta.


Anu-Riikka

Minun paperinukkeidea vei syntyessään aivan mennessään. Merenneitonukkeni istuu liitettynä artjournalaukeamaan. Nukesta tuli merenneito, koska jalkojen mittasuhteet muodostuivat ylivoimaiseksi esteeksi. Muutoin nukke lehtikuvan päälle maalattu. Innostuin asiasta niin, että tästä muodostui oikeastaan 3 nukkea ja 3 aukeamaa. ...jos haluat tietää miten, klikkaa tästä.


Sanne

Keräilen vanhoja paperinukkeja, ja välillä mukana tulee vaatteita, joille ei ole omistajaa. Olen säästänyt niitä askartelujuttuihin. Tein itselleni huoneentauluksi shadow boxin, jossa kastelen puun tainta ja mottona on "kun istutat puutarhan, niin uskot huomiseen". 




Paperinukkeidea sain minut miettimään, että miten voisi tehdä nuken mixedmediahengessä. Siihen inspiraation antoi minulle Priman leimat.... ja siitä idea sitten lähti.... täältä voit katsoa enemmän kuvia työstäni ja taustoja.




Paperinukkeni vaatteissa käytin hauskaa ja mielenkiintoista tapaa hyödyntää valmiita kuvia tekstiileistä. Myös vaatteiden kiinnitykseen löydät blogistani hyvän niksin!




Minä innostuin tekemään simppelin, hieman "naivistisen" paperinuken.
Kaikki nuken osaset olen värjännyt musteilla tuputtelemalla. Mekon leikkasin kuviopaperista, ja koristelin sen sitten pitsillä ja puolihelmillä. Kaavan oman nuken tekemiseen löydät blogistani.



Millaisia paperinukkeideoita sinulla on jaettavaksi Paperillan lukijoille? Linkitä vinkkisi tähän:








torstai 9. kesäkuuta 2016

Onnea voittajalle!

Hei!
Valokeilassa Teippitarha -haasteeseen linkitettiin toinen toistaan hienompia töitä! Kiitos niistä kaikista!

Onnetar valitsi voittajaksi...
... Saijan tekemän suloisen kettukortin!!

Otathan yhteyttä Teippitarhaan (sähköposti info@teippitarha.fi), niin lahjakortti lähtee sinulle. Lämpimät onnittelut!

Kesäisin terveisin,
Paperillan Elina

keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Muistojen art journal

Olen keränyt useamman vuoden ajan kaikenlaisia muistoja valokuvista pääsylippuihin laatikkoon. Harvemmin niitä tulee sieltä katsottua ja valokuvatkin jäävät usein koneelle. Tässä on yksi vaihtoehto tuomaan muistot hieman lähemmäksi kauniin kirjan muodossa!

Art journal -kirjan voi tehdä itse, jolloin siitä tulee täysin oman näköinen ja erikoinen. Tähän kirjaan voi kerätä erilaisia muistoja joko arkielämästä tai matkalta. Kirjan sivut voivat olla itsessään jo muistoja (esim. lasten piirustuksia tai juhlien ohjelmalehtinen). Myöhemmin tähän art journaliin tulee sisältöä esim. kirjoittamalla päiväkirjamäisesti tapahtumia ja inspiroivia lauseita, piirtämällä tai doodlaamalla ja liimaamalla, teippaamalla tai niittaamalla valokuvia, pääsylippuja ja muita kuvia. Koska sivut ovat itsessään myös muistoja, kaikkea ei tarvitse peittää. Tämä art journal on upea muistojen paketti kannesta kanteen!


Muistojen art journal -kirjaan ei tarvita mitään ihmeellisiä tai kalliita materiaaleja. Sen voi tehdä myös pelkästään kierrätysmateriaaleista eli aina ei tarvita suurta materiaalikokoelmaa. Työvälineiksi riittää sakset ja liimaa. Toki kirjan kantta voi sitten tuunata ihan niin paljon ja runsaasti kuin haluaa!

Kirjan sivut ovat eripaksuisia, erikokoisia ja erivärisiä ja niihin käy melkeinpä mikä vain. Paperipussukoilla ja kirjekuorilla saat kirjaan taskuja, joihin voi sujauttaa jotain pientä kivaa.


Sivuina voit käyttää esimerksi:
(huomioi, että paperit taitetaan noin keskeltä)
- omia vanhoja tai lasten piirrustuksia
- omia vanhoja tai lasten hyviä koevastauksia
- omia "pilalle menneitä" askartelusivuja (esim. Gelli-levykokeiluja)
- vanhoja kirjojen sivuja (esim. kierrätyskeskuksesta löytynyt karttakirja)
- vanhoja julisteita
- kauniita skräppipapereita
- vanhoja paperipussukoita
- vanhoja kirjekuoria
- juhlien ohjelmalehtisiä
- lempilehtien sivuja

Blogissani (täällä) löytyy tarkempia kuvia käyttämistäni sivuista.

Lisäksi tarvitset:
- sakset
- liimaa
- kaksi kartonkipalaa
- leveää teippiä
- kangaspala
- rei'itin (tai sakset)
- narua


1. vaihe
Valitse paperit ja leikkaa ne haluamasi kokoiseksi. Taita ne noin keskeltä. Huomioi, ettei kaikkien sivujen tarvitse olla samankokoisia eikä niitä tarvitse taittaa aina keskeltä! Päätä, mikä on suurin sivukokosi ja käytä sitä mallina, kun leikkaat sivuja. Paperileikkuri on tässä hyvä apu, mutta ei mitenkään pakollinen työväline.


2. vaihe
Päätä sivujen järjestys. 


3. vaihe
Leikkaa pahvista kirjalle kannet. Tähän käy hyvin mikä tahansa kartonki. Itse käytin olutlasien pakkausta. Jos kartongissa on kiiltävä puoli, kannataa se laittaa ulkopuolelle.


4. vaihe
Teippaa kartonginpalat yhteen keskeltä reilun kokoisella palalla. Parhaiten tähän sopii ilmastointiteippi (kuvio ei tule juurikaan näkymään jälkeenpäin). Jätä paljon tilaa kartonkien väliin. Tilan koko riippuu kirjan paksuudesta. Paksuuteen vaikuttaa sivujen määrä ja kirjaan myöhemmin lisättävät extrat (esim. valokuvat). Teippaa toinen lyhyempi pala ensimmäisen teipin päälle. 



5. vaihe
Leikkaa kangaspala, joka tulee kanteen. Leikkaa reilusti isompi pala, jotta se varmasti riittää peittämään kartongit, eikä irtoile myöhemmin. Kannet voi myös peittää paperilla tai maalata piiloon. Jos ei halua, että kartongin kuvio näkyy kankaan läpi, voi kartongin maalata gessolla tai liimata valkoinen paperi väliin.


6. vaihe
Liimaa kangas kanteen. Itse käytin soft gel mediumia, koska se sattui käsiini. Tässä toimii myös decoupage -liima tai vaikka tavallinen askarteluliima. Askarteluliimaa voi vähän laimentaa vedellä, jos se ei muuten levity tasaisesti. Leikkaa kankaasta nurkat irti (jätä pari millimetriä, jotta kartoingin nurkka peittyy myös) ja liimaa ylimenevät reunat sisäpuolelle. Jos haluaa, kankaan voi peittää suojaavalla liimakerroksella. Tämä on hyvä tehdä, jos haluaa ottaa kirjan matkalle mukaan. Kannen voi suojata myös muovikelmulla. Anna kaikkien liimakerrosten kuivua hyvin.


7. vaihe
Leikkaa kaksi paperinpalaa ja liimaa ne sisäkansiin. Sisäpuolelle voi liimata myös toisen kangaspalan. Silloin keskellä oleva teippi ei tule ollenkaan näkyviin jälkeenpäin. Anna kannen kuivua hyvin.


8. vaihe
Rei'itä sivut rei'ittimellä tai saksilla. Voit käyttää apuna kynää ja paperia, johon olet merkannut reiät (reikien määrä riippuu kirjan koosta), jotta sivujen reiät tulevat tasaisesti. Rei'itä myös kansi.



9. vaihe
Sido kirja narulla. Sitoimistapoja on hyvin monta erilaista. Tässä on hyvin yksinkertainen tapa, jota itse käytin. Neula on hyvä apuväline tässä vaiheessa. Sido langanpätkät alhaalla yhteen ja tee varmuuden vuoksi useampi solmu. Sido aika tiukasti, etteivät sivut liiku. Langanpätkiin voi laittaa halutessaan helmiä tai muuta koristetta. 



10. vaihe
Kirja on valmis! 


Extra: 11. vaihe
Kannen voi halutessaan koristella. Tämän kirjan olen ottamassa seuraavalle matkalle mukaan ja siksi se ei ole runsaasti koristeltu (ettei koristeet irtoile laukussa tai tuo lisää painoa). Jotta tämä art journal pysyy menossa mukana, pyöräytin sen ympärille paksua narua. Tällä tavalla toivottavasti kynätkin pysyvät mukana.



Extra: 12. vaihe
Sisäpuoltakin voi tässä vaiheessa jo koristella ja pieniä taskuja voi lisäillä.





Toivottavasti tämä inspiroi sinuakin tekemään oman muistojen kirjan! Blogistani voi käydä kurkkaamassa aiemmin keväällä tekemäni ensimmäisen art journalin täältä.



keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Clean and simple -tyyliin tehdyt kortit

Hei!
Tällä viikolla askartelemme CAS-kortteja. CAS tulee sanoista "Clean And Simple" eli suomeksi "puhdas ja yksinkertainen". Jos CAS-kortit ovat vielä vieraita, kannattaa surffailla netissä esimerkiksi täällä. Vaikutteita voi ottaa myös Paperillan tiimiltä, joka askarteli paljon hienoja CAS-kortteja teille näytettäväksi! Aina kortin ei tarvitse olla täynnä koristeita, joskus yksinkertainen toimii paremmin.



Jenni
Jotkut leimasimet vain iskevät oikeaan suoneen, eikö niin? Toiset tykkäävät herkistä leimasimista, toiset tykkäävät taas söpöistä leimasimista ja tämä askartelija innostuu kympillä murjottavista kissoista tai äreistä pingviineistä. Leimailu suoran korttipohjaan tuottaa myös minulla usein sutta ja sekundaa ja erityisesti värityksen kanssa pitää olla erityisen tarkkana. Päädyin paperin takia värittämään kissan Color Soft-puuväreillä, sillä esim tussit leviävät herkästi ja vesipohjaiset värit taas rikkovat korttipohjakartongin pinnan.


Elina
Teen yleensä projekteja, joissa on paljon värejä, koristeita ja kerroksellisuutta. Näiden vastapainoksi on joskus mukava yksinkertaistaa ja tehdä töitä, joissa värejä on vain muutama ja joissa jokainen koriste on harkiten valittu. Vähemmän voi olla myös enemmän! Lisää kuvia blogissani.


Siiri
Korttini ovat usein hyvin värikkäitä ja runsaita. En oikein osaa tehdä yksinkertaisia kortteja, koska minusta tuntuu usein, että siitä puuttuu vielä jotain - ja jotain. Onnistuin nyt kerrankin hillitsemään itseäni ja tein kaksi yksinkertaisempaa korttia. Lisää näistä löytyy blogistani.

Santtu
http://santunmaja.blogspot.fi/
Tämä tekniikka on itselleni hyvin mieluisa! Kortin vähät elementit korostuvat entisestään, kun ympärillä on tyhjää tilaa. Dumle-paperit löytyivät paperijemmoistani ja sopivat mielestäni suklaamonsterin onnentoivotusten kylkeen. Ruskealla vesivärillä sotkin korttipohjaan lisäksi muutamat "suklaatahrat". Santun Maja -blogistani löytyy lisää kuvia kortista ja paljon muutakin mukavaa. :)

Cas-kortit olivatkin minulle uusituttavuus. Kun hain pinterestistä cas-kortin niin johan alkoi löytymään vinkkiä jos jonkinmoista. Leimakuvan liimasin kuviopaperiin 2-puoleisella teipillä ja jätin paperia näkyviin alareunaan. Nostin kuvaa korttipohjasta kohoteipillä ja liimasin 3 valkoista puolihelmeä kuvan alareunaan.

Sanne
CAS-korttien idea haastoi ajattelemaan korttien tekoa uudella tavalla. Tein onnittelukortin 50-vuotiaalle, jossa on käytetty vanhasta lapsuudenkuvasta skannattua valokuvaa ja rub on-siirtokuvaa.

Marikakk

Yksinkertainen kortti hääparille, joiden teemaväreissä oli musta ja kulta.
Tekstauksen tein vanhaan kaunoon sopivalla varrella, hiusterällä sekä finetecin ihanilla
helmiäisväreillä, joista valitsin keltakultaisen sävyn.