Paperillan Valokeilassa: Nanna ja Nannan Paperi&Helmi


Paperillan Valokeilassa-sarja tuo esille suomalaisia askartelu- ja käsityöalan yrittäjiä. Kerran kuussa tutustumme yhteen yritykseen sekä sen tuotteisiin ja palveluihin. Saamme myös lukea ihmisistä yritysten takana ja kurkistaa suomalaisen kädentaitoyrittäjän elämään. 
Jokaiseen Valokeilassa-sarjan juttuun liittyy myös haaste, joka on suunniteltu yhdessä valokeilassa olevan yrittäjän kanssa. Tervetuloa mukaan!


Tänään pääsemme Nanna Snabbin mukana tutustumaan Nannan Paperi&Helmeen:


Olen Nanna Snabb ja yritykseni nimi on Nannan Paperi&Helmi. Yrittäjyys minulla on veressä, sillä olen kasvanut yrittäjäperheessä ja myös mieheni on yrittäjä. Sama yrittämisen henki kasvaa myös lapsissamme – yhdeksänvuotias tyttäreni Sanni on jo mukana auttamassa järjestämilläni kursseilla, tapahtumissa ja kaverisynttäreillä. Lisäksi hänestä on kiva askarrella ja tehdä puodille mallitöitä. Myös kuusivuotias poikani Jussi on tekemisessä mukana.


Kiinnostuksen käsillä tekemiseen olemme veljeni kanssa perineet äidiltämme, ja käsillä tekeminen on aina ollut osa elämäämme.  Veljestäni tuli puuseppä ja minä olen koulutukseltani vaatetusartenomi. Artenomin tutkinnon lisäksi minulla on mm. kaupallinen koulutus. Olen mukana myös  4H-yhdistyksemme  hallituksessa.


Aloitin koru- ja helmiharrastuksen 2000-luvun alussa, ja Sannin syntymän jälkeen ryhdyin koru- ja helmiharrastuksen ohella tallentamaan perhemuistoja skräppisivuihin.  Vuosia sitten olin mukana omistamassa Ilona Decoa, ja siitä ajasta taisi jäädä kipinä kytemään oman askartelupuodin perustamiseen. Tämä unelma toteutui tammikuussa 2014, jolloin perustin Nannan Paperi&Helmi –nimisen yrityksen ja avasin sille perinteisen kivijalkapuodin Ikaalisiin.


Nannan Paperi&Helmi sijaitsee ihan 3-tien läheisyydessä, Ikaalisten sisääntulon vieressä.  Puodin osoite on Kortteenkatu 1, 39500 Ikaalinen.  Puotini on avoinna arkisin klo 10-17, lauantaisin klo 10-14 sekä sopimuksen mukaan. Aukioloajat joustavat tarpeen mukaan, sillä asun aivan puodin lähellä ja palvelen ohikulkumatkalla olevia vaikka myöhään illalla!


Tänä keväänä laajennan toimintaani ja saan isomman tilat sekä puodille että kurssien pitoon. Kevään kurssitarjonta on nähtävillä myös Paperillan tapahtumakalenterissa. Nannan Paperi&Helmellä ei vielä ole nettikauppaa, mutta ehkä sen perustaminen on sitten tulevaisuudessa se seuraava laajennuksen paikka. Nettikaupan sijaan palvelen kauempana asuvia asiakkaitani perinteisellä sähköpostitilauksella. Osa tuotteista on nähtävissä Nannan Paperi&Helmen Facebook-sivuilla, ja muusta puodin valikoimasta ja tilattavista tuotteista kuulee lähettämällä minulle viestiä tai sähköpostia.  Toivon, että tulevaisuudessa Nannan Paperi&Helmen tuotteita olisi saatavilla myös askartelutapahtumissa, sillä suunnittelen  tapahtumiin osallistumista oman myyntipisteen kanssa.
Olen siitä onnellisessa asemassa, että vaikka puotini on pieni, niin valikoimani on suuri. Nannan Paperi&Helmestä saa tarvikkeet niin kortteiluun, leimailuun ja askarteluun kuin mixed mediaan ja art journal –töihinkin. Unohtamatta tietenkään korutarvikkeita ja helmiä.
Suomalaisista yrityksistä olen Sinellin jälleenmyyjä, joten sitä kautta pystyn tarjoamaan asiakkailleni laajan valikoiman kaikenlaisia askartelutuotteita. Yritykseni tuo maahan tunnettuja tuotemerkkejä kuten Ranger, Sizzix, PrimaMarketing, DonnaDowney, LawnFawn, Golden ja Faber-Castell. Lista on pitkä!Pidän puodillani pienimuotoisia kursseja, joiden aiheet vaihtelevat sesongin ja sen mukaan, mitä toivotaan. Luonani vierailee myös ystävä-/naisporukoita sekä yhdistyksiä viettämässä iltaa ja nauttimassa käsillä tekemisen ilosta. Lisäksi puodillani järjestetään kaverisynttäreitä, joista itse tykkään aivan erityisen paljon. On hieno nähdä kuinka lapset innostuvat tekemään vaikka mitä hienoja juttuja! Samalla kädentaidot vahvistuvat ja kotiin viemisinä on paitsi kivoja itse tehtyjä töitä myös mukavia elämyksellisiä muistoja.


Olen aina ollut ahkera askartelutapahtumissa kävijä, ja todella monissa olenkin mukana ollut. Tapahtumat ovat minulle tärkeä henkireikä, sillä silloin saan kerrankin askarrella ajan kanssa, olla ystävien seurassa ja nauttia vain kiireettömyydestä. Koen myös, että näin ammattinikin puolesta on aina hyvä oppia ja kokeilla uusia juttuja. Tapahtumissa on myös mukavaa se, että pääsee tapaamaan Facebookissa tutuksi tulleita ihmisiä ja nimet saavat kasvot.  Siksi toivon, että tapahtumissa mahdollisimman moni tulisi minua ottamaan hihasta kiinni!


CHA-messut Kalifornian Anaheimissa on yksi tärkeimmistä tapahtumista, johon yritykseni on minut vienyt. Tämän vuoden tammikuussa olin messuilla jo toista kertaa tutustumassa alkaneen vuoden uutuustuotteisiin ja alan trendeihin. On todella hienoa päästä kasvotusten tapaamaan suunnittelijoita, joiden töitä on jo pitkään seurannut blogimaailmassa.  CHA-messut myös luovat pohjan puotini valikoimalle. Messuilla pääsen hypistelemään ja kokeilemaan tuotteita, saan uusia ideoita tuttujen tuotteiden käyttöön ja tulen myös tutuksi aivan uusien tuotemerkkien kanssa. Ja monta kivaa 2016-CHA-uutuutta on juuri tulossa puotiini – kannattaa siis poiketa meillä Ikaalisissa tai seurata puotini Facebook-sivua!


Kun minulla on arjessa pieni hetki aikaa itselleni, teen ArtJournal-kirjoja. Vaikka tekemiseen ei ole paljoa aikaa, on ArtJournalingilla tärkeä paikka arjessani.  Pieni askarteluhetki järjestyy joskus erikoisessakin paikassa - olen mm. leimaillut kirjaani sängyssä (mieheni kyllä hieman huvittuneena seurasi touhuani),  autossa, kesällä laiturin nokassa ja rannalla jne. En ota omaa tekemistäni kovin vakavasti, vaan askartelen kun ehdin ja sillä tavoin juuri siihen hetkeen tuntuu parhaimmalta. Joulukortit värittelin autossa, kun ajoimme perheen kanssa Kuusamoon. Ja korteista tuli ihan näköisiäni!


Kiitos Nanna, että saimme tutustua sinuun!

Nanna toivottaa kaikki Paperillan lukijat lämpimästi tervetulleeksi sekä Nannan Paperi&Helmen Facebook-sivuille että yrityksen puotiin Ikaalisiin.
Ajalla 21.2. - 15.3.2016 Nanna on luvannut asiakkailleen pienen lisäherkun:
Tilatessasi sähköpostitse kirjoita viestiin sana "Valokeilassa", niin Nanna pakkaa tavaroiden mukaan pienen ylimääräisen yllätyksen. Asioidessasi puodissa mainitse kassalla sana "Valokeilassa", ja sama lisäetu on sinun!

Ja nyt Valokeilassa-haasteen pariin:
Nannan yrityksen nimen hengessä on toisen Valokeilassa-haasteen teemana "Paperi ja Helmi". Tulkitse tätä teemaa haluamallasi tavalla, askartele mieleisesi askartelutyö (kortti, skäppileiska, ATC-kortti, art journal -sivu tai mikä muu työ tahansa) ja liitä siitä kuva tähän linkkityökalua käyttäen.

Haaste päättyy 15.3. klo 21:00, jonka jälkeen Nanna postittaa yhdelle onnekkaalle Nannan Paperi&Helmen lahjoittaman arvontapalkinnon.

Tervetuloa mukaan!

Ensimmäisen Valokeilassa-haasteen voitti Mari Hirvonen. Paperilla onnittelee!

2 kommenttia

  1. "...perinteisellä sähköpostitilauksella". Mielleläni ottaisin yhteyttä - mikä on sp-osoite?

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!