Katsaus hienoon askarteluvuoteen 2014


Hei!
Uuden vuoden alussa annetaan lupauksia, suunnitellaan tulevaa, mutta myös luodaan katsaus menneeseen vuoteen. Me Paperillassa lupaamme jakaa sinulle vinkkejä, ideoita ja käsin itse tehdyn iloa - tervetuloa seuraamme tänne blogin puolelle joka tiistai!

Paperillan tiimiläiset katsovat kuluneeseen vuoteen ja jakavat kanssasi mieleenpainuneita askartelumuistoja kuluneelta vuodelta. Toiselle se on erityisen mieltä lämmittävä askarteluprojekti, toiselle mukava tunnelmamuisto askartelutapahtumasta. Kuulisimme myös erittäin mielellämme, mikä on ollut sinun lempiprojektisi kuluneelta vuodelta - linkitä työsi tämän postauksen loppuun ja välitä siten askartelun iloa kaikille blogimme lukijoille!


Oma sykähdyttävä askartelumuistoni oli tammikuinen ensivisiitti maailman suurimmille askartelumessuille Anaheimissa, Kaliforniassa. Kiitos, Minna, ikimuistoisesta matkasta!
Vähintään yhtä suuri juttu oli pitkäaikaisen haaveen toteutuminen elokuussa: Järjestimme Minnan kanssa ensimmäisen Matka Luovuuteen -viikonlopun, joka oli intensiivinen, tapahtumantäyteinen mutta samalla niin inspiroiva ja rentouttava tapahtuma hieman yli 30 osallistujalle. Opettajana meillä oli ihana ja huipputaitava Finnabair, joka teki samalla ensivisiittinsä Suomeen. Tapahtuma onnistui yli odotusten, ja hymy järjestäjien kasvoilla oli sen mukainen! Tapahtumasta voit lukea täältä


Vuoden aikana tuli askarreltua varsin paljon ja mukavan erityyppisiä juttuja. Yksi kivoimmista kokeiluistani oli paperimassahevosen tuunaus, josta tuli lopulta tällainen:

 Lue lisää hevosprojektistani täältä

Nyt annan vuoron seuraavalle tiimiläiselle kertoa omasta askarteluvuodestaan 2014:


Lena

Vuosi 2014 on ollut aivan uskomaton ja tapahtumarikas vuosi. Kun toukokuussa 2013 ensimmäisen kerran tein mixed media työn Jehkottaren opissa en mitenkään voinut edes arvata mihin se johtaa.Tämä taiteenlaji mille menetin täysin sydämeni on todella iso osa elämääni tänä päivänä.Aloitin oman blogin pitämisen maaliskuussa 2014 ja sen myötä elämääni on tullut uusia ihania ystäviä sekä paljon tuttavia ympäri maailmaa.Osallistuin pitkin vuotta erilaisiin haastetehtäviin ja kursseihin. Kävin Tukholmassa muutamaan otteeseen.Keväällä Frank Garcian sekä Finnabairin kurssilla. Syksyllä Donna Downeyn sekä jälleen Finnabairin kurseilla.Vuoden ehdoton kohokohta oli Elinan ja Minnan järjestämä Matkalla Luovuuteen viikonloppu Turussa.Elinan postauksesta pääset lukemaan niitä tunnelmia.Huikea viikonloppu.Yhden työn haluan tässä nostaa esille. Työ missä huomasin löytäneeni omat vahvuuteni ja taiteellisuuteni.Työ on tehty erääseen haastetehtävään ja siitä pääset lukemaan tästä. Kerrothan sinä oma tarinasi?Heli

Vuoden vaihteessa laskin, että olin värittänyt 162 aukeamaa art journal kirjoihini viime vuonna. Aloitan aamuni usein työpöydän ääressä maalaten ja kirjoittaen. Se on vaan niin hauskaa ja terveellistä. Paras askarteluelämys viime vuonna oli (jo monien hehkuttama) Matka luovuuteen -kurssi. Erityisen kiitollinen olen paritehtävästä, jossa otimme toisistamme valokuvia. Minulla on iso pino ihania omakuvia. Nappaa kaveri ja räpsikää kuvia, ne kuvat ovat tärkeitä! Juttu blogissa täällä ja toinen täällä.
Maikki-Noora

Kelasin blogiani viime vuoden kohdalta "sillä silmällä" ja tajusin askarteluuni liittyvän erittäin paljon sosiaalista kanssakäymistä. Kirjoittelin viime maaliskuussa blogiini postausta siitä, mitä kaikkea olenkaan saanut kokea askartelun kautta ja mitä kaikkea vuosi olikaan tuomassa. Syksyllä kävin sitten ulkomailla asti opissa ja askarteluun liittyviä tapahtumia oli paljon. Viime vuosi oli minulla huimaa askartelutapaamisten ilotulitusta niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Kirjoitin maaliskuussa näin hienosti: 

Mikään matka ei ole turha. Mikään kokemus ei ole vähäpätöisempi kuin toinen. Kaikilla tapahtumilla on oma arvonsa ja minulle näillä on suuri arvo arjen vastapainona. Minusta tuntuu, että olen päässyt tällä matkalla vasta alkuun. Mitäköhän tämän harrastuksen kautta pääsenkään vielä kokemaan, kun nytkin tällä kokemuksella miusta tuntuu, että olen paljon rikkaampi <3 Rikkaampi varsinkin siinä suhteessa, että pääsee oppimaan uutta ja tapaamaan ihan mielettömän hienoja ihmisiä <3 "

Yhdyn edelleen ja koko ajan vahvemmin noihin sanoihin. Koska blogissani oleviin töihin liittyy niin moneen upeita muistoja, ei parhaan tuotoksen kaivelu ollut helppo. Tässä skräppileiskassa minusta kuitenkin yhdistyy kaikki se, minkä koen itselleni tärkeänä. Oma perhe, askartelu, sosiaalisuus, heittäytyminen ja se mistä koko tämä leiska sai alkunsa... Tarina leiskan takaa löytyy täältä:  Meidän perhe
Mielelläni näkisin sinunkin tärkeän askartelutyön!


MiiaViime vuosi oli vain yhtä käsin väkertämistä. Siltä se ainakin minusta tuntui. Ja kaikki tämä pohdinta aivan positiivisessa hengessä. Sain mahdollisuuden pitää pienen paussin työelämästä ja syventyä tekstiilialan opintoihini ajan kanssa. Tuo opintopainotteinen kevät antoi minulle paljon. Vuoden aikana olen löytänyt paljon uusia tekniikoita sekä materiaaleja käsillä tekemiseen. Käsillä tekemisestä on tullut minulle intohimo, se jokin oma juttu, joka jokaisella aikuisella ihmisellä pitää olla henkireikänään.
Vuoden aikana olen hullaantunut kankaanpainosta, tuosta ikuisesta rakkaastani, mutta myös monesta muusta tekniikasta. Olen löytänyt kangaspuut uudelleen, tajunnut, kuinka paperi taipuu kodin sisustuksessa monenlaiseen muotoon. Äkännyt, kuinka kuva siirtyy puulle, kuinka paperihylsyt saavat käsissäni uudet elämät ja miten tehdä omin käsin paperista lahjoille kauniit pussukat sekä rasiat.
Blogini lukijat sen taitavat tietää kuitenkin parhaiten. Nimittäin sen, mitkä ovat ne viime vuoden IN-jutut tekemisissäni. Alla linkit Kanivinossa-blogin TOP neloseen 2014.


Marika

Kävin oikein selaamassa viime vuoden blogipostauksiani, että osasin valita ikimuistoisimman tapahtuman 2014 vuodelta. Vilkas vuosi näytti olevan, nyt kun sitä katselee tästä vinkkelistä. Tietysti se, että pääsin Paperillan tiimiin, on ollut yksi elämäni kohokohtia.

Isoin juttu minulle oli tietysti se, että kirjani Iloisia Kirjaimia - Oikeilla Välineillä julkaistiin USA:ssa nimellä Happy Lettering with the Right Tools. Lisäksi kävin helmikuussa opettamassa isossa kalligrafiatapahtumassa Los Angelesissa - HUH, miten jännittävä kokemus. Opettaminen toisella kielellä onkin ihan eri juttu :)  Kieleni oli solmussa, hiki pinnassa koitin ymmärrettävää kieltä saada itsestäni ulos. Olen mahtanut olla oikein hauska näky luokassa vierailleilleni.

Sitten olikin vuorossa Provinssi Rock 2014 esiintymislavan reunojen tekstaus keskellä yötä! Siitä yllättäen tehtiin aamulla, joskus viiden kuuden aikoihin video, Seinäjoen käsityömessujen toimesta,  ja mä olin ihan jäässä! Kirjaimellisesti, pihalla oli siis niin kylmä ja mä en oikein osaa puhua videokuvaajille.....Videoon pääset tästä klikkaamalla.


"YHDEN LEIMASIMEN TEKNIIKKA": Kerrassaan ihanin askartelumuisto on tämä rakkauden/romantiikan täyteinen kortti, jonka sain leimailla itse suunnittelemallani leimasimella!
Paperinauhan valikoimista löytyy tätä settiä - Klikkaa tästä "ystis" -leimasinsettiin.

Kiitos kun olette jaksaneet tätä taivalta käydä kanssani ja laittakaa viestiä, millaisia teidän parhaat hetket vuonna 2014 oli tai mitä toivotte tulevalta vuodelta. Tästä pääset sähköpostiini, kiva kuulla sinusta!
Lisää erilaisia projekteja löydät blogistani http://marikakk.blogspot.comMillainen sinun askarteluvuotesi 2014 oli? Liitä tähän linkki sinulle tärkeään työhösi - tulemme mielellämme blogiisi lukemaan siitä lisää!

Ei kommentteja

Kiitos viestistäsi!