Lasten kanssa askarrellen!

Hei!

Uusi vuosi on päässyt siihen vaiheeseen, että hiihtolomakausi alkaa jo ihan pian.
Hiihtolomalla kaipaa kivaa tekemistä lasten kanssa - etenkin, jos sää ei suosi ulkoilijaa.
Paperillan tiimi ideoi Sinulle vinkkejä lasten kanssa askarteluun:
Helppo viirinauha syntyy paperisuikaleista. Tähän käy mikä tahansa paperi tai kartonki. Suikaleita on hauska leikata, eikä ole niin tarkkaa vaikka olisivat erilevyisiäkin. Yhteen palloon tarvitaan muutama suikale, ja ne kiinnitetään yhteen joko nitoen, liimaten tai teipaten. Tee valkoisia (lumi)palloja tai huvittele väreillä!


Anu-Riikka
 Vielä on muuatama päivä aikaa askarrella ystävänpäivää silmällä pitäen. Tässä neidin tuotokset. Vahaliitu ja vesivärit, pensselli ja vettä. Muuta ei tarvita onnistuneeseen yhteiseen hetkeen. Valkoinen liitu on klassikko, mutta väreillä saa hauskoja ja vaihtelevia kokonaisuuksia. Blogistani löydät vaihepostauksen, johon sisällytin myös itsenäisen neiti 7-vuotiaan kanssa käymäni keskustelun ennen kuin olimme näin pitkällä. Ihanaa hiihtolomaa!Jonna

Meillä askarreltiin laskiaisen aikaan lasten kanssa kumartavia lumiukkoja. Pienempienkin askartelijoiden kanssa nämä onnistuvat, kun heille leikkelee materiaalit valmiiksi. Liimasimme poikien kanssa lumiukkojen osaset ensin toisiinsa kiinni ja sitten vain alimmat lumipallot taustaan. Lopputuloksena hauskat kumartelevat lumiukot. Lasten tekemisen riemua on ilo seurata, ja valmis työ on aina täydellinen - vaikka sitten hattu olisi kääntynytkin nurinpäin ja napit valahtaneet nilkkoihin. :)


Maikki-Noora

Minä en ole paljonkaan lasteni kanssa askarrellut perinteisiä lasten juttuja, mutta sitäkin enemmän olemme tehneet yhdessä paljon kortteja. Matkan varrella lapset ovat oppineet hyvinkin askartelumateriaalien käyttämistä. Lapset tietävätkin suurimman osan askartelutarvikkeiden käyttöohjeet hyvin ja ovat niiden kanssa hyvinkin taitavia. Vaikkei lapseni enää ihan pieniä olekaan, niin silti heidän kanssaan on mukavaa tehdä yhdessä.

Minä rakentelin yhdessä 10-vuotiaan tyttäreni kanssa kortteja embossaten ja koukuttavan ihania pigmenttijauheita käyttäen. Pienesti kuvan värittämisestä löytyy vaihe vaiheelta kuvia blogistani.


Jenni

Alumiinifolio on ollut viime päivinä suosittu väline askartelupöydälläni. Liekö siis ihmekään, että sitä päätyi tähänkin askarteluun. Nämä höpsön näköiset puput on siis muotoiltu foliosta ja päällystetty servetinpaloilla. Mukava vaihtoehto paperimassalle. Lisää kuvia hupsuista pupuista löydät Pastellipäivä-blogistani.


Taru


Tälläisestä jälkeä syntyy lasten kanssa, kun annettaan lapsille  kanvas, jämä paperit pöydältä, maalit ja leimat käyttöön. Yksinkertaisella idealla ja materiaaleilla vanhemman lapseni ideoima taulu! Pieniä vinkkejä annoin ja parit mallitaulut näytin ja siten lapset antoi mennä! Oli ihana nähdä teini-ikäisen pojan luovuuden tulevan esille!Ei kommentteja

Kiitos viestistäsi!