Hyvää kansainvälistä korttiaskartelupäivää!

Tänään vietetään kansainvälistä korttiaskartelupäivää. Paperilla -lehdessä halusimme juhlistaa tätä korttiaiheisella blogihyppelyllä. Lisäksi meillä on arvonta ja ekotaiteija Raija Puukon haastattelu. Tervetuloa mukaan!

Blogihyppely tarkoittaa sitä, että jokainen toimituksen jäsen on tehnyt kortin teemalla jotain uutta, jotain vanhaa, ja julkaissut sen omassa blogissaan. Blogien kiertäminen on helppoa, klikkailet vain itsesi blogista toiseen ja lopuksi takaisin Paperilla -lehden blogiin. Tässä on lista helpottamaan navigointia:

Paperilla-blogi (olet täällä!)

Jokaiseen blogiin kannattaa myös jättää kommenttia käynnistään, sillä kommentoijien kesken arvotaan palkinto! Mitä useampaa blogia hyppelyssä kommentoit, sitä enemmän arpalippuja tulee. Palkintona on hieno kirjauutuus "Ekokorttitemppu"! Aikaa hyppelyyn on viikko eli 12.10. klo 12 asti. Arvonta on avoinna kaikille hyppelyyn osallistuville asuinpaikasta riippumatta.

Korttipäivän kunniaksi meillä on myös ilo esitellä vieras, ekotaiteilja Raija Puukko, joka on juuri julkaissut palkintona olevan uutuuskirjan "Ekokorttitemppu".Hei Raija, Tervetuloa Paperilla -lehden vieraaksi! Kertoisitko hieman itsestäsi ja siitä mitä ekotaiteilijan elämään kuuluu?

Olen syntynyt 1955 ja olen harrastanut kädentaitoja lapsesta asti. Ammatinharjoittajaksi ryhdyin vuonna  1988. Siitä asti olen toiminut päätoimisena taiteilijana.
Ekologisuus on tullut mallina lapsuudenkodista. Tietoisesti siirtyi tekemiseen vasta vuonna 1990 ensimmäisten kierrätysmessujen aikaan. Messut oli  herätys laajemmasta ympäristötietoisuudesta. Aloin toteuttaa kaikessa tekemistä sitä näkökulmaa.
Arkeni eli elämäntapa-ammattini koostuu kirjojen käsikirjoitusten suunnittelusta, mallitöiden tekemisestä, kurssien suunnittelusta ja niiden toteutuksista. Melkoisen osan vie myös jokavuotiset laajahkon ekotaidenäyttelyn suunnittelusta sekä teosten tekemisestä.

Teet ekotaidetta, mikä sinua kiehtoo kierrättämisessä?

Kierrättämisessä kiinnostaa materiaalien yllättävyys. Kierrätysmateriaaleista alkuprosessi on tehty jo valmiiksi, joten työstön loppuhiominen jää vain tekijälle. Se säästää energiaa. Miksi ostaa valmista uutta materiaalia kun olemassa olevaa on tarjolla yllin kyllin ?

Mikä saa luovuutesi virtaamaan? Mistä ammennat ideoita töihisi? 

Inspiraatio lähtee aina luonnon tasapainottavasta hiljaisuudesta. Se sytyttää alitajunnan lamput ja luovuus pääsee esiin.
 
Uusin kirjasi on Ekokorttitemppu. Mistä inspiraatio kortteihin syntyi? 

Edelliset viisi kirjaa ovat vaatineet isot  neliömäärät studiopinta-alaa koska on kuvattu isoja esinekokonaisuuksia. Korttikirjassa kiehtoi minimalistisuus ja pienimuotoisuus. Olen harrastanut korttien valmistusta 25 vuotta, joten erilaiset tekniikat ja ideat oli todella helppo siirtää kirjan kansien sisään.

Käytät töissäsi luovasti erilaisia, yllättäviäkin materiaaleja. Mistä aloittelevan ekokortteilijan kannattaisi lähteä etsimään sopivia tarvikkeita? Onko sinulla antaa muita vinkkejä henkilölle, joka ei ole tottunut käyttämään kierrätysmateriaaleja.

Materiaalien etsimiseen täytyisi ottaa esiin niin sanottu  “roskasilmä”.  Ihanien roskien antamat mahdollisuudet avautuvat parhaiten ekokurssien tai kierrätyskeskuksissa olevien askartelupörssien kautta. Kirjassani esitellään myös 50 erilaista mielenkiintoista “kierrätysroskaa” josta saa tehtyä loistavia kortteja. Arkiset kaupasta tulevat pakkausmateriaalit ovat myös oiva  roskan lähde. Voirasian kannet , tuikkujen pohjat, nauhat, pahvikakkausten kuosit, käärepapereiden kuvat, kartongit, kahvipaketit, tilkut, pitsinpätkät,  jne. Luettelo on miltei loputon. Luonnosta löydät myös valtavan määrän korttimateriaalia, hiekka, korret, heinät, siemenkodat, lehdet, tuohi jne.

Paperi taipuu myös muunlaiseen tekemiseen kuin kortteihin. Oletko käyttänyt paperia aikaisemmissa projekteissasi? 

Paperiahan on ihan helppo tehdä myös itse kotona. Tarvitsee olla vain sauvasekoittaja, jolla massa valmistetaan ja “viira” eli siivilä , jolla arkki nostetaan . Arkki muotoutuu moniulotteiseksi eri tekniikoiden avulla. Paperiarkista voidaan valmista mm. lamppuja, päällystää esineitä, valmistaa juhlaviirejä ja koristeita jne.  Kierrätyspapereilla voidaan vaikka tapetoida seinät!

Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on?

Ensi kesän näyttelypaikasta saan vahvistuksen lähiaikoina. Ensi vuonna teen myös opetustöitä. Uuden kirjan luonnostelua muhii jo alitajunnassa.Suurkiitos haastattelusta Raijalle! Mukavaa saada hänet vieraaksi Paperillaan! Mikäli haluat voittaa "Ekokorttitemppu"-kirjan, jatka hyppelyä Minnan luo. Muista lopuksi palata takaisin tänne blogiin ja jättää kommentti, että olet kierroksen tehnyt!

31 kommenttia

 1. Kiitos hyppelytuokiosta, tästä pääseekin nyt loistavasti siirtymään askartelupöydän ääreen. Idearikasta kortteilupäivää kaikille! PS. Linkki Karitan-blogiin ei toimi.

  VastaaPoista
 2. Kiva hyppelyhetki. Jatkan joulukorttien suunnittelua, hyvää korttipäivää!

  VastaaPoista
 3. Kiitos hyppelystä. Hyvää korttipäivää kaikille :)

  VastaaPoista
 4. Hyppely suoritettu ja kommentteja jätetty!! Kiitos kivoista ideoista! Mukavaa kortteilupäivää kaikille!!

  VastaaPoista
 5. Kiva hyppely . Aivan erilaisia kortteja ja niin taitavasti tehtyjä.

  VastaaPoista
 6. Vierähtipä kiva tovi kierroksella. Mukavasti erilaisiin kortteihin ja tekniikoihin tuli tutustuttua.

  VastaaPoista
 7. Kieros alkakoon tästä ja hyppy seuraavaan tapahtuu....

  VastaaPoista
 8. Tästä ponkaisen matkaan. Uusia ideoita oikein mielelläni bongailen. :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos hyppelystä :) Osallistuttu.

  VastaaPoista
 10. Kiitos osallistumismahdollisuudesta, samalla kuulin ekaa kertaa koko tästä teidän lehdestä ja innostuin heti. Hieno idea!

  VastaaPoista
 11. Kierros pompittu!
  Oikein ihania kortteja siellä olikin matkan varrella.
  Kiitos hyppelystä!

  VastaaPoista
 12. Monentyylistä korttia näkyi kierroksella! Kiitos hyppelystä!

  VastaaPoista
 13. Mun hyllyyn(ja käyttöön!) mahtuisi vielä yksi tai parikin kirjaa;) Hyvää korttipäivää kaikille!

  VastaaPoista
 14. Hyppelyt hypitty, kivoja kortteja oli!

  VastaaPoista
 15. Hopsis! Takaisin täällä elämäni ensimmäisen blogihyppelyn jäljiltä :) Kommentteja jätetty ja paljon ideoita kerätty. Kiitos myös erityisesti siitä että selititte alussa termin blogihyppely, kun ei näin aloittelijalle muuten olisi ihan heti auennut. Kiva kiertely oli, kiitokset!

  VastaaPoista
 16. kiva hyppely täällä oli kavasti erillaisia blogeja

  VastaaPoista
 17. Kierros loikittu läpi. Upeita töitä olette tehneet :)

  VastaaPoista
 18. Ihanan näköinen kirja. Piti käydä kirjakaupassa vakoilemassa. Kiitos tästä haastattelusta!

  VastaaPoista
 19. kierros käyty läpi. x_unrated at hotmail.com

  VastaaPoista
 20. hypitty läpi.

  mariestrange(a)hotmail.com

  VastaaPoista
 21. Hyppely suoritettu...pariin blogiin osallistuminen tuli blogin nimellä, loppuihin omalla nimellä, mutta se ei varmaan haittaa :)

  Ritva
  http://vihreantalonunelmat.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 22. Olipas kiva kierros! Tosin en osannut jättää kommenttia jokaiseen kun ei ole blogia..

  VastaaPoista
 23. Inspiroiva kierros tehty! Itse vietin korttiaskartelupäivää skräppäillen :)

  VastaaPoista
 24. Hypelty kierros läpi, mukavasti ideoita ja inspiraatiota tarttui matkaan. Kiitos!
  flight(at)luukku(piste)com

  VastaaPoista
 25. Kierrokselta palattu, mukavasti ideoita ja kivaa fiilistä mukana. Olen mielelläni arvonnassa mukana.
  teija(dot)lento(at)elisanet(dot)fi

  VastaaPoista
 26. Kiva kierros tuli tehtyä, olipa erilaisia tekniikoita ja materiaalien käyttöjä. Arvonnassa mukana, kirja tuntuu mielenkiintoiselle.

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!