Pyhäinpäivän aattoa odotellessa


Torstaina 31.10. vietetään pyhäinpäivän aattoa, All Hallows Eve:a, eli halloweenia. Suomessa tosin tätä aaton juhlaa voi juhlia myös perjantaina, sillä tänä vuonna vietämme pyhäinpäivää lauantaina, marraskuun toisena päivänä. 

Halloween on Atlantin toisella puolella todella suuri juhla - itse asiassa toiseksi suurin heti joulun jälkeen. Suomessa halloween ei ole vielä saanut vakiintunutta paikkaa juhlakalenterissa, mutta oma tuntumani on, että vuosittain yhä useammat päiväkotiryhmät, koululuokat ja ystäväporukat viettävät naamiaisjuhliaan lokakuun lopulla.

Kuva: CountryLiving

 Meillä ei ole ollut tapana koristella kotia halloweenia varten. Mutta täytyy myöntää, että halloweenin violetin, oranssin ja mustan sävyissä on jotakin kiehtovaa. Samoin tuntuu syksyn pimeinä iltoina mukavalta leikitellä halloweenille tyypillisillä hahmoilla; hämähäkeillä, lepakoilla, pääkalloilla, noidilla, kurpitsoilla ja kummituksilla. 

Koska kyse on suuresta juhlasta oli odotettua, että halloween huomioitiin merkittävästi kesän suurimassa askartelualan messutapahtumassa, amerikkalaisessa Craft and Hobby Associationissa (CHA). Jokaisella suurella tuotevalmistajalla on joka vuosi oma halloween-aiheinen sarjansa, ja valmistajien blogeissa on jo usean viikon ajan ollut tarjolla paljon teemaan sopivia askarteluohjeita. 

Ei siis ollut yllätys, että myös Tim Holtzin lokakuun tagissa oli halloween-teema.

Kuva: Tim Holtz blog
Olen seurannut Tim Holtzin kuukausitagien sarjaa vuoden alusta lähtien. 12 Tags of 2013 -sarjassa ilmestyy uusi askarteluohje joka kuukauden ensimmäisenä päivänä. Vaihe vaiheelta eteneviä kuvallisia ohjeita on helppo seurata, ja jokainen tekniikka selitetään sopivan yksityiskohtaisesti myös alottelijat huomioiden. Alkuvuonna sain tagin tehtyä joka kuukausi, mutta muutamana kesäkuukautena tageja ei syntynyt ollenkaan. Tavoitteenani on kuitenkin tehdä myös kesän tagit loppuvuoden aikana - voit katsoa tähän mennessä valmiiksi saamani tagit tämän linkin takaa.  


Lokakuun alkuperäisessä oheessa pääosassa olivat Distress Glitterit - Distress-leimamusteiden kanssa samansävyiset kimallejauheet. Minulla kun näitä ei ollut käytettävissä, päätin kimalteen sijaan käyttää metallista mustaa kohojauhetta stanssattujen elementtien koristeluun.
Ja tällainen siitä tuli:

Happy Halloween, eli mukavia halloween-juhlia sinulle!Ei kommentteja

Kiitos viestistäsi!