Askartelutila: Näin säilytän paperini


Papereiden säilyttäminen tuntuu olevan tasaisin väliajoin kiinnostuksen kohteena, joten ajattelin jakaa kanssanne, miten itse omani säilytän. 

Oma askarteluni tilani koostuu oikeastaan kahdesta huoneesta ja kolmesta yksiköstä. Nimittäin olo- ja makuuhuoneestamme sekä kolmesta säilytyskalusteesta. Minulla ei siis ole omaa, erillistä huonetta töilleni, vaan teen ne kaikki olohuoneemme pöydällä. Siivoankin siis pöydän täysin jokaisen leiskan jälkeen. Koska minulla ei ole omaa tilaa, se asettaa rajoituksensa myös siihen, miten tavarat säilytän. Jonkun verran niitä on esillä, mutta esim. paperit pidän laatikoissa piilossa. Kalusteina minulla on säilytykseen isoisäni tekemä klaffikaappi, Ikeasta ostettu laatikosto sekä vanha kirjahylly. Papereita on näistä kahdessa, laatikostossa ja hyllyssä. Mikäli koko askartelutilani kiinnostaa, olen tehnyt siitä aiemmin postauksen blogiini, joka löytyy tämän linkin takaa (klik, klik)


Paperin säilytykseni jakautuu kolmee osioon koon ja värin perusteella. Kokonaiset 12x12" arkit säilytän aikoinani hommaamassani muovisessa "tarjottimessa". Tässä arkit on järjestetty ensin valmistajan, sitten värin mukaan. Päällekkäin pinossa on siis esim. 7 Dots Studion punaiset, ruskeat, siniset jne. paperit. Jos joltakin valmistajalta on vain arkki tai pari, ne ovat pinon pohjimmaisina pelkän värin mukaan jaoteltuna.

Järjestys valmistajan mukaan toimii minulle tällä hetkellä parhaiten, sillä julkaisuun meneviin töihin täytyy käyttää uusia kokoelmia taikka jotain tiettyä valmistajaa. Lehtileiskoihin pyrin käyttämään viimeisimpiä paperihankintojani, mutta haasteisiin, kuten CSIhin, puolestaan vanhempia papereita.

Kuvaushetkellä minulla oli varsin paljon papereita, sillä muutama uutuuskokoelma oli juuri kotiutunut. Yleensä pyrin pitämään paperivarastoni pienenä, jotta se kiertää nopeasti. Vanhemmat paperit saavat armotta gessoa päälleen tai menevät lasten askarteluihin.Sivuni koostuvat pääasiassa yhdestä 12x12" arkista, joka muodostaa pohjan sekä pienemmistä palasista kuviopaperia. Nämä pienemmät paperit pyrin noukkimaan tästä pussista eli leikattujen skräppiarkkien minigripistä. Sinne kotiutuvat kaikki "ei kokonaiset" arkit, josta pyrin ne käyttämään nopeasti pois. Pussissa paperit eivät ole oikeastaan missään järjestyksessä. Reunoilla on yleensä juuri viimeksi käytetyt, mutta koska pussukassa ei ole kauhean montaa paperia, sen selaaminen sivua varten on varsin nopeaa. Pussissa pysyvät joko kohtalaisen kokoiset tai hyvin ajankohtaiset arkit. Kun paperi pienenee tarpeeksi tai on vanhempaa kokoelmaa, siirtyy se seuraavaan säilytyspaikkaan...


...joka on tämä. Kaksi kahden laatikon A4-kokoista laatikostoa kirjahyllyssä. Näissä paperit ovat järjestettynä väriensä mukaan. Alimmaisessa ovat siniset, turkoosit ja lilat, seuraavassa keltaiset, vihreät ja ruskeat, sitten harmaat, mustat ja valkoiset ja ylimmäisessä punaiset, vaaleanpunaiset ja oranssit.

Pyrin käyttämään näitä pienempiä paloja joko leiskojen höysteenä, korteissa ja joskus ne pelastavat CSI-haasteeseen tehtävän sivun olemalla juuri oikeaa sävyä. Näissäkään laatikoissa en enää säilytä sentin kokoisia suiruja, kuten aikoinaan, vaan paperin pitää olla sen kokoinen, että siitä saa edes pari kuviota leikattua taikka hyvän kerroksen korttiin.

En ole vielä kertonut, miten säilytän paperikot ja siihen on hyvä syy - en juurikaan omista niitä. 12" en ole koskaan ostanut paperikkona, ainoastaan 6" harvoin. Jos moinen varastooni eksyy, saatan laittaa ne ensin laatikoston viereen seisomaan taikka minigrippiin, mutta aika usein puran paperikon suoraan arkeiksi ja sijoitan ne joko minigripiin taikka värilaatikostoihin.

Miten teillä on paperit säilössä?

Ei kommentteja

Kiitos viestistäsi!