Vintage-pupu paperistaOlen jo pidemmän aikaa ihastellut netissä vintage-aiheisia leluja ja taitavien nukketaiteilijoiden tekemiä vintage-tyylisiä pehmoeläimiä. Katsokaa kuinka hellyyttäviä ovat esimerkiksi nämä Whendi's Bears -hahmot! Yhtenä päivänä päähäni pälkähti pähkähullu idea: Teen oman vintage-pupun paperista! Ja niin minä sitten tein. Tässä teille vaihekuvia ja selostusta, kuinka se onnistui:


Aloitin pupun tekemisen puristelemalla vanhasta sanomalehdestä sopivan kokoisen pään ja vartalon. Kun pää ja vartalo olivat sen muotoisia kuin halusin, teippasin ne joka puolelta maalarinteipillä muodon säilyttämiseksi. Sen jälkeen muotoilin rautalangasta pupulle korvat, jalat ja kädet. Kiinnitin osat omille paikoilleen maalarinteipillä.


Jatkoin pupun työstämistä tekemällä sille jalat ja korvat foliopaperista, jalkoihin käytin sanomalehteä. Halusin pupun kasvoihin vielä lisää muotoja, joten lisäsin poskipäät ja nenän muotoillusta folipaperista. Teippasin pupun vielä kauttaaltaan maalarinteipillä.


Tämän jälkeen päällystin pupun kauttaaltaan vessapaperilla (kuulit oikein!). Sivelin ensin pensselillä vesi-erikeeperseosta (1:1) pupuun, liimasin sitten pupun päälle pieniä vessapaperinpaloja ja tämän jälkeen sivelin vielä liimaseosta vessapaperin päälle. Tässä vaiheessa pupuni näytti kaikkea muuta kuin söpöltä, sillä vessapaperin väri ei ollut kovin imarteleva.

Sitten kaivoin esiin akryylivärit. Ideanani oli tehdä pupun turkista sellainen, että vaaleiden päälykarvojen alta pilkistäisi esiin tummempia aluskarvoja. Aloitin tummimmalla värillä ja etenin siitä vaaleampaan. Tässä vaiheessa taisin todeta, että hyi yökötys, tämä pupu lentää nyt roskiin!
En kuitenkaan lannistunut, vaan jatkoin pupun turkin työstämistä. Lisäsin tumman värin päälle vaaleampaa ihonväristä maalia, jättäen tarkoituksella alla olevaa tummaa väriä hieman näkyviin.

Maalasin pupuun vielä ainakin kaksi eriväristä kerrosta ja lisäsin tummempaa väriä muutamiin paikkoihin varjostukseksi. Jalkapohjat ja korvat maalasin ihonvärisellä maalilla. Viimeisenä maalasin pupulle nenän, suun ja silmät.


Halusin tehdä pupun päälle vielä mekon. Mittailin pupua ja leikkasin kuvanmukaisen kappaleen kuviopaperista. Pujotin pupun kädet aukkojen kohdalle, mekko siis jätti selkäpuolen paljaaksi.
Kastelin paperin ja rypistin sen pieneksi palloksi.
Mekon kuivuttua tuputtelin ruskeaa mustetta ryppykohtiin. 


Liimasin mekon pupun päälle ja viimeistelin sen pitsikauluksella.
Tämmöinen neiti siitä sitten tuli! Paperista on moneen, eikö?


 

20 kommenttia

 1. Hei, Tämä on todella hieno! Vielä niin symppiksen näköinenkin <3

  VastaaPoista
 2. todella hieno ja kiitos kattavasta ojeesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja eipä kestä. Sitten vain omaa pupuneitiä tekemään, eikö? :)

   Poista
 3. Onpas hän todella suloinen, kiitos kun jaoit ohjeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pupuneiti kiittää! Sitten vain omaa pupua tekemään! :)

   Poista
 4. Aivan mahtava!! :O Tuli heti ajatus että minäkin haluaisin kokeilla! Pupun maalaaminen on varmaankin vaikeinta tuossa.. Sait kyllä niin ihanan aikaiseksi että!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jos innostut kokeilemaan pupun tekemistä, kerro ihmeessä kuinka onnistuit! :)

   Poista
 5. Aivan kertakaikkisen ihana. Kiitos vielä kerran jakamisesta. <3

  VastaaPoista
 6. Ihana! Kiitos ohjeistuksesta :)

  VastaaPoista
 7. Ihana. Itsekkin teen paperimassasta kaikkea mitä mieleen juolahtaa. Tämä sinun pupusi on kyllä yli söpö ja hieno <3 Hyvät oli ohjeet. Selkeät. Itse en ole vielä uskaltanut postata blogiini teko-ohjetta. Ehkä pian <3 Ihania luovia projekteja sinulle.

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!