Life is a circus

Rousk vaan! Taas on saanut meidän perhe syödä sipsejä urakalla, jotta äiti sai kaipaamiansa askartelutarvikkeita. Sipsipurkit ovat lempituunauskohteitani. Niitä leikkaamalla ja verhoilemalla saa aikaan vaikka mitä mukavaa sekä tarpeellista.

Elämä on yhtä sirkusta! Ainakin meillä. Sirkuselämän herkutteluista roskaksi jääneet sipsiputkilot taipuivat käsittelyssäni Sirkus-lokerikoksi. Kiitos kaapista löytyneiden sirkusaiheisten leimojen. Vielä kun lasten kätköistä löytyi teemaan sopiva virtahepo, sai lokerikko päälleen kolmiulotteisen elementin.

Kuvissa näkyvä lokerikko on tehty kahdesta sipsiputkilosta. Kaikki muutkin tarvikkeet ovat kotona löytyneitä juttuja: koiran syömä kirja ja lasten hylkäämä pikkueläin. Liimaukseen käytiin perusaskarteluliimaa.


Sipsiputkilot "sahaan" aina haluamaani muotoon ja kokoon leipäveitsellä. Reuna ei aina ole tällä leikkausmenetelmällä paras mahdollinen ja siistein, mutta kun putkilot somistaa, ei ruma leikkausjälki enää näy.


Lokerikon verhoilussa käytin vanhaa koiran syömän pokkarin sivuja. Halusin pintaan rosoisuutta, joten revin sivut irti, enkä siis leikannut niitä säntillisesti paperiveitsellä. Sivut kiinnitin pintaan rennoin rantein liimalla. Leimasin myös kirjan sivuja, jotta sain lokerikkoon kaipaamani sirkutunnelmaa. Halusin lokerikosta monitasoisen, joten kiinnitin putkilot toisiinsa limittäin kuumaliimalla. Loppusilauksena liimasin vielä virtahevon tunnelmoimaan lokerikon pinnalle.


Lokerikko pääsi heti käyttöön. Askartelufriikillä on tarvetta monenlaisille säilytysratkaisuille. Tällaisiä lokerikkoja, mutta monitasoisempana aion tehdä lisää askartelunurkkaani.

Käy kurkkaamassa blogistani, mitä olen jo aiemmin tehnyt sipsiputkiloista: viiksipurkki, klemmarijemma

Terkuin Miia, Kavinossa-blogista

Ei kommentteja

Kiitos viestistäsi!