Art Journal

Nyt lähdetään yhdessä tutustumaan Art Journalin maailmaan. Mitäkö Art Journal on?
Se on päiväkirjatyyppinen tapa tallentaa muistoja niin sanoin kuin kuvin. Kirjana voi käyttää valmista kaupasta ostettua ,mutta sen voi myös itse sitoa akvarelli paperista tai käyttää vanhaa tarpeetonta kirjaa. Mitään kummempia sääntöjä ei ole.Tässä päästetään luovuus valloilleen.

 Lähde kanssamme mukaan tälle matkalle. 
Alla näet miten Paperillan tiimi on toteuttanut tämän.
                                                     
                                                                             Lena

  Itse käytin kirjana kirpparilta ostettua vanhaa kirjaa.
                                     Kurkkaa blogistani mitä tuolle kirjalle tein. Bruksflickan


Heli

Kuvapäiväkirjan sivuilla on kerroksia, kaikki on sopivaa. Kollaasien tekeminen lehdistä leikatuilla kuvilla on helppoa ja värikästä. Lopputulos on hauska eikä tarvitse harmistua siitä, että itse piirretty kuva "epäonnistui". (Se on ihan oma juttunsa, että voiko piirros epäonnistua. Kuva on yksi merkki matkalla. Se on sen päivän kuva.) Minun kirjoissani tavallisesti alimpana on vesiväripohja ja sen päällä kirjoitusta ja räpellystä kynillä. Se kirjoitus saakin jäädä salaisuudeksi. Jatkan kollaasia lehtikuvilla ja korostan joitakin kohtia väriliiduilla . Päällimmäisenä se kirjoitus, joka saa jäädä näkyviin. 

Blogissa on sarja "art journal basics", jossa avaan enemmän kuvapäiväkirjojejn tekemistä. 


Kaisa

Tykkään tehdä artteja, koska niihin voi kokeilla uusia välineitä ja kokeilla oppimiaan uusia tekniikoita. Sivuistani löytyy paljon värejä, mutta ei ehkä sen suurempaa ajatusta inspiraation takana. Uusin innostukseni ovat kasvot, tämä on nyt toinen piirtämäni naama.


Maikki-Noora

Minä tykkään purkaa artjournaleihin tunnelmia, tunteita ja ajatuksia. Tekstejä minulla ei noista useinkaan löydy vaan värit ovat minulle enemmän niitä tarinan kertojia. Tässä aukeamassa on paljon tarinaa... niin pohjalla kuin päälläkin...  Tämän aukeaman prosessi oli useamman päivän homma ja kertoo monista ajatuksista ja tunteista. Vaikka artjournal minulle itselleni on hyvinkin henkilökohtainen juttu, niin silti voin toisinaan näitäkin julkaista ja tuoda julki. Kun tekstiä ei tuolla ole, niin ei se alkuperäinen fiilis katsojille avaudu. Silloin artjournaleihin tulee uudenlainen näkökulma. Töitä voi katsoa silloin myös ulkopuolisena. Ilman tunnelatausta. 

Pidän kovasti juuri tämän monipuolisuuden takia artjournal työskentelystä. Niissä on monta tasoa ja aina näitä aukeamia voi tehdä vain itselle. Voi testailla uusia juttuja, kokeilla jotaina tai vain purkaa stressiä. Eikä mikään pakko ole näyttää lopputulosta kenellekään. Hyvin vapauttavaa! 


MarikaKK

Tämä haaste oli oikein mukava, sai revitellä väreillä ja tunnelmilla luvan kanssa. 
Kirjantuunaus on siitä kivaa, että epäonnistumisen vaaraa ei ole :) Aina voi peittää jo tekemänsä sivut uusilla kerroksilla, jos niin haluaa. Toisaalta, sivuja ei ole pakko näyttää kenellekkään - joskus sivut ovat niin lähellä itseä, ettei halua esitellä vaan paremmin pitää omana ilona.

Tässä aukeamassa käytin mustaa gessoa, leimasinjauheita, vanhan ajan teriä tekstaamiseen, vesiliukoisia hohtovärejä,  leimoja ja tosi paljon jäljelle jääneitä paperilappuja ja suikaleita. 

Tein ohjeet kuvineen & linkkeineen blogiini, tervetuloa käymään:

Ei kommentteja

Kiitos viestistäsi!