Pienet itsetehdyt joululahjat


Jouluna on mukava yllättää ystävät itsetehdyllä lahjalla tai lähettää jotain pientä muistamista kaukana asuvalle ystävälle postin välityksellä. Tässä teille DT-tiimin ideoita pienistä joululahjoista! Mitä itsetehtyä sinä olet lähettänyt lahjaksi kirjekuoressa?


Jenni


Suklaalevyn sisältävä joulukortti sujahtaa helposti postilaatikosta sisään eli kortti voikin sisältää makean yllätyksen ystävälle. Ohjeet suklaalevyn sisältävän joulukortin tekemiseen löytyvät blogistani.


Marika


Tänä vuonna yllätän ystävän kristallein, akryylivärein ja rusetein koristetuin pensselein
ja kynin. Tämäkin lahja sujahtaa helposti kirjekuoreen ja ehtii jouluksi ystävän luo.
Lisää ohjeita kuvineen löydät blogistani.


Sanne


Joku nukkisystävä saa kenties tänä jouluna 1:12 paperisia nukkekotitavaroita. Kannen reuna on kovaa pahvia, joka jättää reunaan tilaa sisustan paksuimmille tavaroille. Pikkutavarat voi helposti irrottaa, koska ne on kiinnitetty 3D-teippipaloilla tai pienellä määrällä liimaa. Amaryllis ja karkkitötterö ovat Minihalin tee-se-itse askarreltavia nukkisjuttuja. Muut on tehty skräppipapereista, kiiltokuvista ja netistä printatuista kuvista. Lisää kuvia löytyy blogistani.


Siiri


Ystävän tai puolison voi yllättää pienellä lahjalla, jossa on kuva yhteisestä kivasta hetkestä. Tein puolisolleni tällaisen muistolaatikon tulitikkuaskista. Koristelin askin ulko- ja sisäpuolelta keskittyen enemmän sisäpuolelle. Näitä muistolaatikoita voi tehdä suuremmistakin tulitikkuaskeista tai pienistä kartonkilaatikoista. Halusin pitää tämän hyvin pienenä, koska se tulee olemaan yksi lahja tekemääni joulukalenteriin. Ja tällaisen voi helposti lähettää myös ystävälle muualle Suomeen tai ulkomaille, koska se ei paina juuri mitään (toki riippuu, kuinka paljon ja millä sen koristaa ;)). Lisää kuvia ja tekovinkkejä löytyy blogistani.


Jaana 


Joulu tuo valoa meidän muuten niin pimeään talveen. Varmasti myös moni teistä tykkää poltella kynttilöitä ja nauttia niiden tuomasta tunnelmasta. Siksi yksi mukava tapa muistaa ystävää tai läheistä on viedä itse koristeltu tulitikkurasia. Minä käytin tässä tulitikkutaloja mutta tämähän onnistuu myös 'tavallisilla' tulitikkurasioilla. Lisää koristelusta blogissani


Sanna-Kaisa


Mikäs sen mukavempaa, kuin saada postissa jotakin herkullista! Toteutin pieneksi joululahjaksi herkkukansion, jonka voi lähettää postissa kortin sijasta. Kansion herkuissa toistuu Muumi-teema: Muumi-teetä, Muumi-tikkari ja Muumi-hedelmäkarkkeja. Teepussin taakse sujahtaa tagi, jossa on vastaanottajalle terveiset. Tein myös kansiolle punapilkullisen kirjekuoren, johon se sujahtaa vaivatta. Punnitsin lopuksi koko satsin postimaksujen laskemista varten ja mikä parasta, kansion saa matkaan halvimmilla mahdollisilla kirjemaksuilla. :) Kurkkaa lisää yksityiskohdista Santun Maja -blogistani!Millaisia joululahjoja sinun lahjapajassasi on syntynyt? Jaa ideasi Paperillan lukijoiden kanssa!


Askarteluintoa keskiviikkoosi!
t. Paperillan tontut

1 kommentti

Kiitos viestistäsi!