Monikäyttöiset vanhat kirjat

Tykkään käyttää vanhoja kirjoja askartelumateriaalina kortteihin ja muihin töihin. Vanhoissa kellastuneissa sivuissa on sitä jotain kivaa extraa ja itse innostun erityisesti vanhoista tiedekirjoista. Olen tehnyt paljon löytöjä kirjastojen ilmaishyllyiltä, mutta niitä voi löytää myös antikvariaateista tai kirppareilta. Kannattaa pitää silmät auki, koska ikinä ei tiedä, milloin se suuri aarre osuu kohdalle!

Tässä teille muutamia ideoita, mihin itse olen käyttänyt kirjoja.

Paperikukkia käyttäen sivuja sellaisenaan tai värjättynä värisuihkeilla


Paperikukkien ohjeita löytyy useampia netistä ja kirjoista. Itse käytin hieman muunneltua ruusuohjetta Denise Brownin Paper flowers -kirjasta. Blogistani löytyy enemmän kuvia erilaisista tekemistäni ruusuista.

Korteissa taustana


Tein värikkäitä kirjan sivuja Gelli-levyllä ja puiden lehdillä. Nämä toimivat kortin taustana. Toinen esimerkki on aiemmin esitelty isänpäiväkorttini, joka löytyy täältä.

Korteissa tekstinä, osittaisena taustana ja leimakuvan taustana


Tässä ATC-kortissa olen käyttänyt kirjan sivuja kolmella eri tavalla. Kirjoista saa paljon mielenkiintoisempia lauseita kuin valmiiksi ostetuista tarroista. Leimasin pojan kirjan sivulle, jolloin kuva sai enemmän tekstuuria kuin valkoisesta taustasta. Ja näin kuva ei myöskään (omasta mielestäni) tarvitse enää väriä. Kirjan sivut toimivat loistavasti myös osittaisena taustana. Tässä sivua on värjätty Distress Ink -musteella ja revitty sopivan kokoiseksi.

Kirjasta leikatut kuvat


Kirjoista voi myös leikata kuvia. Nämä kalat ovat vanhasta eläinkirjasta. Lisää kuvia ja ATC-kortit, joihin kalojen ylijäämät päätyivät, löytyvät täältä.

Itsetehdyn kirjan sivuina


Aiemmin keväällä tein ohjeet itsetehtyyn kirjaan Paperillan blogiin. Siinä käytin myös vanhoja kirjoja. Erityisesti taide- ja karttakirjat ovat loistavaa materiaalia siihen, koska niistä saa valmiiksi värikkäitä sivuja, joihin voi piirtää tai kirjoittaa päälle.

Art journal -kirjana


Kirja toimii itsenään jo edullisena art journalina. Lisää kuvia löytyy tästä art journalista täältä. Muutama vinkki, kun käyttää vanhaa kirjaa art journalina:
- valitse sidottu kirja, ei liimattu
- revi paljon sivuja irti
- liimaa kaksi tai jopa kolme sivua yhteen, jotta saat paksumpia sivuja
- gessoa sivut joko ohuesti tai paksusti riippuen siitä, kuinka paljon haluat, että teksti näkyy läpi


Lisää ideoita voi surffailla blogistani tai muualta netistä, lehdistä tai käsityökirjoista - niitä on loputtomasti! Kuulemme mielellämme myös ideoita lukijoilta. Millä tavalla olet käyttänyt kirjoja askartelumateriaalina?

4 kommenttia

  1. Kivoja käyttötapoja! Minäkin olen käyttänyt kirjan sivuja korttien ja art journalin taustalla, esim. palasina ja kevyesti gessottuna: http://lehtipollo.blogspot.fi/2013/11/onnittelukortti-32-vuotiaalle.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lehtipöllö! Korttisi on tosi kaunis! Gessokerros sopii mainiosti, jolloin teksti näkyy vain vähän, muttei ei häviä kokonaan.

      Poista

Kiitos viestistäsi!