Esittelyssä Siiri

Olen Paperillan uusi bloggaja Siiri Viljanen ja superinnokas tekemään erilaisia käsitöitä, mutta erityisen paljon rakastan paperiaskartelua. Korttiaskartelu on vienyt minut ihan mukanaan ja se on pysynyt lempipuuhanani jo kymmenisen vuoden ajan. Korttini ovat usein hyvin värikkäitä, koska rakastan värejä. Joskus tekovaiheessa tuntuu, että korttini meinaa jäädä liian mustavalkoiseksi ja siihen on pakko lisätä edes muutama värikäs paljetti tai glitterliimaa.


Olen jäänyt askarteluun ihan koukkuun! Huomaan, että saan vieroitusoireita, jos en pääse muovailemaan massaa tai leikkaamaan paperia. :) Ideoitakin ropsahtelee koko ajan - olisikin vain tarpeeksi aikaa toteuttaa ne kaikki! Ideoita käyn myös hakemassa esimerkiksi Pinterestistä, jos on luovuusjumi. Sieltä voi löytää hienoja juttuja, joita voi sitten työstää omannäköiseksi.


Työkseni kasvatan hiivaa (ja välillä myös homeita) yliopistolla. Sekin on käsillä tekemistä, vaikkakin erilaista. Olen toisaalta töissäkin välillä innostunut pieniin luoviin hetkiin, jotka sopivasti nollaavat työaivot hetkeksi, jonka jälkeen on taas puhtia jatkaa. Instagram-tililläni (linkki) julkaisen joskus myös näitä hassuttelukuvia. :) 


Käsityöt ja muunlainen luova tekeminen ovat minulle terapiaa, koska silloin voin hetkeksi unohtaa arjen tai työt ja keskittyä käsillä tekemiseen ja tuottamaan jotain kaunista tai hauskaa. Käsitöiden lisäksi harrastan valokuvausta ja flamencoa - molemmat luovia harrastuksia, joista pidän kovasti. Näistä kolmesta harrastuksesta en luovu koskaan! :)


Aloitan Paperilllan bloggajana ja toivon, että voisin inspiroida lukijoita tekemään korttejaan itse. Korttiaskartelussa voi tehdä kaikkea ja käyttää kaikenlaisia materiaaleja. Jokaisella on omanlainen maku ja käsiala, eikä kahta samanlaista korttia saa mitenkään itsekään tehtyä. Mutta sehän onkin niin hienoa: jokainen kortti on uniikki! Ja saaja varmasti arvostaa korttia ihan eri tavalla, kun se on itse tehty. Olen nyt innostunut myös muovailumassailusta ja origamista. Kortteihin voi laittaa mm. massoista tehtyjä nappeja tai origamiveneitä.


Käsityöblogistani (linkki) löytyy enimmäkseen paperiaskartelua, mutta innostun tekemään välillä muutakin kuten koruja massasta tai virkkausta. Meillä on käsityögeeni perheessä ja nyt pikkusiskonikin on innostunut käsitöistä. Hän opetti minulle paperiruusujen tekemisen, joita olen käyttänyt aina välillä korteissani koristeena.


Kuulemisiin!

Ei kommentteja

Kiitos viestistäsi!