Vinkkejä kukkien ja kuvioiden leikkaamiseen paperista


Käytän skräppisivuissani ja korteissa usein paperiarkeista irtileikattuja kukkia. Tänään näytän teille pari kikkaa tähän tekniikkaan (joka englanniksi tunnetaan nimellä fussy cutting) ja miten sivuista saa mukavan runsaan näköisiä. Jos kukat eivät ole sinun juttusi, tätä samaa tekniikkaa voi käyttää myös muidenkin paperikoristeiden kanssa.


Käytän paperin leikkaamiseen Fiskarsin sormiveistä ja askartelualustaa. Leikkaan usein myös pienillä saksilla, mutta veitsellä saan leikkuujäljestä terävämmän ja siistimmän.


Leikkaan veitsellä kuvion reunoja myöten, mutta jätän yleensä noin parin millimetrin paksuisen kaistaleen taustaväriä näkyviin, eli tässä kuviossa tuota mustaa taustaa. Yritän jättää jokaiseen reunan kohtaan saman verran tilaa yhtenäisen ilmeen takia. Reunan jättäminen tekee kukista minusta kivemman näköisiä, mutta se on myös helpompi tapa leikata kuviot, kun siinä ei tarvitse leikata niin paljon yksityiskohtia, vaan voi ns. vetää mutkat suoriksi. Joissakin papereissa on sen verran sekava tausta, että kuvio pitää kuitenkin leikata tasan kuvion reunoja myöten. Leikkaan myös kukkien keskeltä isoimmat tummat alueet auki koloiksi. Siten taustaväri ei ole niin hallitsevassa osassa, vaan huomio keskittyy pelkästään kukkiin. Lisäksi aukot kuvioissa lisäävät kolmiulotteisuuden näköä ja näyttävät minusta muutenkin kivoille!Irtileikattuja palasia pyörittelen skräppisivun päällä ja mietin parhaimman asettelun ja suunnan kukille. Jos paloja on paljon, kerrostan niitä ja mietin mitkä tulevat päällimmäiseksi. Tässä sivussa kukkaset ovat niin isoja, että tarvitsen niitä vain kaksi. Plus hieman irtolehtiä, jotka lisään myöhemmin.


Käytän kuvioiden kohottamiseen paperin pinnasta kohotarrapaloja. Käytän pieniä palasia, jotka on helppo mahduttaa ihan kukkasten kärkikohtiinkin. Käytän usein kaksia eripaksuisia paloja, jotta saan eri kukkiin korkeuseroja.


Koostan kukat leiskaan eri tasoille. Kolmiulotteisuutta kuvioihin haen laittamalla usein kukkien oksia ja lehtiä osittain paperien ylle ja alle. Tässä sujautan esimerkiksi ylemmän oksan kuvan päälle ja alempi tulee paperikasan alle. Valokuvan päälle tulevat terälehdet jäävät vielä entistä enemmän koholle tarrapalojen ansioista.


Tässä leiskassa käytin kahta isoa kukkakuvioita, jotka laitoin valokuvan molemmille puolille. Halusin kuitenkin hiukan lisää runsautta myös kuvan ylle ja alle, joten leikkelin mukaan muutamia pieniä irto-oksia. Nämä työnnän paperien ja muiden kukkakuvioiden alle.


Minusta on kiva, että näyttää sille kuin pienet oksat työntyisivät paperien alta esiin. Siksi kiinnitän alle tulevat lisäoksat näin. Lisään kohotarrapalan vain oksan kärkeen ja kiinnitän alle tulevan osan liimalla.


Käy katsomassa valmis skräppisivu blogistani täältä!


2 kommenttia

  1. Täytyykin tutustua blogiin paremmin.

    VastaaPoista
  2. Tosi hieno systeemi ja kiitti vinkistä noiden kukkien leikkaamiseen veitsellä :-)

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!