Äideistä parhaimmalle

Ota vastaan äiti-kulta
kaunein ja kallein lahja multa,
mitä voisin koskaan lahjoittaa,
rakkaudella kaulaan ripustaa;
nämä lapses käsivarret,
jotka sua rakastaa.
Birgit Ahokas

Birgit Ahokkaan runossa kaunein lahja on lapsen halaus. Halauksen lisäksi moni pieni ja isompikin lapsi haluaa tehdä äidille jotain ihanaa, pientä ja suloista - ihan itse. Äitienpäivänä saadut lahjat talletetaan huolella ja rakkaudella - se halauskin - muistojen aarrearkkuun. Tuleva äitienpäivä inspiroi seuraaviin ihanuuksiin.

Jonna 


Lukevalle äidille on mukava ostaa lahjaksi vaikka äidin lempikirjailijan uutuuskirja ja sujauttaa väliin itse tehty kirjanmerkki. Pohjana olen näissä käyttänyt metallisia kirjanmerkkejä, jotka toimivat jo itsessään kauniina pohjina, niin että tehtäväksi jäi vain koristelu. Stanssasin päälle kuvioita ja leimasin aiheeseen sopivat tekstit. Helppoa ja nopeaa. Metallisen kirjanmerkinhän tilalla voi olla vaikka paksumpaa kartonkia tai kuviopaperia ja koristelee sitten sen. 

Mikäli ei äiti niin lukutoukka olekaan, niin voihan tämän sujauttaa kortiksi kukkapaketin kylkeen, ja äiti saa laittaa sitten koristeeksi vaikka jääkaapin oveen.


Ruusutaulut äidille valmistuivat oppilaiden kanssa greppipaperista, vedestä ja paperista. Mustalla vahaliidulla piirtäen sekä saksien. Miten greppipaperista saa irtoamaan upeat värisävyt kauniisti paperiin? Tähän vastaus löytyy blogistani. Tekniikka on helppo ja onnistuu itsenäisesti myös pienemmältä lapselta.


Maikki-Noora


Minä askartelin Äidille kortin 3D-malliin. Embossasin valkealla kohojauheella neljään kertaan paperille Stampendouksen ruusun. Väritin ruusut vesiliukoisilla tusseilla ja laveerasin värit vesisäiliösiveltimellä. Leikkasin kuvista ruusut, nuppuja ja lehtiä irti ja kiinnitin osat kohotarrapaloilla koholleen. Lisää kuvia kortista löytyy KortteiluFlow-blogistani.

Olen jo pidemmän aikaa pyöritellyt mielessäni ideaa kukkakimppukortista. Nyt sain vihdoin toteutettua ideani tähän äidilleni tekemään korttiin. Kukkien varret tein ohuista paperisuiroista, jotka rullasin yksitellen ohuen puikon ympärille oikeanlaisen muodon aikaansaamiseksi. Osa kukista on itse tehtyjä. Tarkemmat ohjeet ja lähikuvia löydät Pastellipäivä-blogistani.
Minusta on kiva ideoida ja jalostaa jo olemassaolevia malleja lasten kanssa askarteluun. Tämä soma paperinalle onnistuu pikkuväeltäkin, pienellä avustuksella tietenkin. Askarteletko itse äitienpäiväkortin tai -lahjan? Vai oletko itse saanut äitienpäivänä jotain ihanaa itsetehtyä, jonka voisit jakaa meidän kanssamme? Linkitä kuva alle:Ei kommentteja

Kiitos viestistäsi!