Aikakauslehdistä askarrellen

Hei!
Aikakaus- ja mainoslehdet ovat mukavaa askartelumateriaalia: Värikkäistä ja usein varsin kestävistä sivuista voi tehdä kollaaseja, mutta lehtisuikaleista voi myös pyöritellä erilaisia koruhelmiä, ja sivuja voi rullailla tai taitella vaikkapa paperisen korin punoksiksi. Suikaleita punomalla voi tehdä aivan huikeitakin juttuja, katso vaikka tänne!


Aikakauslehdet voivat pelastaa mökkisadepäivän tylsyydeltä, sillä lehtiä ja liimaa on usein helposti saatavilla, ja tekemisen alkuun pääsevät nopeasti niin isot kuin pienetkin askartelijat.

Paperillan tiimi ideoi tästä oivallisesta askartelumateriaalista tällaisia töitä:

En ole käyttänyt lehtiä hyödyksi hyvin pitkään aikaan, mutta nyt inspiroiduin tekemään art journal -sivun lehtien kuvista. En ole tehnyt kollaasia tooosi pitkään aikaan ja se oli tosi hauskaa! Mitä pienempiä kuvia leikkasin, sitä hauskemmat hahmot sain tehtyä. Kehon osiksi kelpaa mikä tahansa. :) Blogistani löytyy lisää.Sanne

Tein reliefimäisen kortin pyörittelemällä paperisuikaleita pötköiksi ja liimaamalla niitä peräkkäin, Tällä tekniikalla syntyy myös vaikkapa tauluja. Paperisuikaleen korkeutta ja paksuutta vaihtelemalla kolmiuloitteisuutta voi muunnella erilaisiin kuvioihin sopiviksi.

Marikakk

Päätin kokeilla aikakausilehtien paloja tässä boheemissa tuolientuunausprojektissani. Onneksi innostuin, lehdistä revityillä palasilla sai helposti ja näppärästi lisää tekstuuria ja
pintaa värien lomaan. Projektiohjeet kuvineen löytyvät blogistani marikakk.

Jenni


Minulla aikakauslehti tuli osaksi Art Journalia mixed median keinoin. Puutarhelehden ihana jättikokoinen kukkanen pääsi tähän sivulle hieman tuunattuna.

Sanna-Kaisa

Näitä paperikukkasia on erittäin helppo tehdä! Tarvitset vain sakset, yhden aikakauslehden sivun, teippiä ja puutikun. Helpommaksi ei kukkien teko enää tästä muutu. :) Kurkkaa Santun Maja -blogistani tarkemmat ohjeet kukan tekemiseen.

Jaana
Tämän lokerikon kaavat löysin netin ihmeellisestä maalilmasta jonkin aikaa sitten. Kaavat piirsin vesivärilehtiön taustapahville ja leikkasin askarteluveitsellä. Sitten vain liimasin palat yhteen. Lokerikon päällystin sitten Aku Ankka lehden sivuilla kontaktimuovin avulla. Lokerikko on tarkoitettu 6x6 paperikoille.

1 kommentti

  1. Oi miten kekseliäitä juttuja ja ihania! Minä suosin myös kierrätystä! ♥

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!