Kirjoitusalusta seinälle!Hei!

Ajattelin esitellä teille kivan tavan laittaa valokuvat seinälle. Aina ei nimittäin tarvita tavanomaisia kehyksiä, vaan kuvat voi kiinnittää esille muullakin tavalla.

Kun katselin seinällä olevia lastemme kuvia, huomasin ettei tyttösestämme ole kuin vauva-aikaisia kuvia. Tyllerö on kuitenkin täyttänyt jo kaksi, joten ehkä olisi aika tilata hieman uudempiakin kuvia. Tykkään mustavalkoisista vedoksista, ne on jotenkin ajattomampia ja tyylikkäämpiä. Otan kuvat itse ja teetän sopivan kokoisiksi. Kuvatilauksen jälkeen haasteeksi tulee usein löytää kuviin sopivat kehykset.
Esittelen teille nyt yhden vaihtoehdon, jolla kuvat saa näyttävästi esille.


Kuvakehykseen tarvitaan kirjoitusalusta/keräilyalusta, valokuva ja erilaisia papereita ja koristeita.


Omaan koristeltuun kehykseeni tarvittiin:

* kirjoitusalusta / keräilyalusta
* valokuva
* pinkiksi värjätty kirjansivu
* pala mustaa kangasta
* ekokartonkia
* stanssattuja koristeita (pitsi ja lumihiutale)
* pieni kakkupaperi
* washiteippiä
* narua
* dymoteksti


Aloitin työn sommittelemalla elementtejä ja kerroksia alustan päälle. Pohjalle laitoin ekokartongista taustan, jolle liimasin ja nidoin seuraavat kerrokset. Kartongin päälle nidoin mustasta puuvillakankaasta revityn palasen, sen päälle laitoin kakkupaperin ja lopuksi asettelin valokuvan omalle paikalleen.

Kun pohjakerrokset kuvan kera olivat löytäneet paikkansa aloitin koristelun ja viimeistelyn. Washiteipillä on helppo liimata koristeita kiinni pohjaan, samalla se toimii koristeena itsekin. Nitojan avulla on helppo kiinnittää sellaisia elementtejä, joita ei liimalla tai kaksipuolisella teipillä saa kiinnitettyä. Työssäni nidoin sekä kankaan, kakkupaperin, että stanssatut lumihiutaleet ja vipulävistimellä leikatun perhosen kiinni paikoilleen. Apuna käytin puikkoliimaa.
'Love' ja 'Dream' ovat washiteippiä ja 'Tyllerö' on tehty dymolla. Lopuksi kieputin työn päälle ohutta narua ja kiinnitin narunpäät työn taakse teipillä.
Kun työ tuntuu valmiilta, se kiinnitetään kirjotusalustaan klipsillä kiinni,
ja kuvakehys on valmis!

Vastaavanlaisissa kirjoitusalustoissa on klipsuissa reikä, jonka avulla alustan saa helposti seinälle ja näin alusta muuntuu kehykseksi. Varsinkin MDF:sta valmistetut alustat ovat jo sellaisenaan hyviä 'kehyksiä' valokuville, mutta minä halusin viedä koristelun astetta pidemmälle.

Psst. Koristeluun ei välttämättä tarvita erityisiä laitteita tai välineitä, mielikuvitusta käyttämällä ja avoimin mielin perustarpeillakin saa aikaan näyttävän ilmeen!


Tekemisen iloa toivottelee Suvikukkasia!
Ei kommentteja

Kiitos viestistäsi!