Tekniikkavinkki: Helppo maski maalarinteipistä

Hei!
Monella askartelijalla on käytettävissä jonkinlainen stanssauslaite, jolla leikataan kauniita paperileikkeitä. Kun yhtä kuviota on leikannut ja käyttänyt jo monta kertaa, saattaa kaivata uusia ideoita kuvioterän eli stanssin käyttöön. Tässä on yksi vinkki - nyt ei käytetäkään paperikuviota sellaisenaan, vaan käytetään stanssia maskin leikkaamiseen:


Helppokäyttöinen maski on sellainen, joka pysyy paikallaan, eikä päästä väriä valumaan maskin alle. Tämä on tärkeää etenkin silloin, kun käytetään värjäämiseen nestemäisiä värejä kuten suihkemusteita tai vesiväriä. Maskin tulee siis tarrata alustaansa, mutta olla kuitenkin helposti irrotettavissa värjäämisen lopuksi. Tällaisen maskin saa helposti tehtyä maalarinteipistä:

Jotta maalarinteipistä saisi tehtyä stanssista irtoavan, alustaan kiinnittyvän tarran, käytin teipin alla leivinpaperia. Stanssattavan maskimateriaalin tein päällystämällä leivinpaperin vaaka- ja pystysuuntaan liimatuilla maalarinteippisuikaleilla. Teippirivit olivat reunoistaan hieman päällekkäin, jolloin maski on kestävämpi ja irtoaa helpommin alustasta työn lopuksi.

Leikkasin kuvion stanssauslaitteella niin, että metallistanssin terä oli teippipintaa vasten. Kun olin irrottanut leikkeen stanssista, poistin taustalla olleen leivinpaperin, ja kiinnitin maskin työstettävälle kartonkipinnalle.


Maalarinteipistä tehty maski kestää monenlaista käsittelyä. Käytin töihini useita eri suihkemustevärejä ja vedellä laimennettua akryylimaalia, ja kuivasin värikerrokset kuumailmapuhaltimella ennen uuden värin lisäämistä. Kokeilin myös taustan värjäämistä Distress-musteilla, ja pinnan kuviointia leimaamalla. Onnistui helposti maalarinteippimaskin kanssa!

 
Blogissani on lisää kuvia korteista, joihin tekniikkaa kokeilin. Itse tekniikka oli todella helppo eikä tekemistä meinannut malttaa lopettaa millään - vauhtiin päästyä piti kokeilla aina vain uusia väriyhdistelmiä ja kuvioita!

Mukavia askarteluhetkiä toivottaen,
Paperillan Elina


Ei kommentteja

Kiitos viestistäsi!