Sabluunatekniikoita art journal -sivulla


Hei!
Minulla, kuten monella muullakin paperiaskartelijalla, on sabluunoita vaikka kuinka paljon. Uusia kuvioita tulee tarjolle koko ajan, ja uuden ihanuuden nähdessä varasto aina vain kasvaa! Sabluunoilla voi tehdä helposti kiinnostavia kuviopintoja, mutta etenkin suuria kuvioita voi käyttää myös ääriviivojen piirtämiseen.

Tähän pinkkisävyiseen art journal -aukeamaan käytin sabluunoita kahdella eri tavalla:


Aloitin sivun työstämisen värjäämällä sen pinkillä suihkemusteella. Musteessa oli mukana hieman metallinhohdetta, jota roiskin vielä sivuun ensimmäisen värikerroksen päälle. Vesiliukoiseen pintaan sai helposti lisättyä elävyyttä myös pelkällä vedellä - roiskin pintaan vettä ja kuivasin kuumailmapuhaltimella.Taustaan tein kuviopintaa punaisella tekstuuripastalla, jonka olin sekoittanut valkoisesta pastasta ja taustaan käytetystä pinkistä suihkemusteväristä. Kun kuviopinta oli kuivunut, leimailin päälle punaisia, valkoisia ja mustia kuvioita. Punaisissa pilkuissa leimasimena oli kuplamuovin pala, ja värinä punainen akryylimaali. Mustat pilkut leimasin lyijykynän kumipäällä ja renkaat on painettu valkoiseen akryylimaaliin kastetulla talouspaperirullalla.

Suuren kasvokuvion olisi toki voinut tehdä myös tekstuuripastalla, mustalla gessolla tai vaikka leimamustetta sabluunan läpi tuputtamalla, mutta päätin kokeilla kollaasitekniikkaa. Se oli hyvä vaihtoehto tähän sivuun, sillä sabluunalla tehty kuviopinta oli rosoinen, eikä kasvokuvasta olisi muutoin saanut kovin helposti teräväreunaista ja tasaista.

Piirsin lyijykynällä kuvion ääriviivat kartongille, ja leikkasin kuviot saksilla irti.


Käytin sabluunaa apuna kuvioiden kohdistamisessa sivulle.


Kokeilu onnistui mielestäni varsin hyvin ja kontrasti mustan kasvokuvion ja vaaleamman taustan välillä oli juuri sellainen, kuin halusin. Eikä lopputuloksessa haitannut sekään, etten leikannut aivan jokaista yksityiskohtaa tarkasti irti.Kollaasitekniikka vaatii toki hieman näpertelyä, mutta lopputulos palkitsee. Ehkä sinunkin sabluunavarastostasi löytyisi tähän kollaasitekniikkaan soveltuva kuvio?

Mukavaa viikkoa!
t. Elina


2 kommenttia

 1. Yes, I am totally agree with you, I am a great fan of your website, you write very informative articles.
  Keep writing such amazing post,

  Thanks for sharing.


  LED TV Repair in Jaipur
  LED Tv Service Centre in Jaipur


  Regards

  Sameer

  VastaaPoista
 2. Ihana blogi sinulla. Voit johtaa blogiasi Instagramissa ja Osta Instagram Seuraajia mainostaaksesi sitä.

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!