Askartelumateriaalia luonnosta

Hei!
Kesä on ihanaa aikaa, jolloin luonto ilahduttaa meitä kauneudellaan. Askartelijaa inspiroi värien runsaus ja luonnon monipuolinen muotokieli, ja kesäiseltä ulkoiluretkeltä saattaa olla kotiin tuomisina paitsi hyvää mieltä myös ihania materiaaleja erilaisiin askartelutöihin.
Tässä Paperillan tiimin ideoita luonnosta löytyneiden materiaalien käyttämiseen:

Rakastan luonnonmateriaaleja! Luonnon anti on niin monipuolinen. Risuista ja oksista saa kransseja ja koristeita ja lehdillä voi tehdä painokuvioita. Kukkia voi prässätä ja käyttää korteissa. Nämä minikokoiset risukranssit tein pilttipurkkien koristeeksi sukujuhliin. Koristeena oli lisäksi kuvioleikkurilla leikatut valokuvalliset paperikoristeet.


Otsikosta vähän sivuun, sillä lähdin miettimään: Miten taipuvat yhteen luonnonmateriaalit ja artjournal? Hyvin. Ne tanssivat tangoa ja ovat tanssineet aina. Eivät ehkä niinkään minun kirjoissani, joissa tanssahtelevat satuolennot ja mielikuvituksellisuus, mutta monen muun artjournal taiteilijan kynä toistaa tekijänsä todellisuutta. Tästä lähtökohdassta siis artjournalia tänä aamuna.  Ihana koristeomenapuun oksa malliksi ja työhön. Välineinä lyijykynä ja vesivärit. Melkoisen haasteellista - sillä aikaa ei ole loputtomiin. Puusta irtileikattu oksa lähtee lakastumaan yllättävän nopeasti, oikeiden värisävyjen löytäminen on haasteellista, mutta lopulta kuitenkin olen ihan tyytyväinen tähän kuvaan.


Paperista itse tehdyt kirsikankukat sopivat mitä parhaiten koristamaan luonnosta poimittuja oksia. Ohjeet kirsikankukkien tekoon löydät Pastellipäivä-blogista.


Elina 

Oletko kokeillut painantaa akryylimaaleilla ja gelli-painolevyllä? Ohueksi kerrokseksi telatun maalipinnan voi kuvioida monella eri tavalla ennen kuvion vedostamista paperille, ja ulkoa tuodut lehdet toimivat tässä tekniikassa erittäin hyvin.
Näissä sivuissa on kaksi vedoskerrosta päällekkäin: Taustaan sekoitin kahta sinisen sävyä keskenään, ja kun maali oli kuivanut, vedostin päälle valkoisia lehtikuvioita.
Samalla tekniikalla painettuja sivuja syntyi reilut puolenkymmentä. Kauniit lehtikuviot päätyvät pian korttien taustoihin, ATC-korteiksi ja tageiksi.


Mikä sinua luonnossa inspiroi? Kerro se kommenteissa!


Ei kommentteja

Kiitos viestistäsi!