Tervetuloa tutustumaan ATC-kortteihin!

Hei!
Tällä viikolla tutustumme ATC-kortteihin.

ATC-kortit (engl. Artist Trading Cards) ovat keräilykorttien taiteellinen versio.
Kortin koko on vakio: 64 x 89 mm / 2,5 x 3,5 tuumaa.
Kortit ovat joko uniikkeja tai samaa korttia voidaan tehdä hyvin pieni määrä. ATC-kortteihin soveltuvat kaikenlaiset tekniikat leimailusta piirroksiin ja valokuvista sekatekniikkaan, myös digitaaliset kollaasit ovat mahdollisia. Korttien ei tarvitse olla laminoituja tai muovitettuja. Ainoana sääntönä on yllä mainittu kortin koko. Kortin kääntöpuolelle tulee kirjoittaa signeeraus, päivämäärä ja numero, mikäli kortti on osa jotakin tiettyä sarjaa.

ATC-kortteja ei myydä, vaan niitä vaihdellaan ATC-harrastajien kesken. Kortin vaihtaminen toiseen tapahtuu yleensä postin välityksellä, mutta kortteja vaihdetaan tekijöiden kesken myös kasvotusten. Vaihdossa saatu kortti jää uudelle omistajalleen, eikä sitä saa lähettää eteenpäin.

ATC-harrastajille löytyy verkosta monenlaisia haasteblogeja, ja Facebookissa on myös monta ATC-harrastusryhmää, joihin voi liittyä mukaan.

Paperillan väkikin innostui ATC-korteista - tässä iloksesi ja inspiraatioksesi tiimimme töitä:Valitsin korttieni teemaksi kevään. Minua inspiroi ystävänpäivä sekä uuden vuoden tuoma uusi alku.


Anu-Riikka
Kortit: "Oletko nähnyt Helga-neidin kylvyssä?" ja " Äiti! Me hävittiin...."
Teen ATC kortteja säännöllisen epäsäännöllisesti. Pieni tiivistetty koko kiehtoo. Tällä hetkellä kiehtoo myös piirtäminen - näistä korteista löytyy linerkynää ja Inktensejä.


JonnaMinusta on aina mukava kokeilla jotakin uutta, ja tällä kertaa tykästyin heti ATC-kortteihin. Tässä on ensimmäinen korttini. Pieni koko sopii minulle mainiosti: leimakuva ei tarvitse ympärilleen oikein mitään, ja silti kortti ei näytä tyhjältä. Näitä teen kyllä ehdottomasti lisää! 

Tein ihan ensimmäistä kertaa ATC-kortteja, ja rakastuin tähän puuhaan heti! Askartelin yhdellä kertaa neljä samaan sarjaan kuuluvaa korttia. Kiiltokuvat sopivat näihin kortteihin mielestäni erityisen hyvin! Kuvat muista korteista ja selostuksen tekotavasta löydät blogistani.
Minä olen innostunut viimeaikoina tekemään kasvoja vähän joka paikkaan. Niin niitä päätyi minulla myös ATC-kortteihin. Hieman ehkä kasvojen tarkkuus häviää pieneen korttiin tehtynä, mutta näissä otin tuosta epätarkkuudesta sitten kaiken irti. Jätin tarkoituksella kasvot lopulta läpikuultaviksi. Sain kortteihin hauskan utuisen tunnelman.

Korttein tausta on tehty gelliplatella ja päälle olen piirtänyt erilaisilla kynilla kasvot. Hieman olen leimaillut toisen kortin päälle ja molemmissa on valkoisella geelikynällä viimeistelyä. 
ATC-kortit on jotain, jota innostun tekemään kausittain vaihdon tai parin edestä. ATC-kortit ovat pieniä hauskoja projekteja, joihin voin toteuttaa esim. tekniikkakokeiluja. Tällä kertaa korttini on Tim Holtzin tipusen pohjalta tehty. Tarina, kuinka kortit syntyivät, löytyy blogistani!
ATC-kortteja on hauska tehdä. Pienessä koossa voi kokeilla kaikenlaista ja niin olen tehnytkin. Tekemäni ATC-kortit ovat olleet hyvin erilaisia. Nyt tein innostuksissani kasan uusia ATC-kortteja (aivojen kevätsiivous), joista tässä kaksi. Lisää ATC-korttejani voi löytää blogistani. Viime kesänä tein ensimäiset korttini ja silloin laitoin mukaan myös lisää selitystä, mistä tässä hommassa on oikein kysymys. Kurkkaa täältä, mutta varo, koska tästä voi jäädä koukkuun! :)Osallistuin viime viikonloppuna Jokelassa askartelutapahtumaan, jossa osallistujat haastettiin tekemään ATC-kortteja. Tiesin suunnilleen, mistä oli kyse, mutta en ollut koskaan aiemmin tehnyt yhtään korttia. Kortin pieni koko tuntui aluksi vieraalta, mutta työ lähti kuitenkin varsin nopeasti liikkeelle.
Näistä vasemmanpuoleinen syntyi tapahtumassa, ja oikeanpuoleisen tein sille kaveriksi kotona. Olen aivan varma, että näitä tulee jatkossa tehtyä paljon lisää - niin kivaa puuhaa näiden minitaideteosten tekeminen oli!Toivotamme Sinulle mukavaa viikkoa ja tekemisen iloa!
Jos inspiroidut askartelemaan ATC-kortteja, niin liitä kuva omasta kortistasi alle - voit voittaa hienon arvontapalkinnon! Ei kommentteja

Kiitos viestistäsi!