Shabby chic -kortti vaihe vaiheelta

Hei! Tänään pääsette shabbyilemään Pastellipäivän Jennin kanssa.

Shabby chic -tyyli on varmasti kaikille tuttu, mutta sen suomentaminen saattaakin olla hiukan vaikeampaa. Shabby tarkoittaa nuhjuista ja kulunutta, kun taas chic tyylikästä ja eleganttia. Tyyliä kuvaavat mielestäni parhaiten sanat runsas ja romanttinen. Shabby chic -korteissa toistuvat useimmiten samat elementit: paljon kerroksia ja yksityiskohtia, pastellivärejä, pitsiä ja kankaita sekä tietysti kukkia.

Tässä vielä listausta muutamista korttitaiteilijoista, joiden shabby chic -tyylistä erityisesti pidän:
Kristina Peshko: http://kristinapeshko.blogspot.fi/
Made by Groszek: http://groszeknawrzosowisku.blogspot.fi/
Aleksa Kras: http://aleksakras.blogspot.ru/

Oman shabby chic -korttini teon aloitin päättämällä korttini väriskaalan. Pääväriksi valitsin keltaoranssin ja tehosteväreiksi vaaleanpunaisen sekä mintunvihreän. Taustan väriksi valitsin tarkoituksella hyvin vaaleat ja neutraalit sävyt, jotta kukat kiinnittäisivät kortissa ensimmäisenä huomion.
Liimasin korttipohjan päälle kuviopaperin, joka on hiukan korttipohjaa pienempi.


Yleensä käytän korteissani vain valmiita kuviopapereita, mutta tällä kertaa halusin tehdä päällimmäisen taustapaperin itse. Lisäsin tuputtimella Distress ink -mustetta sabluunan läpi. Häivytin väriä reunoja kohden tuputtelemalla kevyemmin.Lisäsin tekstileimasimella kuviota luomaan taustaan hiukan tekstuuria.


Tämän jälkeen sekoitin vaaleanpunaista väriä lisäämällä gessoon hiukan punaista. Sekoitin gesson joukkoon korppujauhoja.


Rouhensin paperin reunoja saksen terällä muutamista kohtaa.


Tein kakkupaperista viuhkan.
Leimasin kellertävälle paperille BoBunnyn leimasimella kuvion ja leikkasin sen irti paperista kuviota muotoillen.


Liimasin kukkien alle tulevat elementit paikoilleen. Leimakuvan ja viuhkan lisäksi liimasin alimmaiseen kerrokseen sideharsoa ja sisalkuitua. Kerrokset oli helppo sijoittaa paikoilleen, kun olin niitä aluksi sovittanut kortille kukkien kanssa.


Sitten vain liimasin kukat paikoilleen.


Lisäsin vielä korttiin pieniä yksityiskohtia: nappeja, leikkurilla nipsuteltuja lehtiä ja puolihelmiä. Laitoin vielä enemmän sisalkuitua kukkien sivuille ja päälle. Ja valmista tuli!Iskeekö tällainen runsas ja romanttinen tyyli sinuun? :)

Pastellista päivää toivottelee:


2 kommenttia

Kiitos viestistäsi!