Työn alla nyt:Jouluiset tagit


Joulun lähestyessä innostun aina uudestaan jouluisten tagien tekemisestä. Tällä kertaa päätin tehdä niistä erityisen kimaltavia ja talven tunnelmaa ilmentäviä. 

Kimaltavien tagien tekemiseen olen käyttänyt monenlaisia tuotteita, jotka luovat kimaltavan pinnan eri tavoin. Tärkeimmät niistä olivat Crafters companionin Spray & Sparkle kimallespray, Stampendousin shabby blue embossing enamel kohojauhe ja kimalleliima.


askartelu, kortit


Leimasin tagiin ensin kaikki kuviot Versafinen musteella ja puhalsin ne kuumailmapuhaltimella kuivaksi.


askartelu, kortit


Tämän jälkeen leimasin samalla leimasimella Versamark musteella aivan edellisen leimauksen viereen ja lisäsin kohojauheen. 

askartelu, kortit


askartelu, kortit

Kuumensin kohojauheen kuumailmapuhaltimella tagin alapuolelta (en siltä missä leimaus oli) ja suihkutin kimallesprayn pintaan. Kimallespray loi pintaan lakkamaisen pinnan. Lumimaiset reunat tein struktuuripastalla kumihanskalla levittämällä.

askartelu, kortit

Pastan kuivuttua sidoin reilun kokoisen rusetin tagin yläreunaan ja kostutin sitä vesisuihkeella. Tämän jälkeen tein rusetista mytyn ja annoin sen kuivahtaa. Kun rusettinauha oli kuivahtanut, avasin sen varovasti.

askartelu, kortit

Lisäsin tämän jälkeen kaikki koristeet ja liimasin tarratimantit paikoilleen liimalla, jotta ne pysyisivät varmasti paikoillaan. Alla olevassa kuvassa vasemmanpuoleisen tagin leimakuva on leimattu uudelleen mustan musteen ollessa vielä märkää ja se on puhallettu leimakuvan puolelta. Oikeanpuoleinen on leimattu uudelleen mustan musteen kuivattua ja puhallettu kuumailmapuhaltimella alapuolelta. Ero tagien välillä lopputuloksessa on aika suuri.


askartelu, kortit


Mukavia jouluaskarteluhetkiä kaikille!

4 kommenttia

Kiitos viestistäsi!