Kirjasta koristeeksi


Tässä vinkkiohje viimehetken askarteluihin ennen joulunaikaan rauhoittumista.

Näihin tarvitset vain luetun kirjan (taikka printteripaperia), sakset, viivaimen, lyijykynän ja liiman (mikä tahansa paperiliima käy, itse olen käyttänyt erikeepperiä ja panokitiä ja kumpikin oli hyvää).
Näet ohessa olevasta kuvasta montako kutakin kaistaletta tarvitaan, jotta saadaan aikaan kuvien mukainen koriste. Kaikki kaistaleet ovat leveydeltään noin 1cm.


Pisin kaistale rullataan keskustaksi (kaistaleen pää liimataan kiinni rullaan). Sitten minä jatkoin kasaamalla yhden "sakaran" kerrallaan niin, että kaikki lenkit päistään kiinni. Jonka jälkeen pisin keskelle ja seuraavaksi isoimmat siihen kiinni liimalla vain alareunastaan. Ja lopuksi kiinni pienimmät lenkit ja taas ihan vain päästään. Jatkoin niin kaikki neljä kokonaista sakaraa... Ihan lopuksi asetin keskusrullan pöydälle (alustan päälle, jotta mahdollisesti valunut liima ei sotke joka paikkaa) ja kastoin kahden, vastakkaisen, sakaran päät liimaan ja asetin paikoilleen. Ja toisille kahdelle tein ihan samoin. Isomman ja näyttävämmän koristeen saat lisäämällä lenkkejä ja sakaroiden määrää.


Jouluterkuin, Susanna

Ei kommentteja

Kiitos viestistäsi!