Säätäminen kannattaa aina


Taiteen tekeminen on tietämistä, ajattelua ja kädentaitoa. Ja aivan ensimmäiseksi se on siivoamista ja pois laittamista. Huoh. Tällä työpöydällä ei enää synny mitään. Julie Fei-Fan Balzerilla on sarja blogikirjoituksia, joissa hän puhuu järjestyksestä ja pois heittämisestä. "I had to find a solution before my studio became a storage room."
Pöydän siivoamisen jälkeen tein sivun art journaliin. Aika lailla siihen malliin kuin ne minulta tällä hetkellä syntyvät, paljon silppua, kollaasi. Käytän melkein pelkästään itse värittämiäni papereita, en osaa hyödyntää kuviopapereita. Hauska elementti ovat myös vanhoista sivuista otettujen valokuvien liittäminen uusiin aukeamiin. Sivu syntyy heittämällä, mutta sen jälkeen alkaa säätäminen ja laatikoiden kaivaminen.
Ajattelun ja säätämisen tulosta:
1. etsin erilaisia pintoja: rypistettyä silkkipaperia, stanssattuja kuvioita, kiiltävää valokuvapintaa.
2. linjat: valokuvasta kruunuun ja "kukkalinja" ovat samalla tavalla nousevat
3. värit: oranssia, tummaa punaista, vihreällä silkkipaperilla kokonaisuutta yhteen
4. muotoja: valokuvan takana pyöreä muoto, ikäänkuin sädekehä, sama pyöreä myös kruunussa.
5. vaihtelu, monimuotoisuus, kerroksellisuus, kolmiulotteisuus
6. säätäminen: reunojen mustaaminen leimasintyynyllä (ja väri voisi olla muukin kuin musta). Tämä on ihan älyttömän tehokas pikku juttu. Oikeasti paperin reuna on valkoinen ja se huutaa keskeneräisyyttä, kun kaikki muu on huolellisesti väritettyä. 

Teen luonnostani suoraa laatikko-sommittelua. Pyrin tietoisesti rikkomaan sitä pyöreillä ja stanssatuilla muodoilla. Mitenkään aivoni eivät sulata vinksin vonkin vinoa sommittelua tai koskaan käteen ei osu terävää kärkikuviota. Tässä kuvassa ei ole käytetty maaleja tai kyniä, hiukan näkyy yläreunassa sinistä liitua. Sen sijaan omissa papereissa niitä on käytetty runsaasti. Väritetyistä papereista voi bongata leimoja, väriliituja, sapluunoita, embossausta, suihkevärejä ja on siellä itseasiassa gelli printtiäkin.

Lisää muita art journal sivuja Helioskooppi-blogissa

terveisin HeliEi kommentteja

Kiitos viestistäsi!