Syksyn väriloistoa!

Hei ja mukavaa keskiviikkoa,

Syksy on täällä! Monen viikonloppupuuhana saattoi olla haravointi, viimeiset sadonkorjuut, suppilovahveroiden kerääminen tai mökin syyssiivous. Tällä viikolla sai auton ikkunoita jo raapia jäästä puhtaaksi, mikä muistuttaa talven olevan aivan nurkan takana. Mutta juuri nyt nautitaan vielä syksyn hehkuvista väreistä ja kauniista syyspäivistä. Eikä mietitä pitkää ja pimeää talvea vielä ollenkaan!


Paperillan väki sai katsottavakseen tämän syksyisen moadboardin täynnä syysväriä ja syksyn tunnelmaa. Tässä Sinulle kokoelma töitä, joissa on inspiroiduttu kauniista syksystä:Taru

Päätin tallentaa syksyä Art Journal kirjaani. Ensin kirjan pohjalle liimailin satunnaisesti washi tapea. Tämän jälkeen liimasin paperin päälle Rangerin kuvioidun silkkipaperin soft gel mediumilla. Kun silkkipaperi oli kuivunut, niin maalasin Distress Painteilla pohjaan syksyn sävyjä (oranssia, ruskeaa ja tummaa sinistä). Pyyhin liiat maalit pois peppupyyhkeellä, jotta silkkipaperin kuviot näkyvät läpi. Suihkin misteillä värejä (oranssia, punaista ja vihreää) kartonkille ja kuivatin kartonkin. Tälle värjätylle kartonkille leimasin lehden kuvia. Leikkasin lehdet irti. Leimasin myös lehtiä sivuni pohjalle. Leimamusteena käytin vedenkestävää mustetta. Leikatut lehdet kiinnitin pohjaan käyttämällä 3D tarrapaloja. Valkoisella kynällä koristin silkkipaperissa olevan perhosen sekä lehdet. Lisäksi väritin perhosen sinertävän sävyiseksi, jotta se erottuu riittävästi pohjasta. Värityksen tein akvarelliväreillä ja säiliösiveltimellä. Lopuksi leimasin pohjalle tekstit.
Jehkotar blogistani löydät tarkempia kuvia työstäni!

Syksyisin terveisin,
Taru


Maikki-Noora

Minä innostuin syksyn lehdistä ja väreistä. Tein kortin kuvat leimaamalla akvarellipaperille vesileimamusteella lehtiä ja sulattamalla pintaan kirkasta kohojauhetta. Tämän jälkeen suihkin paperille erivärisiä suihkeita. Kuivaamisen jälkeen leikkasin paperista sopivat palan ja teippasin paperin oranssille kartongille ja sen jälkeen korttipohjaan. Tekstin kirjoitin omin käsin mustalla kynällä. KortteiluFlow-blogistani löytyy toinenkin samanlaisella tekniikalla tehty kortti, mutta pienellä värivariaatiolla.

Ihanaa syksyn aikaa toivottaen,
Maikki-Noora


Anu-Riikka

Syksyinen väriloisto innoitti minua tekemään artjournalaukeaman. Tausta on tehty perinteisin koulun kuvaamataidon tunneilta tutuin välinein - valkoista vahaliitua ja vesiväriä  märkää märälle tekniikalla. Samalla pääsee hauskasti tutkimaan värien sekoittumista. Pää on maalattu akryyliväreillä. 
Itseä kovasti kiehtoo tällä hetkellä kahden eri maailman yhdistäminen. Siitä lisää blogissani Aromaattista arkea askarrellen. 

Värikästä syksyä,
Anu-Riikka


Suvi

Syksyn väriloisto antoi minulle idean uudenlaisiin ruusuihin. Nämä on tehty samalla tyylillä kuin vaahteranlehtiruusut, mutta materiaalina onkin paperi. Käytin 80g tulostuspaperia. Juju näissä ruusuissa on siinä, että paperi kastellaan ja rypistetään ja sen jälkeen kasataan. Näin ruususta tulee elävännäköinen ja helposti työstettävä. Työvaiheet löydät blogistani.

Syysiloa!
t. Suvi 


Elina

Vaikka kesästä ja lämmöstä pidänkin, olen todellinen syysihminen. Syysväriin värjäytyvä luonto on tavattoman kaunis ja antaa voimaa ja hyvää mieltä. Voiko olla mitään parempaa kuin kirkkaansininen taivas aurinkoisena ja kuulaana syyspäivänä?
Skräppileiskan kuvan nappasin viime viikonloppuna. Pensaiden syksynkirjavat värit saivat tarttumaan vesiväripalettiin ja vesiväripuukyniin, ja lisäsin näillä skräppipaperin piirroskuvioihin lisää väriä. Kuvaa koristavat lehdet on stanssattu ja värjätty leimamusteella. Pohjan pallokuvio on tehty sabluunalla, ja skräppileiskan kehys ja taustan ristikko on koneommeltu. Lisää kuvia työstä on blogissani.
Ihania, aurinkoisia syyspäiviä toivottaen,
Elina

                                   

                                                 Jonna


Decoupage-tekniikkaa pystyy loistavasti jalostamaan vaikka minkälaisiin töihin, tässä servetistä on tehty kirjankansi. Syyskirjaan voi laittaa tallettaa muistoksi tiedot sienisaldosta, valokuvia ruskaretkistä tai vaikkapa syksyn innoittamia runoja. Meidän pienet pojat haaveilee isosta lehtikasasta, johon hypätä, minä sitten taas haukon henkeäni puiden kauneudesta. Jokaisella tuntuu olevan ne omat lempijutut syysaikaan. Mikä on se sinun juttusi?

Syysterkuin,
Jonna

Jenni


Syksyinen väriteema sai minut inspiroitumaan takapihani syksyisestä maisemasta: terassin tummista puulankuista ja keltaisena hehkuvista koivunlehtirykelmistä. Näiden kaveriksi korttiini sopi täydellisesti moodboardista bongaamani puolukat. Ne päätyivätkin korttini keskipisteeksi puolukkakranssiksi.

Kranssin näpersin taikataikinasta, jonka maalasin punaisella akryylimaalilla ja lakkasin vielä kynsilakalla. Lankut tein krakleeraustekniikalla käyttämällä liimaa ja maalia. Lehdet taas muotoilin paperista ja maalasin akvarelleilla. Voit käydä tutustumassa tarkemmin korttiin Pastellipäivä-blogissani.

Nautitaan syksystä!
Terkuin Jenni


Miten syksy inspiroi sinua? Saivatko tässä esitellyt työmme tai moodboard askarteluvireesi liikkeelle? Linkitä oma viikon teeman innostamana syntynyt työsi tähän - arvomme syksyn aikana juttuhin linkittäneiden askartelijoiden kesken tuotepalkintoja!


1 kommentti

Kiitos viestistäsi!