Hyvää alkanutta Paperilla-askartelusyksyä!

Hei ja mukavaa keskiviikkoa,
Uusi Paperillan design team on nyt esitelty - tästä alkaa hieno askartelusyksy! 
Olisin kovin mielissäni, jos antaisit palautetta ja kertoisit, millaisia teemoja haluaisit nähdä tässä askartelijan ideapankissamme. Voit antaa palautetta kommentoimalla blogitekstejä ja lähettämällä minulle sähköpostia (paperillan.elina@kotikone.fi)

Syksy tuo tullessaan muutamia muutoksia blogin toimintaan, ja kerron niistä nyt tässä hieman lisää:
Blogin juttujen julkaisupäivä on keskiviikko. Jokaisella viikolla on vaihtuva teema, ja design team esittelee omat teeman inspiroimat työnsä viikon artikkelissa. Toivon, että viikon teema ja siihen tehdyt työt antavat ideoita ja innostavat Sinua askartelemaan, sillä jokainen juttu on myös haaste: Artikkelin lopussa on linkkityökalu, jolla voit liittää mukaan kuvan omasta, teeman inspiroimasta työstäsi. Ohjeet linkkityökalun käyttämiseen ovat täällä.


Linkkilistat ovat avoinna koko alkaneen Paperilla-kauden ajan, eikä töiden linkittämisellä ole määräaikaa. Voit palata aiemmin julkaistuihin artikkeleihin ja teemoihin ja liittää työsi mukaan myös myöhemmin. Jokainen linkitetty työ on samalla myös arpa: Mihin tahansa viikkoartikkeliin liitetty työ osallistuu arvontoihin, joita järjestetään kauden mittaan. Arvontojen tulokset kerrotaan täällä blogissa. Liitetty työ voi olla millainen tahansa, mutta toivon, että työ on uusi ja teeman inspiroimana syntynyt. Paperillan ensisijainen tehtävä on innostaa askartelemaan!

Joka kolmas viikko Paperillan blogissa bloggaa yksi design teamin jäsenistä. Tuolloin kirjoittaja esittelee tekstein ja kuvin itse valitsemansa aiheen - luvassa on mm. tekniikkavikkejä, erikoistekniikoiden esittelyjä ja vaihe vaiheelta ohjeistettuja projekteja. Tiedossa on siis todellisia herkkupaloja kaikille askartelijoille!Ensi viikon teemaa ja design teamin töitä odotellessa voi askarteluvirettä herätellä mallipiirrosten eli sketchien avulla. Mallipiirroksia julkaistaan monien skräppäys- ja korttihaasteiden yhteydessä, jolloin haasteessa usein odotetaan, että siihen osallistuvat työt on tehty piirroksen ohjaamina. Itse käytän mallipiirroksia usein askarteluvireen käynnistäjänä - sijoitan usein työn ensimmäiset elementit piirroksen osoittamaan paikkaan, mutta vauhtiin päästyäni teen usein työn loppuun ilman piirroksen ohjausta. Tykkään myös selailla mallipiirroksia, kun etsin ideoita uudenlaisista korttimalleista tai skräppileiskan elementtien asettelusta. Osallistun myös silloin tällöin mallipiirroshaasteisiin.

Mallipiirros on kartta, jossa kerrotaan paikat työn pääelementeille. Jos kyse on skräppileiskasta, piirros saattaa ehdottaa kuinka monta kuvaa leiskaan käytetään, mihin kuvat sijoitetaan, mikä on otsikon paikka ja mihin leiskan tarinointi kirjoitetaan. Tekijä voi itse valita, kuinka tarkkaan haluaa mallipiirrosta omassa työssään noudattaa. Piirroksen mukaan tehty työ voi olla tarkka kopio piirroksesta, mutta sitä voi myös tulkita hyvin vapaasti: Piirrosta voi kiertää, kääntää ja skaalata, ja elementtejä voi yhdistellä ja muuntaa haluamakseen. Haasteissa usein edellytetään, että alkuperäisen piirroksen tulee olla tunnistettavissa, mutta muuten tekijälle annetaan vapaat kädet piirroksen tulkitsemiseen.

Tässä alla on muutama mallipiirroksen mukaan skräppäämäni sivu. Näissä olen noudattanut annettua piirrosta varsin tarkasti:
Tässä muutama linkkivinkki mukavista mallipiirrossivustoista:

Page Maps - Sivusto, jossa julkaistaan kuukausittain uusi setti piirroksia sekä skräppääjille että kortintekijöille

The Deconstructed Sketch - Jen Shultsin sivusto, jossa paljon mallipiirroksia korttiaskartelijoille

Sketch of the Week - Shimelle Laineen blogissa on kiva kokoelma mallipiirroksia ja niiden pohjalta tehtyjä töitä.

Freshly Made Sketches - Haastesivusto, jossa paljon kivoja kortti-ideoita

Pinterestissä on paljon tauluja, joihin on kerätty mallipiirroksia, ja niitä löytää myös helposti googlaamalla (hakusanoina vaikkapa scrapbook sketch tai card sketches)


Jos sinulla on hyviä vinkkejä kivoista mallipiirroksista, niin kerrothan niistä meille kommenteissa!

Mukavaa viikkoa toivottaen,
Paperillan Elina

1 kommentti

  1. Hei, eikö täällä olekkaan enää niitä korttihaasteita? Harmi.... :(

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!