Aikakauslehdistä kollaasiksi

Heipsan ja ihanaa maaliskuuta!

Tällä kierroksella innostuimme aikakausilehdistä ja niiden tuomista mahdollisuuksista askartelussa. Voit käyttää lehdistä leikkaamia kuvia itse sivun pääjuttuna, koristeina, taustapapereina, pohjana piirustuksille tai vaikkapa tekstuurina taulun pohjalla. Ota rohkeasti lehti käteen ja katso millaisia siivet se antaa askarteluun.

Tällaisia ihania juttuja syntyi Paperillan tiimiltä:

Maikki-Noora


Minä innostuin lukemaan Yhteishyvä lehteä ihan uusilla silmillä. Otsikoiden sanoista paljon löytyi kotiin ja perheeseen liittyviä juttuja. Lisäksi käteen sattui ystävänpäivän alla ilmestynyt lehti, niin vastaan tuli myös paljon sydämiä. Lisäksi katselin lehden kuvia ja sieltä löytyikin todella herkullisia värejä. Pitää vaan osata välillä jättää kuvat ja tekstit sivuseikaksi lehtiä lukiessa. Sieltä voi löytyä näin vaikka mitä. 

Vaihe vaiheelta kuvia leiskan teosta löydät KortteiluFlow- blogistani. JonnaSuosikkisisustuslehdestäni löytyi ihania kuvia pienen talolokerikon tapeteiksi. Puisen lokerikon maalasin valkoiseksi kalkkimaalilla, ja sitten vain etsin sopivat kuvat seiniä koristamaan. Lähestyvä pääsiäinen pääsiäismunayllätyksineen saa tällaiset lokerikot meillä helposti täyttymään pikkuesineistä.
Miltä sinun talolokerikkosi näyttäisi?Suvi


Aluksi tämä tehtävä tuntui vaikealta, mutta lopputulos on kuitenkin seesteinen ja rauhoittava. Huonekalukuvastosta löytyi sanoja, joita yhdistelin mielessäni pyörineen "pääsanan" ympärille. Tästä tuli siis tietynlainen mietelause-taulu seinälleni.


Jenni


 Minä päädyin tekemään jälleen kortin!
Liimasin kortin taustalle aikakauslehdestä leikattuja, rypisteltyjä paloja.
Kukat ja lehdet nipsuttelin eri sävyisistä sivuista kuvioleikkureilla.
Kortin keskipisteenä olevasta onnea-sanasta tekee leikkisän vaihtelevat kirjaimet.


Anu-Riikka


Minä tein artjournalsivun, jonka kuva-aiheet leikkasin lehdistä. Naisen kasvot kokosin kaksista eri kasvoista, liimasin uudelleen kasaan ja maalasin päälle. Naisen paita ja eläinystävät ovat myös lehdistä leikatut. Jätin ne valokuvan kauniiksi ja luonnollisen näköisiksi. Toteutuksesta löydät enemmän blogistani.


Taru


Minä leikittelin ajatuksella, että voisitko antaa lehden sivulle uuden elämän sellaisenaan. Vain pientä fiksausta, mutta ei piiloitella mitään. Siitä syntyi tälläinen sivu. Enemmän tietoja löydät blogistani.


Nyt on sinun vuorosi: Jaa meille kollaasi-ideasi alla olevaa linkkityökalua käyttäen ja voit voittaa hienon arvontapalkinnon!

1 kommentti

Kiitos viestistäsi!