Paperillan Valokeilassa: Anu ja Anun Putiikit

Paperillan Valokeilassa-sarja tuo esille suomalaisia askartelu- ja käsityöalan yrittäjiä. Kerran kuussa tutustumme yhteen yritykseen sekä sen tuotteisiin ja palveluihin. Saamme myös lukea ihmisistä yritysten takana ja kurkistaa suomalaisen kädentaitoyrittäjän elämään. 
Jokaiseen Valokeilassa-sarjan juttuun liittyy myös haaste, joka on suunniteltu yhdessä valokeilassa olevan yrittäjän kanssa. Tervetuloa mukaan!

Tänään pääsemme Anun matkassa tutustumaan Anun Putiikkeihin:

Anun Putiikit perustettiin jo 2007 pienenpienenä verkkokauppana, jossa myytiin erityisesti Kiinaan liittyviä tuotteita. www.kiinakauppa.fi -osoitteessa toimineen verkkokaupan valikoimaan kuuluivat alusta asti myös kiina- ja aasiahenkiset askartelutarvikkeet, askarrellut kun olen koko ikäni. Yritys oli aluksi täysin sivutoiminen ja harrastusluonteinen. Kun sitten muut työt hiipuivat piti miettiä, että mitä sitä oikein tekisi. Päätin ruveta laajentamaan verkkokauppaa askartelutarvikkeiden puolelle. Tässä vaiheessa perustin toisen verkkokauppani Anun Putiikit.
 

Pikkuhiljaa tuotevalikoima onkin kasvanut ihan mukavasti ja nykyään uusia tuotteita tulee lähes viikoittain. Ihan täysipäiväistä tämä ei vieläkään ole, mutta nykyinen malli on itselleni järkevin tapa toimia juuri nyt. Tavallaan siis harrastus muuttui työksi. Yrittäjyys ei koskaan ole ollut minulle unelmoinnin  kohde tai se, mitä haluaisin isona tehdä, mutta tavallaan se on aina ollut tiedostettu tapa tehdä töitä. Koulutukseltani olen saksan kielenkääntäjä, ja käännöstöitä olenkin tehnyt satunnaisesti koko ajan. Kääntäjille ei ole vakituisia töitä juurikaan tarjolla, vaan työ on lähinnä projekteja ja free lancer –töitä.

Yritykseni järjestää Askartelupirtti –nimistä tapahtumaa. Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran  syksyllä 2011, jolloin osallistujia oli n. 40 ja kaikki myytävät tuotteet mahtuivat parille pöydälle. Tapahtuma oli askartelutapaamis-luonteinen, mutta osallistujia oli ”noin puolen Suomen alueelta”. Sain tapahtumasta hyvää palautetta ja seuraavana vuonna tapahtuma järjestettiin uudelleen isommissa tiloissa ja silloin mukana oli kursseja ja kauppiaitakin.
Joukko iloisia vapaaehtoisia on mukana tapahtuman käytännön järjestelyissä. Askartelupirtti on vähitellen kasvanut ja kasvanut, ja viime vuonna kokeilin ensimmäistä kertaa kahden ison tapahtuman järjestämistä. Kokeilu ei tainnut jäädä yhteen kertaan.

Askartelupirtin lisäksi olen mielelläni mukana pienemmissäkin tapahtumissa, joko kauppiaana, itse askartelemassa tai vaikka ennakkotilaustarjouksen muodossa. Laitathan minulle viestiä, jos olet tapahtumaa järjestämässä!

Tähän asti tuotteitani on ollut muilla myynnissä, mutta 2016 vuoden alusta avasin oman myymälän yhdessä toisen yrittäjän kanssa. Yritykseni sijaitsee Kangasalalla, osoitteessa Kangasalantie 960. Aukioloajat ma-la 10-15 voisivat tietysti olla laajemmatkin, mutta aina voi niiden ulkopuolellakin kysyä pääseekö ostoksille. Jos mitenkään onnistuu, niin tulen kyllä ovet avaamaan! Nykyinen tila mahdollistaa myös kurssien järjestämisen. Tähän mennessä on ohjelmassa ollut mm. korttikurssi ja minialbumikurssi, ja tälle keväälle on suunniteltu vielä ainakin lampunvarjostimen tuunausta ja embossausta. Kurssiaiheita voi toivoa ja toiveita toteutetaan mahdollisuuksien mukaan. Kurssit ovat pääsääntöisesti lauantaisin ja tarvittaessa opettajana toimii joku muu kuin minä.

Lasten askartelusynttärit ovat myös olleet suosittuja. Näin parin kuukauden kokemuksella olen ollut todella tyytyväinen järjestettyihin synttäreihin ja olen kovin innoissani tästä palvelumuodosta!


Anun Putiikkit on keskittynyt lähinnä paperiaskarteluun. Omaa sydäntäni lähellä on skräppäys, pocket letter ja planner-askartelu ja niihin löytyykin paljon kaikkea kivaa. Lisäksi tarjolla on perusvalikoima musteita, maaleja, leimasimia, korttipohjia, stansseja yms. Tuotevalikoimaa suunnitellessani koitan etsiä aina uutta ja sellaista mitä ei välttämättä muilla ole. Jos jotain erikoisempia juttuja voi ostaa pienempiä eriä, niin saatan ottaa myyntiin jotain ei niin tyypillistäkin. Asiakkaiden toiveita kuuntelen korva tarkkana ja tilaan yksittäiskappaleitakin, jos se vain tukkuehtojen puitteissa on mahdollista. Toiveita siis otetaan vastaan!

Messuilla ja tapahtumissa kierrän mahdollisuuksien mukaan, ja Askartelupirtissä olen tietysti aina mukana. Pääasiassa olen kyllä keskittynyt alan messuihin, ja ennemmin pienempiin kuin kovin isoihin.

Yritykseni design team on nyt ollut vähän tauolla, viime aikoina olen erikseen pyytänyt mallityötä joltain tietyltä henkilöltä tietystä aiheesta ja todennäköisesti jatkan tällä linjalla toistaiseksi. Olen myös silloin tällöin julkaissut asiakkaiden lähettämiä kuvia siitä, mitä he ovat jollain tuotteella tehneet. Erityinen yhteistyökumppanini on nyt parin vuoden ajan ollut yhteisen ulko-oven takaa löytyvä Kaffila Pikonpuoti, jonka Tiina on meille monet herkut kursseille ja tapahtumiin loihtinut. Askartelupirtin puitteissa on tiettyjä yhteistyökuvioita oman alan yrittäjien kesken, mutta joskus tietysti olisi mukava turista samantyyppisten yritysten yrittäjien kanssa. Joidenkin tuotteiden kohdalla saatan kysyä mielipidettä ”luottoaskartelijoiltani” joskus myös esim. kilpailun muodossa kaikilta asiakkailtani.

Inspiraatiota etsin Pinterestistä, Instagramista, valmistajien sivuilta ja tukun ohjeista, mutta myös luonnosta, matkailusta, kirjoista, lehdistä ja monesta muusta asiasta mikä, ei sinällään liity askarteluun. Joskus inspiraatio lähtee myös keskusteluista asiakkaiden kanssa. ”olisi kiva, jos…” Myös se kuuluisa oma aika kuuluu inspiraation lähteisiini. Mitä se milloinkin on vaihtelee kovastikin. Haluaisin sanoa, että skräppään aina kun se on mahdollista, mutta ei se ihan niin mene… Mutta kun aloitan, niin askartelen sydämeni kyllyydestä. Viimeksi yhtenä lauantaina heräsin aikaisin ja aloin skräppäämään: tein sivut 8” kansioon, n. 20 sivua sekä 5 x 12” irtosivua, ja viime juhannusta aloitin n. 10 sivun verran… Siinä kohtaa perhe jo huuteli ruokaa - ihan kummia tyyppejä kun eivät malttaneet odottaa ;-).
Kun en ole töissä vietän aikaa perheeni kanssa. Tyttären muodostelmaluisteluharrastus vie aika paljon aikaa: kuskaukset treeneihin, kisat, näytökset... Toisaalta se maailma on myös hyvin inspiroiva!

Yrittäjyydessä parasta on se, että saan tehdä sitä mistä tykkään ja yleensä myös silloin kun tykkään. Yritykellä on aukioloajat, mutta toisaalta nekin saan päättää itse. Haastavinta varmaankin on riittämättömyyden tunne – ideoita ja tekemistä olisi vaikka kuinka paljon, mutta yksinkertaisesti mikään aika maailmassa ei riitä kaiken tekemiseen eikä kokeilemiseen. Ja toisaalta haastavaa on myös epävarmuus, sillä yrittäjän elämään mahtuu niin paljon sellaista, mihin ei itse voi vaikuttaa. Esimerkiksi verojen nousu, yleismaailmallinen taloudellinen tilanne ja ihmisten työttömyys ovat tekijöitä, jotka vaikuttavat siihen mitä minulta ostetaan ja siten niillä on vaikutus myös omaan toimeentulooni. Mutta toisaalta minulla on paljonkin unelmia yritykseni suhteen ja laajentumisvaraakin löytyy vielä!


Kiitos Anu! Oli ilo tutustua sinuun!Anu tarjoaa Paperillan lukijoille hienon edun: Saat Anun Putiikkien verkkokaupassa 10% alennuksen, kun syötät tilauksellesi koodin NAABLC. Etu on voimassa 15.4.2016 asti.

Kuten aiemminkin, myös tähän Valokeilassa-juttuun liittyy myös haaste: Kuten edellä luimme, Anu kuuntelee asiakkaiden toiveita tarkalla korvalla. Kerro tämän jutun kommenteissa, mikä askarteluaiheinen tuote tai tuotemerkki on sinun listallasi ykkönen juuri nyt. Se voi esim. olla jokin lempituotteesi, jota pitää varastossa olla aina, tai toive, jota et ole vielä päässyt toteuttamaan. Tai onko mielessäsi jokin tietty valmistaja, jonka uutuudet haluat aina itsellesi?
Kaikkien vastaajien kesken arvotaan hieno palkinto, johon kuuluu lippu Askartelupirtti-tapahtumaan sekä tuotepalkinto. Halutessaan voittaja voi valita myös pelkän, hieman arvokkaamman tuotepalkinnon. Jätä siis kommenttisi alle - osallistua voit 15.4. asti!


Viime Valokeilassa-haasteeseen tehtiin todella hienoja Paperi ja Helmi -aiheisia töitä. Arvonnan voittaja on.....
Bisse upealla vanhasta kirjasta askarrellulla kortti- tai kirjetelineellä! Onnea!
Otathan yhteyttä Nannaan, niin palkinto lähtee sinulle!15 kommenttia

 1. Graphic45 papereita, varsinkin niitä jossa arkissa on monta leikekuvaa, olisi yksi toive.

  abackman66 at hotmail.com

  VastaaPoista
 2. Tällä hetkellä tulee Tim Holtzin tuotteet katseltua tarkkaan :)

  VastaaPoista
 3. Die Cuts With a View, DCWV, on yksi suosikeistani, toki ihania papereita on vaikka kuinka monella firmalla.

  VastaaPoista
 4. Suosikkini on DOCraftsin Anita's -merkkiset valmiiksi stanssatut ja foliokoristellut 3D-kuvat. Vaikka muuten tykkään enemmän leimailusta, niin nämä kuvat ovat pelastaneet minut usein kun on pitänyt tehdä kortti nopeasti.

  VastaaPoista
 5. Stanssit on kova juttu ja aina yritän metsästää, kun mieluisa osuu kohdalle.

  VastaaPoista
 6. Kaikki pienemmät jutut joita käytän atc-korttien teossa. Esim. raaputus-(siirto)kuvat olisi kova sana! Takavuosina niitä oli joka lähtöön, nyt en ole törmännyt kuin Tim Holtziin. Ne on kivoja, mutta aika samanlaisia keskenään. Jotain muuta siis olisi kiva saada!

  VastaaPoista
 7. Mulla ei oo mitää suosikki merkkiä! Mutta kaupasta pitää löytyä aina perustarvikkeita ja jotain sellainen ekstra merkki/tuote jota ei joka toinen kauppa myy! Ja tykkään siitä, että kauppa ois yhdelle tuotemerkille ainakin uskollinen, eli ois laaja valikoima ainakin yhtä merkkiä.

  VastaaPoista
 8. PaperArtsyn jofyt on kivoja leimoja. Hyvälaatuinen leima/tussauspaperi on aina hintansa väärti.

  VastaaPoista
 9. Dina Wakleyn leimat olisi hakusessa, niitä ei paljoa ole suomalaisissa nettikaupoissa tarjolla. Mieluummin kannattaisin suomalaisia yrittäjiä, kuin tilaisin ulkomailta.

  VastaaPoista
 10. Dina Wakleyn leimat olisi hakusessa, niitä ei paljoa ole suomalaisissa nettikaupoissa tarjolla. Mieluummin kannattaisin suomalaisia yrittäjiä, kuin tilaisin ulkomailta.

  VastaaPoista
 11. Stanssit vetää puoleensa... Ne tulee plärättyä läpi joka kaupassa.

  VastaaPoista
 12. Chipboard kuviot/sanat on nyt kova juttu, kun hurahdinihan täysin valokua albumeihin...
  ja mitä ihmettä Anun Putiikeissa ihania matkailuaiheisiakin sanoja...

  VastaaPoista
 13. Amy Tangerinen ja Maggie Holmesin American Crafts -kokoelmat kiinnostavat.

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!