Kortteja paperista, paperikortteja


Kortteja paperista, paperikortteja


Kuulostaa hullulta otsikoida tämän kertainen postaus Paperikorteiksi, mutta en osannut näitä kortteja muutenkaan nimetä. Minun normaalityylistäni poiketen askartelin tällä kertaa lähes pelkästään paperilla. En halunnut työntää näihin kortteihini pääosiin musteita, leimoja, värityksiä tai muita "mömmöjä". Ja tällä oli meinaan syynsä.

Syyksi löytyy ihastuminen ;) Ihastuin siis aivan totaalisesti Carta Bella it´s a Celebration papereihin. Carta Bellan kartonkimainen, hieman paksuhko teksturoitu paperi ja värikylläiset ehkä hieman murretut värit haastoivat minut tekemään kortteja niin, että itse paperit ja niiden värit nousivat etusijalle. Tykkään käyttää askartelussa voimakkaita värejä, mutta väritettyjen leimakuvien tai vaikka valmiskuvien kanssa voimakkaat paperit ovat minusta hankalaa käyttää. Voimakas kuvioiset ja väriset paperit vievät paljon huomiota yleensä kortin keskiössä olevasta kuvasta, mikä sitten koetaan ristiriitaisena ja korttiin tulee levoton tunnelma. 

Nämä paperit ovat minusta kuitenkin itsessään niin kauniita, että miksi niitä sitten pitäisi jättääkään vaatimattomiksi taustapapereiksi  :D

askartelu, korttiaskartelua, paperiaskartelu

Korttien sommittelusta

Innostuin näiden paperikorttien kanssa oikeasti sommittelemaan korttien ulkoasua. Sommittelusta johtuen minun piti hieman myöntyä noiden musteiden puolelle sen verran, että suihkin taustoihin hieman Lindy´s Stamp Gangin suihkeita pisaramaisesti. Pienillä keveillä taustan roiskeilla sain voimakkaat värit ja selkeät kuviot paremmin istumaan ja "tarttumaan" vaaleaan korttipohjaan.

askartelu, korttiaskartelua, paperiaskartelu

Käytin korteissa paperien lisäksi kankaita, jotka tuntuvat olevan askartelunsaralla maailmalla jonkin verran in. Puuvillakankaat ja säkkikankaat erimuodoissaan yhdistettyinä paperiin antavat taas jotain uutta haastetta. Tekstuurina kankaat antavat paperille pehmeämmän ja erilaisen kontrastin.

askartelu, korttiaskartelua, paperiaskartelu

Käytin korteissa myös Sizzixin stansseja. Kukat ovat Tattered Florals stanssista ja hunajakennot ja siitä saatavat kuusikulmaiset kuviot ovat Sizzixin kevään uutukaisiin kuuluvasta Honeycomb stanssista lähtöisin.

Paperit toimivat varmasti skräppäyksessäkin aivan mainiosti. Itse en skräppäystä kovin paljon harrasta, mutta näiden paperien myötä voisin vaikka innostua enempikin tekemään :D

Tein samoista papereista pari muutakin korttia. Jos ne tai sommitteluasiat kiinnostavat, niin käy kurkkaamassa blogiani.

Lisätietoja 
Carta Bellan papereista löytyy täältä.
Sixxizin stansseista löytyy täältä
Lindy´s Stamp Gangin suihkeista löytyy täältä.
Ei kommentteja

Kiitos viestistäsi!