Sannan skräppinurkkaus


http://www.papierstau.at

Aloittaessani tämän harrastuksen omistamani tuotteet mahtuivat yhteen pahvilaatikolliseen tarvikkeita. Silloin ei vielä tarvinnut miettiä, miten ja missä säilyttää niitä. Nyt, monen askarteluvuoden jälkeen, tilanne on aivan toinen. Tarviketta on kertynyt niin paljon, että on ollut pakko miettiä järkeviä säilytysratkaisuja. Me remontoimme mieheni kanssa vanhaa taloa vuosikausia ja sinä aikana oli reilusti aikaa miettiä, miltä oma skräppinurkkaus oikein voisi näyttää. 

Työtilani ovat talon ullakolla ja tilaa on nyt levittäytyä laajemmalle. Ennen skräppäilin olohuoneen pöydän ääressä ja joka kerta oli lopuksi pakko tyhjentää pöytä. Siitä johtuen ensimmäinen asia, joka oli minusta tärkeä uutta tilaa suunniteltaessa, oli riittävän pöytätilan olemassaolo. Siksi hankinkin vanhan, poistoon menneen, pitkän toimistopöydän ihan ensimmäiseksi.

Sen ympärille sitten pikku hiljaa aloin kasata kaappeja, joita ajattelin tarvitsevani. Koska työtila ovat vinokaton alla, korkeus on rajattu. Siksi hankin paljon IKEAn laatikostoja. Ne olivat juuri oikean korkuisia ja niihin mahtuu kaikki tarpeellinen ja tavarat löytyvät helposti. Olen järjestänyt laatikot ja kaapit teemoittain. Yhdessä laatikossa on leimoja, toisessa sabluunoita, kolmannessa paperilävistäjiä jne. Minun tyyliini tällainen järjestely sopii. 

 
Pöytätasolla, käden ulottuvilla, ovat ne tarvikkeet, joita käytän lähes aina. Leimasinvärit olivat ensin siististi päällekkäin Alex-laatikostossa, mutta koska niitä oli pakko kasata kerroksittain, halutun värin etsiminen pinoista osoittautui ajan kanssa hyvin turhauttavaksi. Siksi siirsin leimasinvärit avoimeen seinäkaappiin näkyville. Nyt oikean värin etsiminen on helppoa ja nopeaa!

Järjestin muuton yhteydessä myös skräppipaperit mappeihin niin, että yhden valmistajan paperit ovat samassa mapissa. Monet järjestävät paperit väreittäin, mutta minun kohdallani valmistajakohtainen lajittelu sopii paremmin. Näin on helpompi löytää tietty tuote, jos sitä etsii esimerkiksi tiettyä projektia tai haastetta varten. Yksiväriset kartongit olen kyllä lajitellut väreittäin.


IKEAn "tarjoiluvaunu" on viimeisimpiä hankintojani. Säilytän siinä kaikenlaisia sekatekniikkatuotteita ja -aineita. Se on minusta loistava säilytystila kaikenlaisille ruiskeille ja aineille, koska sitä voi liikutella helposti eri puolille huonetta. Ylimmässä laatikossa säilytän ruiskevärejä, seuraavassa akryylimaaleja ja kimalleliimoja ja alimmaisessa ovat isoimmat purkit, kuten liimat, Gesso ja struktuuripastat. 

Tätä postitusta varten myös järjestin kaikki wood veneer-koristeet (puiset koristeet) pieniin rautakaupasta saataviin muovilaatikoihin. Nyt ne ovat hyvin käsillä ja on helppo löytää etsimänsä. Samalla periaattella olen aikaisemmin jo järjestänyt napit, kukat ja koristeniitit. Ne löytyvät värin mukaan helposti erilaisista purkeista ja laatikoista. 

Kattoikkunan alta, löytyy myös pieni paperiteline, jossa säilytän erikseen designtiimituotteita ja lempivalmistajien papereita. Niitä kun tarvitsee tai tulee käytettyä useimmin, on helpompaa, kun ne ovat ihan käden ulottuvilla. 

Olisi tietysti aivan upeaa, jos huonekalut ja laatikot olisivat vielä kaikki sävy sävyyn, mutta koska olen rakentanut tilaa pikku hiljaa, sieltä löytyy sulassa sovussa vierekkäin vanhaa ja uutta kalustetta eri väreissä. Pääasia minusta kuitenkin on, että tila on tarpeisiini sopiva ja toimiva. 

 


Olen myös nauhoittanut videon skräppitilastani, jonka löydätte täältä. Sieltä löytyy vielä enemmän yksityiskohtaista tietoa.

http://www.papierstau.at

9 kommenttia

 1. Kun näin ekan kuvan niin sanoin vaan että "Oi,mikä ihanuus!" Todella ihana työtila,avara ja kaunis. Kyllä kelpaa:)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana huone, kaikista eri blogeissa näkemistäni askarteluhuoneista eniten "omanlaiseni", eli sellainen minkä itsekin joskus vielä haluan. Ikean Alex-laatikoston (1 kpl) jo omistankin ja on loistava käytössä, suosittelen. "Tarjoiluvaunu"-kärry täytyykin lisätä tsekkauslistalle seuraavalla Ikea-reissulla: tuo tuntuisi järkevältä tavalta säilöä kaikki suihkeet ja eri mömmöpurkit, joita tuntuu aina vain kertyvän lisää :) Mistä olet onnistunut löytämään noita 12"x12" läpinäk.muovisia paperitelineitä, jostain ulkomailta tilattu oletan?

  VastaaPoista
 3. Kiitos, Nanna - tästä on tosiaan haaveiltu kauan. Aikaisemmin skräppäilin kuten Riikka, olkkarin pöydällä :). Kun talonrakennus alkoi, tällaisen oman nurkkauksen suunnittelu alkoi heti :).

  VastaaPoista
 4. Hei Päivi, noita paperi"laatikoita" ostin täältä Itävallasta paikallisesta skräppiliikkeestä. Niitä valmistaa firma nimeltä "Cropper Hopper". Tässä sinulle linkki: http://www.cropperhopper.com/organizingpaper.aspx

  oma skräppikauppasi varmaan tilaa niitä sinulle, jos vain kysyt. Heillä on paljon eri kokoisia ja näköisiä säilytystarvikkeita.

  VastaaPoista
 5. kurkkasin vielä kotikauppani valikoitmat ja sieltä löytyy näitä laatikoita myös: http://www.pipilonia.at/Cropper-Hopper-Paper-Holder_2

  VastaaPoista
 6. Wau! Aivan ihana askartelutila! Itse haaveilen myöskin toimivasta ja riitävän tilavasta työpisteestä. Ihanaa, kun kaikki tavara on kädenulottuvilla sekä käytännöllisessä ja toimivassa järjestyksessä. Kyllä tuolla saa luovuuden kukkimaan. :)

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!