Viimeistelyn vaikeus - vinkkejä koristeluun


Kun aloitin skräppäämisen, sivujen koristelu ja viimeistely oli minulle vaikeaa. Paperikerroksia sai kyllä koottua ja sivun sommittelukin sujui jotenkin. Viimestely jäi silti puuttumaan.

Lähtökohtani sivujen koristelussa on se, että en lisää mitään vain lisäämisen tähden: koristeen tarkoitus on tuoda jotain lisää sivuun. Yleensä koristeillani yritänkin saada katsojan katsetta kohdistettua kuvaan, joka on sivussa pääosassa. Ajan kuluessa minulle on kertynyt muutamia suosikkikoristeita ja tapoja, joilla saan sivuja elävöitettyä. Monet näistä on sellaisia, joita voi käyttää sivussa kuin sivussa. Tässä muutamia lempikoristeitani:

  • Misti- ja tai maaliroiskeet: Roiskeista on tullut minun vakiokoristeeni. Se tuo sivun taustaan eloa ja täyttää usein sivuistani löytyvää tyhjää tilaa. Roiskeet luovat myös liikettä ja pientä rosoisuutta sivuun.
  • Naru/lanka: Naru on helppo tapa lisätä pieni yksityiskohta kuvan lähelle kietomalla narua paperikerrosten ympäri. Tyylistä riippuen narun pään voi sitoa solmulla tai rusetilla. Itse tykkään käyttää kalastajanlankaa, jolloin naru ei ole liian hallitseva elementti ja vie tilaa kuvalta.


  • Tarrat: Tarrat on mielestäni helpoin tapa koristella skräppisivu. Useiden skräppäystarvikkeiden valmistajien valikoimista löytyy jos jonkinlaisia tarroja. 
  • Kakkupaperit: Usein paperikerrokset voivat näyttää jotenkin yksiulotteisilta. Lisäämällä kakkupaperin kerrosten sekaan saa luotua 
Haluatko nähdä loput vinkkini? Hyppää blogiini tästä linkistä!Ei kommentteja

Kiitos viestistäsi!