Paperillan Valokeilassa: Teippitarha!


Tällä kertaa Paperillan Valokeilassa on Teippitarha, joka on todellinen askartelijan herkkukauppa. Pidemmittä puheitta annamme nyt puheenvuoron Teippitarhan yrittäjäpariskunnan Antti Lampiselle:


Olemme Teippitarha ja englanniksi Tapegarden. Minä Antti toimin yrityksen päätarhurina ja vaimoni Janina luovana tarhurina (sivutoimisesti). Lisäksi meillä on varastotarhuri Heli pitämässä järjestystä varastolla ja lähettämässä lähetyksiä. Yrityksen virallinen nimi on BOXit & TAPEit. Tämä nimi juontaa siitä, että vuokraamme muuttolaatikoita ja myymme teippejä. Meitä voi seurata myös FB:ssa, instagramissa ja blogistamme.


Alkunsa Teippitarha sai oikeastaan keväällä 2011, kun Janina ihastui japanilaisiin mt masking -washiteippeihin, joita näki jenkkiblogissa. Näiden hankinta tuntui olevan Suomesta kovin vaikeaa, joten siitä heräsi ajatus omasta verkkokaupasta. Yöllä noin neljän aikaan Janina tuli herättämään minut ja kysyi, että ryhdytäänkö teippien maahantuojaksi ja verkkokauppiaaksi. Ja niin Teippitarha päätettiin perustaa.

Aluksi tilattiin mt masking washiteippejä noin 50 erilaista mallia, ja siitä tuotevalikoima on vuosien varrella kasvanut lähemmäs 3000:een tuotteeseen. Vaikka muitakin tuotteita on tullut valikoimaan, on pääpaino edelleen teipeissä. Nykyään teippivalikoimamme on yksi Euroopan suurimmista. Päätuotteemme on markkinoiden laadukkain washiteippi, mt masking tape.

Ensimmäisen version verkkokaupasta Janina pisti pystyyn kesän 2011 aikana öisin, kun lapset (ja mies) olivat menneet nukkumaan. Alussa ajateltiin, että jos nyt muutaman rullan lähettää viikossa, niin se olisi ihan kiva. Kun bloggaaja (kiitos Paperiliitin) mainitsi meistä omassa blogissaan, niin asiakkaat ja vähän myöhemmin myös media alkoivat löytää meidät. Viimeistään Tampereen kädentaitomessuilla tajusimme, että tässähän voisi olla enemmänkin mahdollisuuksia. Joku muukin kuin Janina tuntui tykkäävän mt masking -washiteipeistä!

Hoitovapaan jälkeen Janina palasi ”oikeisiin” töihin ja minä otin enemmän vastuuta Teippitarhasta. Kolme vuotta sitten mukaan palkattiin Heli, joka hoitaa varaston ylläpidon, tuotteiden pakkaamisen ja postittamisen.

Alussa Teippitarha toimi omassa olohuoneessamme. Olohuoneen nurkassa oli muutama muuttolaatikko täynnä teippejä. Illalla kun pojat olivat menneet nukkumaan, alkoi teippien pakkaaminen, jotta paketit saatiin seuraavana päivänä postiin ja asiakkaille. Olohuoneen nurkasta yritys muutti ensin entiseen kioskiin, ja siitä muutaman kuukauden jälkeen nykyisiin toimitiloihimme.

Teippitarha.fi sijaitsee jokaisen omassa työhuoneessa tai taskussa, siellä missä ihmiset liikkuvat. Verkkokauppa palvelee kellon ympäri. Varsinaista kivijalkakauppaa tai showroomia meillä ei ole, mutta varastomyymälämme sijaitsee Pirkkalan ABC:n takana ja sinne voi tulla ostoksille. Yleensä pistämme ovet säppiin neljän aikaan, mutta jos asiakkaat ovat liikkeellä muuhun aikaan, niin kannattaa pirauttaa puhelimeemme ja sopia poikkeavista aukioloajoista. Haluamme näin palvella asiakkaitamme mahdollisimman hyvin!

Teipit ovat ehdoton päätuotteemme ja näistä "kruununjalokivenä" alkuperäinen, aito japanilainen mt masking tape -washiteippi. Tästä tuotteesta koko Teippitarhan tarinakin alkoi. Myös muita washiteippejä meillä on laaja edustus. Washiteippien lisäksi valikoimaamme kuuluvat kuvioidut ilmastointiteipit, folioteipit, pitsi- ja kangasteipit sekä muoviset kuvioteipit. Leveää mt Casa teippitapettia löytyy myös montaa eri kuviota ja väriä. Teippitapetti on näppärä tuote, jolla saa uudistettua nopeasti ja tahrattomasti isompiakin pintoja kuten seiniä, hyllyjä tai ovia. Uusimpina tuotteina meillä on myös teknisempiä teippejä kuten (ultra)kirkkaat ja vahvat kaksipuoliset teipit sekä rakentamiseen ja erikoiskäyttöön sopivat teipit.

Valikoimissamme on myös laadukkaita Chalk Ink -liitutusseja, liitutaulutarroja, tageja, tarralappuja sekä muuta kivaa. Paperipillejä meillä on tietääksemme Suomen laajin valikoima ja myös paperipusseja on paljon erilaisia. Maahantuomme tuotteemme itse ja tuotteillamme onkin jo kivasti jälleenmyyjiä ympäri Suomea.

Viimeisen neljän vuoden aikana olemme kiertäneet monet kädentaitomessut ja varsinkin syksyt ovat olleet meille kiireistä messuaikaa. Paras valikoima tuotteitamme on esillä "kotimessuilla", eli marraskuussa olevilla Tampereen kädentaitomessuilla. Messuilla on aina kiva tavata asiakkaita ja kuulla, mitä kaikkea tuotteillamme on tehty. Myös muihin näytteilleasettajiin on ollut kiva tutustua. Mukana messuilla aina myös demotuotteita, joilla esittelemme teippien eri käyttömahdollisuuksia. Olemme järjestäneet osastollamme myös näytöksiä, joissa on teippailtu esimerkiksi kännyköitä tai kännykkäkoteloita kuvioiduilla ilmastointiteipeillä.


Janina on pitänyt erilaisia askartelupajoja, joissa tehdään kortteja, koristeita ja muita askarteluja tuotteitamme käyttäen. Varsinaista teippauspalvelua meillä ei ole, vaikka mm. asuntomessuilla olemme käyneet teippailemassa näyttelytalojen seiniin näytteilleasettajan toivomia kuvioita ym. Aktiivisesti emme ole näitä palveluja mainostaneet, mutta näitä voi toki meiltä kysellä. Teemme yhteistyötä askartelijoiden, sisustajien, skräppääjien ym. kädentaitajien kanssa. Myös media (lehdet ja blogit, välillä myös TV-ohjelmat) tuo kivasti esille tuotteitamme julkaisuissaan ja ohjelmissa. Mielellämme otammekin yhteistyöehdotuksia vastaan.

Neljän ja puolen toimintavuoden aikana olemme tulleet aika tutuiksi alan harrastajien keskuudessa. Samalla olemme luoneet Suomeen teippibuumia ja nyt teippejä saa jo aika monista paikoista. Luotamme kuitenkin aitoon Japanilaiseen washiteippiin ja sen huippulaatuun, joten uskomme, että teippejä käytetään vielä vuosien päästäkin. Itse asiassa suurelle yleisölle washiteipit ovat vielä aika tuntemattomia ja töitä pitää tehdä kovasti ja markkinointiin panostaa, jotta teippien ilosanoma leviää suomalaisten tietoon. Panostamme markkinoinnissamme myös rakennusteippeihin, joiden toivomme tuovan uutta asiakaskuntaa yrityksellemme.
Pienten lasten vanhempina vapaa-aika menee pääosin perheen kanssa puuhastellessa. Omat harrastukseni ovat muualla kuin askarteluissa tai muissa kädentaitojutuissa. ”Puusilmä” ja sitä seuraamaton käsi ei anna hirveän hyviä lähtökohtia askarteluun ja eri värien kauniiseen sommitteluun :). Sen sijaan käytännön hommat onnistuvat paljon paremmin. Oman kodin ja pihan remontit ja kunnossapitäminenkin vievät oman aikansa. Leijasurfaus on harrastuksista mieluisin ja sitä olisi halu harrastaa paljon enemmänkin.

Janina taas tykkää teippailla kovastikin vapaa-ajallaan, myös lasten kanssa. Mieluisia teippailuprojekteja ovat sellaiset, missä jotain vanhaa saa tuunattua enemmän mieleisekseen. Esim. sisustusesineet, kylppärin kaakelit ja pöydät ovat saaneet uusia värejä teipeistä. Palkitsevaa on myös, kun teippiä voi käyttää uudella tapaa - esimerkiksi klemmareista ja mt washiteipistä saa tehtyä upean kaulakorun!


Yrittäjyydessä parasta on ehdottomasti vapaus, työn monipuolisuus ja myös se että on itse vastuussa itsestään ja tekemisistään. Kukaan (muu paitsi vaimo ;) ) ei sanele mitä pitää tehdä, ja kaiken minkä teet, teet itselle. Kenellekään muulle ei tarvitse tehdä tiliä. On mukavaa, kun oppii uusia asioita ja saa asiakkailta hyvää palautetta. Tykkään kovasti ihmisten tapaamisesta ja jutustelusta. Hyvä asiakaspalvelu onkin meillä yksi arvoistamme.


Mikroyrittäjällä haasteita riittää. Suomessa yrittämisestä on tehty uskomattoman hankalaa ja kannattamatonta. Julkisuus ei tosiaankaan anna oikeaa kuvaa yrittäjyydestä ja töitä pitää tehdä hirveästi että yritys voisi menestyä. Vaikka lähipiirissäni oli yrittäjiä, oli moni yrittäjyyteen liittyvä asia alussa uusi, eikä minulla ollut täyttä ymmärrystä siitä, mitä kaikkea yrittäjyys vaatii. Vaikka on mukavaa tehdä paljon eri asioita, niin kiire ja stressi saattavat joskus nostaa päätään aika tavalla. Kaikki asiat pitäisi ehtiä hoitaa sinä aikana kun lapset ovat koulussa ja hoidossa. Asioiden priorisoinnissa ainakin on vielä paljon oppimista. Olemme tosi tyytyväisiä siitä, että saimme Helin meille töihin. Hän hoitaa omat tehtävänsä hyvin ja se helpottaa yrittäjän arkea ja antaa mahdollisuuden pitää lomaakin.

Alussa yrittäjyys vei mukanaan ja iltaisinkin tuli tehtyä töitä. Nykyisin tietokone jää yleensä työpaikalle, ja illalla ei työasioita tule juuri enää tehtyä tai mietittyä. Perhe menee prioriteettilistalla työn ohi. Toki isommalla työpanoksella yrityskin varmasti kasvaisi nopeammin, mutta lapset ovat pieniä vain kerran, eikä menetettyä yhdessäoloaikaa voi myöhemmin enää korvata. Eli kyllä ne ovat nämä ihanat lapsemme, jotka irrottavat ajatukset töistä tehokkaasti!


Kiitos Teippitarhan Janina ja Antti - oli ilo tutustua teihin!

Teippitarha on antanut kaikille Paperillan blogin lukijoille mukavan lisäedun: Saat 15% alennuksen kaikista tuotteista Teippitarhan verkkokaupassa toukokuun loppuun asti!
Alennuskoodi on Paperilla2016. Mahtava etu kannattaakin hyödyntää heti!


Lisäksi meillä on sinulle tehtävä: Askartele, tuunaa tai koristele haluamasi työ teippejä käyttäen ja jaa kuva työstäsi alla olevaa linkkityökalua käyttäen. Käytetyn teipin ei tarvitse olla washiteippiä, vaan mikä tahansa teippi käy! Tekemisen vauhtiin pääset vaikka katsomalla mukavat teippailuvinkit Teippitarhan blogista.
Arvomme kaikkien 5.6. mennessä osallistuneiden kesken 20 euron lahjakortin Teippitarhan verkkokauppaan! Osallistua voi kuinka monella työllä tahansa - jokainen linkitetty kuva on yksi arpa. Tervetuloa mukaan!


Ei kommentteja

Kiitos viestistäsi!