Värityskuvia ja mixed mediaa!

Hyvää maanantaita kaikille!

Olemme saaneet toimitukseen ihania tuotteita kokeiltavaksi ja juuri viime viikon lopulla postilaatikosta tipahti ihastuttava kuori Imagine and do yrityksen sketchejä eli värityskuvia. Täytyy myöntää, että ennen kuvien saapumista olin hieman skeptinen, sillä A) en ole aikoihin tehnyt leimasinkuva kortteja ja B) to do -listani on päättymätön.

Toisin kuitenkin kävi. Innostuin kaivamaan Distress inkkini esille ja ryhdyin värittämään. En suoraan sanottuna muistanut kuinka rentouttavaa värittäminen on! Kun vielä luovuin ajatuksesta, että kuvia on pakko käyttää kortissa, alkoi luovuuteni päästä valloilleen. Olen tehnyt tämän kanvas -taulun jo aikaa sitten Birgit Koopsenin kurssilla, mutta olin kirjoittanut siihen TERVELOA! Kirjoitusvirheen lisäksi taulu näytti keskeneräiseltä.

Värittämieni kuvien värimaailma sopi täydellisesti keskeneräiseen tauluun, joten revin TERVELOAn pois ja liimasin kuvat paikoilleen juoksevaa gel mediumia käyttäen. Chipboard lausahdus sopii teemaan hienosti. Omalla kohdallani viesti tosin on päin vastainen, pitäisi herkutella ennemmin väreillä, luovuudella ja omalla tekemisellä kuin muffinsseilla.


To do listani on edelleen loputon, mutta päätin tehdä niin kuin taulussani sanotaan. Pitää huolta itsestäni. Pahviset sanat Anun Putiikeista.


Värityskuvia väritellessäni sain ajatuksen väritysohjeen tekemisestä. Olin jo puolessa välissä ohjetta kun minut valtasi ramppikuume! Tiedän, että suomi on pullollaan hirvittävän taitavia värittäjiä ja omassa tiimissänikin on muutama superlahjakkuus. Sitten rohkaisin itseäni sillä, että teissä lukijoissa on myös monentasoisia värittelijöitä, osa ei ehkä ole koskaan vielä kokeillutkaan ja niimpä rohkeasti esittelen teille minun tapani värittää!


Väritän aina Distress inkeillä. Olen kokeillut muutamaa muutakin tapaa värittää, mutta tämä on tuntunut minulle parhaalta. Pidän Distress inkkien sävyistä  ja siitä, että sävyt sopivat mukavasti toisiinsa.

Olen huomannut, että paras lopputulos saadaan kun yhden värin tekemiseen käytetään useampaa vierekkäistä sävyä. Kuten vaikkapa tähän kissaan olen käyttänyt neljää eri ruskean sävyä. Hyvin tumman ruskeasta aina oranssiin saakka.

Käyttämäni musteet ovat: Fired Brick,  Faded Jeans, Walnut Stain, Vintage Photo, Scattered Straw ja Spiced Marmalade. Värittämiseen käytän vesisäiliö kynää.


Tein ohjeen niin, että väritin ensin toisen puolen kissasta ja ajatukseni oli vaihe vaiheelta näyttää kuinka etenen värittämisessä. Nyt jälkiviisaana voin kuitenkin vakuuttaa, että värittäminen on helpompaa kun kumpaakin puolta tekee yhtä aikaa!

Aloitan kuitenkin vaaleimman värin levittämisellä. Kuten kuvasta kaksi näkee, hahmottelen varjon paikkoja jo ensimmäisen värin kohdalla. Varjostus on värittämisen vaikein osa, sen onnistuessa kuvasta tulee elävän näköinen ja kuva saa syvyyttä.

Etenen seuraavaan väriin (kuva 3.) ja lisään oranssia varjokohtiin ja häivytän sitä pelkällä vedellä kohti keskustaa. Kuvassa neljä lisään punertavan ruskeaa varjokohtiin, mutta tällä kertaa en levitä väriä yhtä voimakkaasti keskustaan.

Viidennessä kuvassa olen vielä lisännyt kaikista varjoisimpiin kohtiin tumman ruskeaa väriä. Tässä vaiheessa otin muutaman askeleen taaksepäin ja totesin haluavani lisää väriä kissaan. Niimpä otin oranssin värin esille ja värittelin hieman lisää insensiivisyyttä oransseille alueille.

Väritykseni ei missään tapauksessa ole täydellinen ja opettelu jatkuu vielä! Halusin vain rohkaista muitakin yrittämään, sillä tämä on todella rentouttavaa ja mukavaa puuhaa!

Ihanaa viikkoa kaikille!

Terkuin, Minna

4 kommenttia

  1. Paljon en ole nähnyt sinun värittävän, mutta voineen sanoa, että WAU! Naisella on taito hyppysissä! Kanvaskin on nyt upea kokonaisuus!

    VastaaPoista
  2. Ihana taulu! Ja kissa on elävän näköinen. Enpäs olisi itse osannut ajatella, että keltaisesta ja oranssistakin voisi olla kissan väritykseen! En myöskään ole koskaan värittänyt Distress Inkeillä, joten KIITOS ohjeesta!

    VastaaPoista
  3. Hei! Aivan upea !! Otatko väriä siveltimeen akryylilevyn kautta vai miten?

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!