Inspiroivia värityskuvia ja sekatekniikkaa


Tällä(kin) hetkellä minua inspiroi sekatekniikan käyttö töissäni. On aivan ihana pystyä päivän päätteeksi hieman leikkimään, luoda kerroksia ja kokeilla erilaisia väriyhdistelmiä. Useimmiten teen kokeiluni suoraan ihan skräppisivulle, joka sitten menee syteen tai saveen, mutta välillä leikittelen myös pienemmässä koossa, art journalissani.

Kun ensi kertaa näin nämä Imagine and Do:n "sketchit" eli väritettävät kuvat, sain heti vahvan vision art journal sivusta. Kun Paperillan tiimi sai kokeiltavakseen näitä, kaivoin heti esille kirjaseni ja aloin miettiä sivua hieman tarkemmin - lähinnä sen värejä ja mitä väriaineita käyttäisin. 


Olen käyttänyt mistejä jo pitkään töissäni, mutta viimeaikoina olen alkanut innostua ennemmän ja enemmän vesiväreistä ja Distress Inkeistä niiden rinnalla. Tähän sivuun käytin edellä mainittujen lisäksi myös Copic-kyniä, joilla väritin ensin kuvat. Nekin ovat olleet tovin unohduksissa, koska hyvin harvoin enää teen kortteja, joissa on väritettäviä kuvia. On kuitenkin mukava kaivaa välillä vanhemmatkin välineet esille ja kokeilla niitä tietyllä tavalla uudessa jutussa.

Vaikka ihailen tyylikkäitä kortteja ja viimeisteltyjä sivuja, on tyylini omimmillaan hieman rouheana ja vähän jopa sotkuisena. Siispä kun olin värittänyt kuvat kauniisti ja varjostanut ne useammalla sävyllä annoin palaa. Lisäsin kuviin gessoa, vesiväriä, leimailua ja piirtelyä. Minusta on ihana, että tekijän oma kädenjälki näkyy työssä. On todella inspiroivaa tarttua kynään tai väriaineeseen ja tehdä valmiista tuotteista jotain ihan oman näköistä.


Kerrostin valmiiseen työhön kuvia päällekäin ja limittäin. Kerroksellisuuskin on eräs minua inspiroiva juttu. Teen töissäni sekä kolmiulotteisia kerroksia että kerroksia erilaisilla maaleilla ja väreillä. Tämän aukeaman pohjalla oli sabluunasta sivuun painetut mistit ja päälle kerroksia syntyi gessolla, vesiväreillä, akryylimaaleilla, leimaamalla ja piirtelemällä. Päälle on liitetty useampi kuviokerros.

Alla on valmis aukeama kirjassa.  Mikä teitä inspiroi juuri tällä hetkellä?


3 kommenttia

 1. Hieno sivu. Hyvät värit ja tykkään tuollaista "kaunokirjoitus"-tyylistä.

  Itseäni tuntuu inspiroivan Gelliplate-kokeilut ja erilaiset kolmiuloitteiset työt mukaanlukien mixed media. Vaikka mulla ei ole aavistustakaan mihin kaiken tungen valmiina :D

  VastaaPoista
 2. Hurjan hieno sivu. Tällä hetkellä minua inspiroi gesso ja kaikki värit siihen päälle. Lopputulos ei ole aina niin kaunis, mutta mitään ei saa ellei uskalla kokeilla :)

  VastaaPoista
 3. Hieno sivu! pidän väreistä ja kuvien käytöstä. Minua inspiroi myös gesso ja sen mahdollisuudet. Gelliplatea aion kokeilla seuraavaksi!

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!