Työn alla nyt: Gellikokeiluja


Sain viime viikon lopulla uuden, innostavan työvälineen, jota olen ehtinyt kokeilla muutamia kertoja. Kyseessä on Gelli Arts gelatiinipainoalusta, jonka Paperilohikäärme lahjoitti kokeiluun. Kyseessä on gelatiinista varmistettu pehmeä levy, jolla voi tehdä monotypioita eli yksittäisiä, ainutlaatuisia grafiikan vedoksia. Näitä voi käyttää vaikkapa skräppisivun tai kortin taustalla taikka art journalissa. Itse tein kokeiluni omaan art journal -kirjaan.

Gelatiinilevyn kanssa käytettäväksi suositellaan akryylimaaleja, sillä ne on helppo puhdistaa levyltä eivätkä värjää painopintaa pysyvästi. Koska mistit ovat se minun juttuni ja taidan olla pahemman sortin jääräpää, päätin kokeilla näiden kahden väriaineen yhdistelmää. Aloitin pelkällä akryylimaalilla, sitten lisäsin painopinnalle mistiä akryylikerroksen päälle ja lopuksi kokeilin suoraan pelkkää mistiä. Ilta kului rattoisasti ja hauskaa oli! Tämä työväline vaatii vielä paljon kokeiluja ja testaamisia, jotta saan siitä kaiken mahdollisen irti.


Levylle siis levitetään akryylimaalia esim. telalla. Terävät työvälineet kannattaa jättää sikseen, sillä ne saattavat vaurioittaa levyä pysyvästi. Väripintaa voi kuitenkin kuvioida ja muokata vaikkapa siveltimen varrella, sabluunalla taikka useamman värin yhdistelmällä. Työskentelyn jälkeen gelatiinilevy on helppo puhdistaa sumuttamalla siihen vähän vettä ja pyyhkimällä pinta puhtaaksi. Levyn voi myös viedä vesihanan alle pestäväksi tai pyyhkäistä se vauvan peppupyyhkeellä.

Alla on muutamia kokeilujani. Innostuin leikkimään enemmän misteillä kuin maaleilla näissä muutamissa sivuissa. Olen kerrostanut useamman kuin yhden työstövaiheen näihin kokeiluihin. Esimerkiksi ylimmäisessä kuvassa näkyy tiiliseinämäinen kuosi, joka oli ihan ensimmäinen kokeiluni. Myöhemmässä vaiheessa iskin art journal -kirjani toistamiseen levyn päälle ja sain aikaan tuon kukkakerroksen.

Yhden valmiin sivunkin tein jo, se löytynee blogistani muutaman päivän päästä.1 kommentti

  1. Minullakin tuo on jo--ja kokeillutkin olen ja tykästynytkin olen--kovasti--tämä on kiinnostavaa..lisää--ja muutenkin tämä Paperilla lehti on mainio --hyvä hyvä!!!

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!