Esittelyssä Anski


Olen Anna-Maria, tunnetaan myös nimellä Anski, Kuopiossa asuva 32-vuotias askartelija. Asun kerrostalossa avomieheni ja kissamme kanssa. Harrastan monipuolisesti paperiaskartelua, mutta eniten sydäntäni lähellä ovat skräppäys, minialbumien teko ja kortteilu.


Käsillä tekemistä olen harrastanut melkeinpä aina. Tulen suvusta, jossa askarrellaan ja tehdään paljon käsitöitä itse, joten sekin on varmasti innoittanut harrastuksen pariin. Olen vuosien varrella ollut hurahtanut milloin mihinkin. Milloin innostuksen kohteena on ollut piirtäminen, milloin decojen ja friendship bookkien vaihtelu postin kautta, ns. art journalien väsääminen tai sitten korttiaskartelu. Onpa sitä tullut harrastettua skräppäystäkin aikoinaan, kun on askarrellut kavereille muistoalbumeita lahjaksi. Näihin oli liimailtu valokuvia, vanhoja lappuja, joita vaihdeltiin salaa koulutunneilla ja lehdistä irtileikattuja hassuja otsikoita. Ei sitä vain silloin vielä osannut antaa harrastukselle nimeä. Tietoisen paperiaskarteluharrastuksen taisin kuitenkin aloittaa viisi vuotta sitten, kun perustin oman askartelublogin cute & cool creations. Blogin ja netin askarteluyhteisöjen takia innostuin harrastuksesta ihan uudella tavalla, eikä sen jälkeen ole ollut paluuta!


Nykyään askartelu on minulle tärkeä harrastus, jossa yhdistyy niin monta minulle tärkeää asiaa. Käsillä tekeminen, omien valmiiden töiden näkeminen, projektin valmiiksi saaminen ja jopa vain paperien kanssa puuhailu on mukavan rentouttavaa puuhaa. Tykkään myös valokuvailla, joten on kivaa, kun räpsityille kuville löytyy lisää käyttöä. Askartelu on lisäksi ihanaa vastapainoa tekemälleni graafisen suunnittelijan työlle. Vaikka siis työskentelenkin luovalla alalla, ei töissä kuitenkaan pääse samalla tavalla toteuttamaan itseään, siksi askartelu on tärkeä voimanlähde ja myös vaihtelua ja irtiotto arjen keskellä.Tyylini on melko runsas, romanttinen, värikäs, sotkuinen, mutta samalla hallittu ja sopivan "artsy". Töistäni löytyy usein kukkasia, maaliroiskeita tai muita maalipintoja, nappeja, lankoja, runsaasti kerroksia ja tottakai värejä. Yksi tärkeä tekijä töissäni on värit. Lähden usein toteuttamaan työtä ensisijaisesti värien kautta. Myös erilaiset tekstuurit ovat mielenkiintoisia ja inspiroivat minua valtavasti. Tyylini on muuttunut vuosien varrella jonkun verran. Kerrokset ja runsaus ovat lisääntyneet, mutta toisaalta käytän yhden työn tekemiseen vähemmän aikaa kuin ennen. En ehkä mieti niin tarkkaan vaikkapa paperivalintoja, vaan annan vaan mennä.

Tulehan kurkkaamaan lisää askarteluitani myös blogistani cute & cool creations!Ei kommentteja

Kiitos viestistäsi!