Jouluperinteitä


Moni on sitä mieltä, että perinteet kuuluvat jouluun. Meidän perheessämme moni asia on pysynyt muuttumattomana vuodesta toiseen. Joulukuusen koristelu aattoaamuna, lapsuudesta tuttujen televisio-ohjelmien katselu, joulukirkossa käynti aattoiltapäivänä, joulusauna ja jouluateria. Niistä aineksista on minun jouluni tehty.


Jouluun kuuluu myös tuttuja koristeita, jotka ovat tärkeitä joulutunnelman luojia. Meillä joulukuuseen ripustetaan paitsi palloja ja hopeanauhoja myös parvi lintuja, jotka ovat nähneet parhaat päivänsä jo vuosia sitten. Mummullani oli aikoinaan useampikin kissa, ja kuusen oksilla istuvista linnuista oli kissoille suuri jouluilo. Monta kertaa riepoteltujen lintujen höyhenet hapsuttavat ja pyrstöt repsottavat, mutta silti niillä on paikkansa joulukuusessa. Joka vuosi.


Kuvasin yhden linnuista vuosi sitten. Kuvan värimaailma ei ollut tavanomaisen joulunpunainen tai metsänvihreä, joten valitsin myös leiskaani hieman tavallisesta poikkeavat värit. Jouluisen tunnelman voi luoda myös valkoisella, mintunvihreällä, sinivihreällä ja vaaleanruskealla!


Käy katsomassa blogistani, millaisten vaiheiden kautta leiskani syntyi.
Blogiini pääset tämän linkin kautta.


Toivotan Sinulle oikein mukavaa, kiireetöntä ja tunnelmallista Joulua!


Ei kommentteja

Kiitos viestistäsi!