Leiska kiitollisuudesta


USA:ssa kiitospäivää vietetään taas ensi torstaina. Juhlan historia vie 1600-luvulle, jolloin englantilaiset siirtolaiset seilasivat Mayflower-aluksella Amerikkaan ja ensimmäisenä talvenaan näkivät nälkää uudella mantereella. Keväällä alkuperäisasukkaat opettivat heitä viljelemään, metsästämään ja kalastamaan ja näin nälänhätä voitettiin. Syksyllä sadonkorjuuta juhlistettiin yhdessä ja siitä sai alkunsa kiitospäivän perinne. Nykyisin kiitospäivän viettoon liittyy vahvasti perheiden yhdessäolo sekä tietysti kiitospäivän ateria, joka koostuu kalkkunasta, perunamuusista ja kurpitsapiirakasta.

Kiitospäivän myötä digikaupat pursuilevat aiheeseen liittyviä kittejä. Kiteissä yleisiä aiheita ovat kalkkunat, kurpitsat, syksyiset lehdet sekä sanakoristeet, jotka liittyvät kiitollisuuteen ja perheiden yhdessäoloon. Kittien värimaailma liikkuu yleisimmin ruskean, oranssin ja punaisen sävyissä ja on helposti yhdistettävissä muihin syksyisiin tarvikkeisiin.

Vaikka meillä täällä Suomessa ei kiitospäivää vietetäkään, meistä jokaisen on joskus hyvä pysähtyä miettimään asioita, mistä voi olla kiitollinen. Liian usein kuljemme elämäämme eteenpäin haluten koko ajan jotain lisää ja lisää. Vaikka meistä jokaisella on elämässä joskus myös vastoinkäymisiä, useimmiten hyviä asioita on kuitenkin enemmän. Muistetaanhan olla jokainen kiitollisia niistä, eikä pelkästään yhtenä päivänä vuodesta vaan joka ikinen päivä.

Inspiroiduin skräppäämään sivun asioista, joista itse olen tällä hetkellä kiitollinen. Kuvasin sivun tekemisestä myös prosessivideon.

Tässä valmis sivu:
 Ja tässä prosessivideo:

 

Tarvikkeet – Little Butterfly Wings & Studio Basic: We Give Thanks For; fontti: Bohemian Typewriter; varjot One Little Bird: Shadow Like Me

Templaatin löydät blogistani.

Ihanaa alkavaa viikkoa Paperillan lukijoille! Me täällä Paperillan blogissa olemme kiitollisia ihan jokaisesta teistä ☺
Ei kommentteja

Kiitos viestistäsi!