Skräppisivun värien valitseminen ja paperikerrosten tekeminen

Materiaalien ja erityisesti värien valinnalla luodaan usein skräppisivun tunnelma. Minulla sivujen lähtökohta on aina valokuva ja koska käytän enimmäkseen värikuvia, käytänkin kuvaa hyödykseni sivun värejä valitessa. 

Paperit ovat sivujeni pääelementti, joten uutta sivua tehdessä valitsen ensimmäiseksi paperit. Tässä kyseisessä sivussa katsoin kuvaa ja poimin siitä ruskeaa, turkoosia, harmaata. Näiden lisäksi käytin valkoista kartonkia taustapaperina. Pyrin yleensä valitsemaan noin 3 pääväriä sivuun.


Kuvan alle rakennettavat paperikerrokset ovat minulle toinen tärkeä elementti sivussa. Alla olen kuvannut vaiheittain miten lähdin kerroksia rakentamaan. Ennen kerrosten rakentamista, leikkasin valitsemistani papereista erikokoisia paloja. En yleensä mittaile papereita sen ihmeemmin, korkeintaan käytän kuvaa hieman apuna mittasuhteita miettiessä.


Ensimmäiseksi kerrokseksi suoraan kuvan alle valitsen yleensä melko neutraalin paperin. Jos tuossa paperissa on todella voimakas väri ja/tai kuviointi, vie se usein huomiota kuvalta.

Lisätessäni paperikerroksia pyrin huolehtimaan, että kokonaisuudesta tulee tasapainoinen. Pyrinkin lisäämään saman värisiä papereita tasapuolisesti kerrosten kaikille reunoille.


Vaikka pyrinkin lisäämään papereita tasapuolisesti joka puolelle, olen huomannut, että käytäessä erikokoisia paperipaloja kerroksista saa mielenkiintoisemmat.

Kun paperikerrokset ovat valmiit, nidon ne kiinni.


Tässä vielä kuva valmiista sivusta. Käytin samoja papereita, joita oli paperikerroksissa myös rajaamaan sivun ala- ja yläreunaa luoden yhtenäisen kokonaisuuden.


Jos haluat lukea sivun tarinan ja nähdä lähikuvia, hyppää tästä linkistä blogiini!
Ei kommentteja

Kiitos viestistäsi!