Silkkipaperia ja vahaliituja

Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle,


Minä innostuin tekemään vähän poikkeavasti silkkipaperilla, vahaliiduilla ja leimasimilla kortteja.Luulen, että lähes kaikilta löytyy kotoa silkkipapereita ja öljy- tai vahaliituja. Tai ainakin minulta löytyi ja niihin vahvasti liittyy lasten kanssa askartelu. Tällä kertaa eivät lapset olleet mukana vaikkakin varmasti olisivat hekin tämän tekniikan osanneet. :D

Leimasimina olen käyttänyt Chocolate Baroquen Autumn Poppy- leimasinsetin leimoja. Silkkipaperi on Ikean ostoksia ja vahaliidut Caran d´Achen Neopastel I:ä ja ne on ostettu aikapäivää sitten jostakin ja lähes unohtuneet kaapin perukoille.

Ja näin kortit syntyivät:
Hankasin siis leimasinkuvioita silkkipaperiin niin kuin olen joskus ala-asteella oppinut :D Leimasimen päälle silkkipaperi ja sitten hankasin lappeellaan olevalla liiduilla niin, että kuvio piirtyi paperiin. Tällä tekniikalla onnistuu "leimaamaan" kuviot hieman limittäin niin, että ei väritä kuvioita aina toistensa päälle. 


Sitten minulla oli valmiiksi leikattu hieman korttipohjaa pienempi vahvahko paperi, johon levitin palettiveitsellä paperiliiman tasaisesti.


Asetin silkkipaperin varoen liimapinnan päälle ja hieman hankasin paperia, jotta se painui tasaisesti liiman päälle. Silkkipaperi kostuu hetkessä liimasta ja silloin se ei kestä kovaa hankausta ollenkaan vaan menee kurtulle ja rikki. Joten piti olla melkoisen varovainen.


Liiman kuivuttua revin ylimääräisen silkkipaperin reunoista pois.


Sen jälkeen tummensin paperin reunat kahdella eri ruskealla liidulla. Lisäsin lopuksi hieman mustaa liitua myös.
Pohja jäi sitten odottamaan jatkoa.


Tein korttiin kuvan samalla tekniikalla.
Hankasin mustalla liidulla ja yhdella leimasimella hieman tarkemmin jäljennöksen silkkipaperiin.


Kiinnitin silkkipaperin taustaan kaksipuoleista (Bilteman) teippiä.Tässä vaiheessa olisi voinut liimata koko lätkän paperiin, mutta innostuin leikkaamaan heti sienet reunoja myöden.


Ja sitten otin teipin suojan toiseltakin puolelta pois ja kiinnitin sienet ekopaperille. Leikkasin siis turhaan sienet irti ennen teippausta, koska tässä vaiheessa leikkaus onnistui paljon helpommin ja teippauskin olisi varmasti ollut helpompaa.. :D


Leikkaamisen jälkeen väritin sienet vahaliiduilla.


Laitoin sieniin kohotarrapaloja ja liimasin taustapaperin korttipohjaan. Lopuksi asetin sienet omalle paikalleen taustan päälle :D


Kortti ei ole ehkä niin tarkka, kuin mitä musteilla ja perusleimaamisella aikaan saa, mutta joskus on kiva tehdä tällaista pehmoistakin jälkeä. Ja nopeakin tämä oli tehdä. (eikä muuten tarvinnut putsata leimasimia ;))

Mukavaa syksyn aikaa :D

Lisää erinäisiä muita tuotoksia löytyy KortteiluFlow- blogistani.

:DEi kommentteja

Kiitos viestistäsi!