Mixed mediaa digimuodossa

Mixed median suosio kasvaa koko ajan ja se on nopeasti vallannut alaa suomalaisessa askartelumaailmassa. Myös digiskräppäyksessä voidaaan käyttää samoja mixed median elementtejä kuin perinteisessä paperiaskartelussa, tosin digitaalisessa muodossa. Digitaalisena löytyy niin gessoa, mistejä, maalia, kynäriipusteluja kuin erilaisia koristeitakin - kaikkea mahdollista, mitä perinteisessä mixed mediassa yleensäkin käytetään. Kun haluan tallentaa ennemmin tunteen kuin tuokion, lähestyn yleensä skräppäystä sotkuisemmin, vailla tiukkoja sääntöjä ja nimenomaan mixed mediaa käyttäen.

Tätä sivua lähdin työstämään kerros kerrokselta. Aluksi valitsin pohjapaperin, joka oli jo valmiiksi käsitellyn näköinen.


Pohjapaperin päälle lähdin kerrostamaan ensin gessoa, jonka varjostin kevyesti. Digiskräppäyksessä varjoilla on erittäin tärkeä osuus realistisuuden luomisessa, joten lisään aina paksumpiin materiaaleihin kuten gessoon pienen varjostuksen. Gesson päälle lisäsin maalia ja mistiä, ensin kakkupaperin muodossa ja sitten suihkimalla muutaman suihkauksen mistiä.


Mistin päälle leimailin kuplamuovilla, lisäsin maaliroiskeita ja kynäriipusteluita. Sen jälkeen aloin kerrostaa teippiä, nauhoja ja papereita.


Lisäsin papereita, lippuja ja lappuja ja peitin niillä osan aiemmin mistatusta pohjasta. Papereilla, nauhoilla ja teipeillä loin ”hyllyn” kuvalle, jonka asetin osittain paperi- ja maalikerrosten alle, lisäsin myös ompeleet tuomaan hieman rouheutta sivuun. Tämän jälkeen lisäsin vielä muutaman napin antamaan kolmiulotteisuutta ja varjostin kaikki elementit sitää mukaa kun asettelin ne sivulle.


Lopuksi leimasin otsikon, kirjoitin alaotsikon paperisuikaleille ja kirjoitin tarinoinnin. Tässä valmis sivu:


Digimuodossa olevan mixed median tekeminen on helppoa, siistiä ja nopeaa, ei tarvitse odotella eri kerrosten ja työvaiheiden kuivumista ja kerrokset voi tehdä missä tahansa järjestyksessä. Mikään ei voi mennä pieleen, sillä aina on olemassa cmd + z (tai ctrl + z) eli peruutusnäppäin :) Lähes jokaisella digitarvikkeita myyvällä kaupalla on tarjolla tarvikkeita mixed mediaan, useilla kaupoilla on myös erillinen ”art journaling” -osasto, josta mixed mediaan sopivia tarvikkeita on helppo löytää (esim. täältätäältätäältä ja täältä). Kannattaa kokeilla, mitään ei menetä mutta voi saada paljon!

Tarvikkeet:
Litabells Designs & Michelle Godin: Build Your Wings
Valorie Wibbens: Art Theory 101
Lynne-Marie: Misty Brushes
Pink Reptile Designs: Splatter Brushes no.1
Allison Pennington: Hark. Another Very Small Alpha.
Fontit: Amatic SC, Bohemian Typewriter, Crash Numbering


  Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

2 kommenttia

  1. Hieno sivu. Diginä on siis käytettävissä monenlaisia tyylejä, mutta perustaltaan sitä samaa, valmiista kappaleista sommitellaan mieluinen kokonaisuus. Oletko löytänyt valmiista materiaaleista itsellesi sopivat osat, vain onko jäänyt kaihertamaan, että haluaisit tehdä jonkun ihan oman maalin, läiskän tai koristeen?

    VastaaPoista
  2. Siis supermielenkiintoista! Kun en (edelleenkään) ole saanut aikaiseksi perehtyä digeilyyn, on hieno lukea että "mikään ei voi mennä pieleen" ja "tekeminen on helppoa"! Hieno sivu, koskettavakin.

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!