Toimitus esittäytyy - Elina (omuli)paperilla-lehti, askartelu, paperiaskartelu, skräppäysOlen Elina, netissä minut tunnetaan myös nimellä omuli. Olen tavallinen, keski-ikäinen, työssäkäyvä, naimisissa oleva kahden teinin äiti Pohjois-Pohjanmaalta. 

Skräppäystä olen harrastanut loppuvuodesta 2006 lähtien, keväällä 2007 hurahdin skräppäykseen lopullisesti ja siitä lähtien olen pitänyt myös omaa skräppäysblogia. Vuoden 2010 tienoilla paperin kutsu alkoi pikkuhiljaa vaimentua ja kokeilin digiä, mutta varsinaisesti siirryin kokonaan digiskräppääjäksi vasta vajaa vuosi sitten. Skräppäyksessä minua viehättää ajatus muistojen taltioimisesta (ei ehkä tuleville sukupolville vaan itselleni tulevia vuosia ajatellen), skräppäysmetodina digi kiinnostaa sekä nopeuden että tarvikkeiden helpon saatavuuden vuoksi (eikä sotkuttomuudestakaan ole haittaa). Skräppään Photoshop Elements 11:llä, kokeilen mielelläni uusia tekniikoita ja opettelen ohjelman tehokkaampaa ja luovempaa käyttöä.

Skräppäysaiheeni ovat arkisia, yleensä perheeseeni liittyviä, mutta nykyisin skräppään yhä useammin myös itsestäni. Skräppisivujeni tyyli vaihtelee hyvinkin perinteisestä enemmän art journal-tyyppisiin irrotteluihin. Yhteinen tekijä kaikille sivuilleni on niiden perusrakenne: jokaisessa sivussani on valokuv(i)a, otsikko ja tarinointi yhdistettynä kauniisiin skräppäystarvikkeisiin.

paperilla-lehti, askartelu, paperiaskartelu, skräppäys

Tälle sivulle inspiraation antoi The Lilypadin Art Journaling haaste, jossa tehtävänä oli skräpätä yksi kokonainen 12x12 sivu neljästä erillisestä 3x12 paneelista (esimerkkejä sivuista löytyy täältä) - ajatuksena sivun koostaminen kapeista suikaleista viehätti vaikka minulla lopputuloksena ei sitten ollutkaan neljää erillistä paneelia vaan pelkästään neljästä osiosta koostettu tausta. Toinen inspiraation lähde oli tämä Pink Reptile Designsin kitti ja aiheen sivuun sain tuosta virkatusta puhelimesta... Nykyisin saan useimmiten inspiraationi tarvikkeista kun taas aiemmin sivujen lähtökohtana oli aina joko kuva tai siihen liittyvä tarina.


Enemmän minusta ja töistäni voit lukea blogistani http://omuli.net
Blogini löytyy myös Facebookista https://www.facebook.com/omulinet
Kattavin galleria skräppisivuistani löytyy Scrap Stacksista http://scrapstacks.com/omuli
Youtube kanavallani jaan muutamia alusta loppuun videoita http://www.youtube.com/user/omuli

Ei kommentteja

Kiitos viestistäsi!