Lista: 10 inspiroivaa uutuutta suurmessuilta

Heinäkuussa pidettiin Las Vegasissa askartelualan suurmessut "Create-N-Connect", joka on aiemmin tunnettu nimellä CHA. Kyseessä on valtavan suuri tapahtuma, jonne valmistajat yleensä tähtäävät uutuuksiensa esittelyn. Poimin noista uutuuksista tätä listaa varten kymmenen itseäni inspiroivaa trendiä ja tuotetta.

lähde
1. Liitutaulu oli messujen yksi suuri trendi. Monella yrityksellä oli kokoelmissaan joko liitutaulukuosia tai yksityiskohtia, mutta suurimman satsauksen liitutauluun taisi tehdä My Mind's Eye, jonka yksi kokoelma, "Chalk Studio", oli pelkkää liitutaulua! Liitutaulua löytyi myös mm. Prima Marketing -yritykseltä ja yksi mielenkiintoinen tuote oli liitutaulukukat.

lähde
2. Project Life on todellakin räjäyttänyt pankin! Kyseessä on jaettuihin muovitaskuihin tehtävää skräppäystä, jonka idea on olla nopea ja helppo tapa tallentaa arkea. Saman tyylisiä tuotteita löytyy monelta yritykseltä ja amerikkalaisjätit tekevät myös yhteistyötä. Nyt messuilla julkaistiin monta kokoelmaa, jossa on korttimaisia elementtejä, jotka sopivat suojamuovien eri kokoisiin taskuihin. "Taskuskräppäystä" löytyy mm. We R Memory Keepers, Simple Stories ja Echo Park -yrityksiltä.

lähde
3. Mixed media -henkiset työt tuovat oman leimansa "perinteisemmän" skräppäyksen rinnalle. Silmiini ei ole osunut maali- ja mistipuolelta mitään täysin uutta, mutta monet sarjat täydentyivät uusilla väreillä (kuten Archival Ink) tai värikiteillä (kuten Tattered Angelsin "Naturally Aged" kitit). Myös Gelatos-liidut jatkavat voittokulkuaan. 


lähde
4. Sablunat kiinnostavat aina minua! Tällä kertaa silmiin osuivat The Crafter's Workshopin julkaisemat "Balzer Bits", jotka on suunnitellut Julie Fei-Fan Balzer. Viewmaster-kiekko ainakin tulee kotiutumaan tarvikkeideni joukkoon!

lähde
5. Elektroniset leikkurit valtaavat myös alaa ja niiden valikoimiin tuli paljon uusia tuotteita. Eniten kohinaa taisi herättää Silhouetten leimasinvalmistuskitti, jolla pystyy siis leikkaamaan koneen avulla omia akryylileimasimia. Jos minulla olisi tuollainen kone, tämä paketti toisi varmasti lisäarvoa ja lisää mahdollisuuksia leikkurin käyttöön.

lähde
6. Elektroniikan vastapainona ovat käsin ommellut yksityiskohdat. Erilaisia apuvälineitä tähän tietenkin on, kuten valmiiksi rei'itetyt tagit American Craftsin "Cut and Paste" -kokoelmassa tai ompelusabluunat. Valmistajien esimerkkikorteissa ja -skräppisivuissa näkyi myös pieniä käsinommeltuja yksityiskohtia. Crate Paperin "Close Knit"-kokoelmassa on osaltaan käsityön leimaa.

lähde
7. Eräs mielenkiintoinen työkalu on Rangerin blanko-mustetyyny, joka kuuluu Dyan Reaveleayn suunnittelemaan Dylusions-sarjaan. Kyseessä on tyhjä mustetyyny, johon voi sumuttaa värin misteillä ja näin tehdä itselleen aika juuri sellaisen custom-mustetyynyn kuin tarvitsee. Tämän linkin takaa löytyy tuotteen videoesittely Scrap Time -blogista.

lähde
8. Vaikka Ranger toikin markkinoille Distress Glitter -tuotteen, muuten kimallus tuntuu muuttuvan paljettien suuntaan. Yksi näkyvä trendi on myös mielestäni kiiltävät "puolihelmet". Näitä näkyi mm. Doodle Bugin, Basic Greyn ja Priman kokoelmissa. Glitz Design mennee astetta pidemmälle ja suuremmalle "Giant Rhinestones"-koristeillaan, jotka ovat kuin suuria lasihelmiä. Myös metallisia "flair" nappeja, jotka ovat kuin rintamerkkejä, näkyi monella valmistajalla.

lähde
9. Chipboard-kuvioissa jyllää edelleen materiaalina puu, ehkä vielä voimakkaammin kuin aiemmin. Puisia kuvioita löytyy ainakin Cosmo Cricketin, American CraftsinBasic Greyn ja Priman valikoimista. Pikkutarkat kuviot ovat laser-leikattua puuta, mutta yksinkertaisten muotojen leikkuu onnistuu myös vahvoilla saksilla vaikkapa balsalevystä.

lähde
10. Instagram/polaroid tyyliset raamit pysyvät edelleen pinnalla. Kuoseissa, teksteissä ja väreissä löytyy valinnan varaa! Kehyksiä näkyi mm. seuraavilla yrityksillä: Fancy Pants, Prima Marketing, Elle's Studio, Pink Paislee, Heidi Swapp ja Crate Paper. Mielenkiintoinen muunnos raameista löytyi Chic Tags -yritykseltä, jonka tageissa on aukko. Ei muuta kuin siis leikkelemään aukkoja paperiin!

Iloista, paperiaskartelun täyttämää viikonloppua!

Riikka

2 kommenttia

  1. Tästä tulikin mieleeni, että lehdestä voisi olla kiva lukea eri valmistajien "taskuskräppäystuotteista". Jutussa voisi olla mm. yhteneväisyyksiä ja eroja, PL-tyyppisen skräppäyksen edut ja huonot puolet. Erityisesti itseä kuitenkin kiinnostasi se, miten hyvin noiden eri valmistajien tuotteita pystyy sekoittamaan keskenään. Vai onnistuuko se ollenkaan?

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!