Toimitus esittäytyy - Elina


Hei, olen Elina, nelikymppinen skräppääjä, askartelija, valokuvaaja ja käsitöiden tekijä. Asun mieheni ja kahden lapseni kanssa Vantaalla.Skräppäyksen ihmeelliseen maailmaan astuin aivan sattumalta kesällä 2009: Etsin internetistä ideoita korttiaskartelua varten ja osuin suomalaiselle Inspiroidu-skräppäyshaastesivulle. Minua viehätti ajatus, että haastesivusto antoi joka viikko uuden tehtävän, jota haasteeseen osallistuvat tulkitsivat omalla persoonallisella tavallaan. Hankin Tiimarista ensimmäiset kuviopaperini ja paperileikkurini ja ryhdyin kokeilemaan. Töiden esittelemistä varten perustin myös oman blogin, ”Elinan käsityökorin”.

Skräppäyksestä on tullut yksi tärkeimmistä harrastuksistani. Tyyli on vuosien varrella kehittynyt, ja töissä on nyt enemmän kerroksia, erilaisia tekstuuripintoja ja materiaaleja. Värien valintaan ja yhteensovittamiseen sekä elementtien asetteluun käytän varsin paljon aikaa, ja aika harvoin saan leiskani valmiiksi yhdessä illassa. Taitojen karttuminen on tuntunut hyvältä ja palkitsevalta, eikä uuden oppiminen taida päättyä koskaan!
Työpäiväni projektipäällikkönä ovat usein hektisiä, ja käsillä tekeminen antaa tärkeää vastapainoa järjestelmäkehitystyölle. Kiireisen päivän jälkeen on ihanaa sotkea kädet gessoon, suihkemusteisiin ja leimaväriin, ja tehdä jotain kaunista ja käsin kosketeltavaa. Askartelupöydän ääressä työhuolet unohtuvat ja ajatukset keskittyvät vain meneillään olevaan työhön. Skräppäys onkin aivan parasta stressinkarkoituslääkettä!Niin erikoiselta kuin se kuulostaakin, askartelu on ehdottomasti kansainvälisin harrastukseni, mitä minulla on ollut. Belgiaan, Hollantiin, Ruotsiin ja Puolaan suuntautuneilta skräppäysmatkoilta olen palannut kotiin monia uusia ideoita ja ihania ystävyyssuhteita rikkaampana. Yhteistyö laitevalmistaja Sizzixin sekä parin ulkomaisen design teamin kanssa on myös tuonut blogiini suomea taitamattomia lukijoita, mistä syystä tarinoin blogissani sekä suomeksi että englanniksi.

Skräppäyksen ohella teen edelleen myös kortteja sekä muita askartelutöitä. Ompelukonekin hurisee aika ajoin, ja silloin työpöydällä syntyy laukkuja, pussukoita ja lastenvaatteita. Olen aina ollut kiinnostunut erilaisista työtekniikoista, ja olen todellinen työväenopiston kurssien suurkuluttaja: Vuosien varrella olen opiskellut mm. pajunpunontaa, himmelin rakentamista, neulakinnastekniikkaa, muovipussien sulattamista, domino-neulontaa ja kehyskukkaroiden ompelemista.Skräppäys yhdistyy luontevasti myös toiseen tärkeään harrastukseeni, valokuvaukseen. Kamera on kädessäni lähes päivittäin, ja osallistun myös erilaisille valokuvauskursseille taitojeni ja tyylini kehittämiseksi. Kiinnostavimpia kuvauskohteita ovat ihmiset, mutta aina silloin tällöin harjoittelen myös muiden aiheiden valokuvaamista. Skräpättävät kuvat eivät varmasti pääse loppumaan!Tässä linkki blogiini: Elina’s Arts And Crafts, With Love
Uusimmat blogikuulumiset ja muut askarteluaiheiset uutiset voit lukea myös Facebookissa ja viimeisimmät työni olen koonnut Pinterestiin

Tervetuloa vierailemaan!


Ei kommentteja

Kiitos viestistäsi!