Toimitus esittäytyy - Riikka


Hei! 

Olen Riikka Kovasin, sekatekniikkaa sivuissaan käyttävä skräppääjä. Asun Helsingissä mieheni ja kahden tyttäremme kanssa. Skräppäyksen löysin vuoden 2009 syksyllä, jolloin vanhempi tyttäreni oli noin puolivuotias. Täysin paperisista sivuista tyylini on kehittynyt mixed median suuntaan ja nykyisin innostun, kun voin tehdä valmiisiin tuotteisiin oman kädenjälkeni maaleilla, musteilla ja misteillä. 

Skräppääminen ja paperiaskartelu ylipäätään on minulle henkireikä. Pyrin joka päivä tekemään jotain luovaa, jos ei muuta, niin ennen nukkumaan menoa suihkin hiukan mistejä art journal -kirjaani. Minusta on ihana toteuttaa itseäni ja samalla säilöä muistoja.

Aluksi skräppäsin vain oikeastaan itselleni, mutta nykyisin jaan useimmat sivuistani joko blogissani tai ne julkaistaan lehdissä. Aloin kirjoittaa blogiani kahdella kielellä, suomeksi ja englanniksi, jo jonkin aika sitten ja viime vuoden lopulla vaihdoin englannin blogini pääkieleksi. Nykyisin käykin aika usein niin, että kirjoitan postauksen ensin englanniksi josta sen sitten käännän suomeksi.

Aloitan sivun luomisen yleensä kuvasta, jonka mukaan päätän sivun värit ja paperit. Sitten mietin sopivat työvälineet sekatekniikkaan ja aika usein sivuuni tulee gessoa, mistejä, leimailua ja lyijykynäriipustelua. Tämän mixed media -taustan päälle kerrostan sitten kuviopaperit, kuvan tai kuvat ja koristeet. Aiheina sivuissani on usein tyttäreni, mutta teen sivuja myös arkisista aiheista, itsestäni tai vaikkapa ruuasta.

paperilla-lehti, askartelu, paperiaskartelu, skräppäys

Yllä on kokoamani mood board, johon keräsin tällä hetkellä minua inspiroivia tuotteita. Alkuinspiraationa oli tämä Pinterest-taululta löytyvä lainaus: "The things that make me different are the things that make me". Pyrin keräämään sellaisia tuotteita, joita löytyy useimmista töistäni tai joihin olen tällä hetkellä hyvin ihastunut. Kuvien lisäksi myös skräppituotteet inspiroivat uusiin sivuihin.

Yllä olevassa kuvassa ColorConspiracyn vaalean kuviopaperin päältä löytyy niin Studio Calicon sabluna, Tattered Angels misti kuin sekalainen seurakunta erilaisia koristeitakin. Paperiliittimet ovat mukavia, moneen sivuun sopivia koristeita, samoin kuin flair-napit. Lyijykynä riipustelut taustalla ovat tällä hetkellä must sivuissani.

paperilla-lehti, askartelu, paperiaskartelu, skräppäys

Tässä on valmis sivu. Mood boardin tuotteiden lisäksi lisäsin joukkoon gessoa, muutamia kuviopapereita, mustan mistin ja ohuet mustat aakkoset. Inspiraation pohjana ollut lainaus löytyy sivun nurkasta. Se tavallaan korvaa niin otsikon kuin tarinoinninkin. Kuvasin sivun luomisesta videon, joka löytyy YouTube-kanavaltani taikka blogistani.

paperilla-lehti, askartelu, paperiaskartelu, skräppäys

Blogini löytyy osoitteesta paperiliitin.blogspot.com. Minut löytää myös Facebookista, Twitteristä ja Pinterestistä. Facebookissa jaan paitsi linkit uusimpiin blogipostauksiini mutta myös linkkejä kiinnostaviin töihin, videoihin tai DT-hakuihin. Twitteristä pystyy seuraamaan mitä minulla kulloinkin on työn alla tai missä liikun skräppäyksen tai tuotteiden perässä. Pinterestistä puolestaan löytyy omat kansiot niin kiinnostaville skräppitöille, korteille kuin omille töillenikin. Kuvaan myös videoita skräppäämisestä ja ne puolestaan löytyvät YouTube-kanavaltani. Tervetuloa käymään!

paperilla-lehti, askartelu, paperiaskartelu, skräppäys

Ei kommentteja

Kiitos viestistäsi!