Maikkiksen askartelutila


Tällä kertaa on minun vuoroni esitellä askartelutilaani.

Meillä on talossamme yläkerrassa isompi "aula"-tila, jonka käyttö on muuttunut vuosien varrella tarpeen mukaan. Alunpitäen tässä oli enempi vieras-, oleskelu- ja toimistohuone, joka on pikkuhiljaa muuttunut enempi ja enempi minun huoneekseni. Edelleen huoneesta löytyy toimisto- kirjasto- ja oleskeluhuoneen toiminnot. Askartelu -ja maalausväineistön lisäksi huoneessa on minun taideterapiaan tavittavat materiaalit, -ompelukoneet ,cd-levyt, keramiikkatarpeet ja muistoni elämäni ajalta :D

Varsinaista askartelutilan huonekalusuunnittelua en ole koskaan tehnyt vaan toiminnot ovat ns.tulleet askartelutavaran mukana. Mitään suurta mullistavaa säilytysratkaisua minulla ei ole tarjota, vaan enempi näytän sen millaisessa tilassa toimin ja millaiseksi tilani on aikojen myötä muuntunut.

askartelutila, askartelu, askarteluvälineet, säilytys

Huoneen haaste on aina ollut vino katto, joka säätää huonelujen mitoitusta ja paikkoja melkoisen tiukasti :) Vinokatto tekee huoneeseen myös kotoisasti ahtaan tunnelman. Jos huoneessa olisi normaalikorkuiset seinät, niin silloin tavaran määräkin tuntuisi vähäisemmältä, koska olisi enempi avaraa tilaa (seliseli) :D Katon vastakkainen "seinämä" on avointa tilaa olohuoneeseen päin eli siinä on vain kaide. Tämä asettaa myös omat haasteensa tilan käytölle. Huoneestani on lisäksi käynti parvekkeelle. 

askartelutila, askartelu, askarteluvälineet, säilytys

Eli tällainen pikku kaaos, kun katsoo nopeasti askartelutilaani :D

Askarteluvälineiden säilytys


askartelutila, askartelu, askarteluvälineet, säilytys

Tässä toinen nurkkani :) Vanhat 50- ja 60-luvun senkki ja kaappi sekä leikkurin ja BigShot laitteen alla oleva taso ovat kirpparilöytöjä, jotka olen itse aikanani tuunannut kuntoon. 

askartelutila, askartelu, askarteluvälineet, säilytys

Selkäni takana, käsieni ulottuvilla pidän läpinäkyvissä laatikoissa lähes kaiken sen, mitä tarvitsen askarrellessani. 


askartelutila, askartelu, askarteluvälineet, säilytys

ja tällainen näkymä on minun askartelupöydän ääreltä. Vaikka selkäpuolella on tavaraa enemmän kuin laki sallii, niin se mitä minä katselen on huomattavasti rauhallisemman näköistä. Meillä on muuten hyvin valkoinen sisustus, niin askarteluhuoneen värit ja pieni sekasorto ei haittaa ollenkaan. 
Pysypäähän sisustus tasapainossa :D

Vaikka huoneeni omine pikku haasteineen ei olekaan mikään askartelijan unelmahuone, niin käyttämällä aikaa, ajattelu- ja järjestelytyötä omien tarpeideni mukaan olen saanut tilasta itselleni toimivan. Itselleni näille omille tavaroille ja huonekaluille on niin suuri merkitys, että en tiedä osaisinko edes hommata tänne esimerkiksi parempia ja varmasti toimivampia huonekaluja ja säilytysratkaisuja. :D Tarkempia kuvia säilytysratkaisuistani näet Blogissani.
1 kommentti

  1. Kodikkaan näköinen askartelutila. Meillä on yksi huone aivan täynnä tavaraa, ja sinne olisi vielä tulossa lisääkin perinnön puolesta. Täytyy varmaan vuokrata varasto, minne saa ylimääräiset säilöön. Tuolta katselin hieman tietoa:
    https://www.varastotilaaturku.fi/vuokraa-varasto.html

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!