Top 5 kalligrafiset fontit


Fontteja on lukemattomia erilaisia. Toiset sopivat paremmin otsikoiden kirjoittamiseen, toiset taas tarinoinnin. Jo jonkin aikaa kalligrafiset fontit ovat olleet digiskräppäyksen nouseva trendi. Nämä fontit eivät yleensä sovi tarinoinnin kirjoittamiseen, vaan ovat parhaimmillaan otsikoissa. Digitarvikkeiden suunnittelijat käyttävät kalligrafisia fontteja sanakoristeiden luomiseen.

Sana kalligrafinen tulee kreikan sanoista kallos (kaunis) ja graphein (kirjoittaa, piirtää).

Nimensä mukaisesti kalligrafiset fontit näyttävät käsin kirjoitetuilta. Ne ovat koristeellisia ja luovat sivulle ihanan, ehkä jopa romanttisenkin tunnelman.
Kuten kaikkia fontteja, myös kalligrafisia fontteja on saatavilla sekä maksullisena että ilmaisena. Keräsin omat suosikkini molemmista.


Top 5 maksulliset kalligrafiset fontit3. Dasha 4. Ondise 5. Peoni Pro

Näiden fonttien hinta vaihtelee 23 - 63 euron välillä. Erityisesti Bombshell Pro on suosittu digisuunnittelijoiden keskuudessa.

 Top 5 ilmaiset kalligrafiset fontit
Myös ilmaisista löytyy todella kauniita kalligrafisia fontteja, erityisesti pidän Kimberly Gesweinin fonteista (molemmat Janda -fontit).

Jos haluat nähdä miten itse käytin kalligrafista fonttia skräppisivussani, käy kurkkamassa täältä. Mukavaa sunnuntaipäivää :)
Ei kommentteja

Kiitos viestistäsi!